Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gamling

oceń go
0 - dla mnie
16%
 16%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
33%
 33%  [ 2 ]
4
50%
 50%  [ 3 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 6
Wszystkich Głosów: 6

Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-03-24, 07:14   Gamling
   Baretki: zalozyciel

Model nieco bli?niaczy do Hamy :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-03-24, 09:12   

Wida? ?e w warsztacie malarskim wrze i malowanie idzie pe?n? par?. Ekipa Rohirimów nabiera kszta?tów. Wida? ?e si? na nich uwioz?e?. Cho? z po?ytkiem dla nas wszystkich. Mo?e ja wreszcie wezm? si? za moj? ekip? maluchów. :-P
Model pomalowany w podobnym nienagannym stylu co poprzednio (Hama). Cho? musze powiedzie? ?e Hama bardziej mi si? podoba?. Ocena 4.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-03-24, 13:16   

Co tu du?o mówi?- klasa :) Dok?adnie to samo co u Hamy, jak dla mnie ?wietnie. 4+

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-03-24, 15:34   

Z jako?ci Hamy pozosta? chyba tylko p?aszcz. Twarz mniej udana, szczególnie co? z w?sami jest nie tak. Reszta schludnie, cho? podstwka jaka? taka niechlujna, na szybcika si? wydaje. Nie mog? krzywdzi? Hamy wi?c 3.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-03-24, 16:04   

Wystarczy , ?e na kilka dni znik? , a tu galeria p?ka w szwach .
Tak szybko - przelotem , bo mam ma?o czasu.
O niebo lepsze zdj?cia ni? poprzednio.
Widz? , ?e si? rozmalowa?e?.
Twarz troch? na pierwszym zdj?ciu robi dziwne wra?enie , jakby? j? posk?ada? z trzech , czterech plam kolorystycznych. Dobra , moze by? , ale denerwuje mnie ta plama u nasady nosa , no i co? , jak s?usznie zauwa?y? Gazza , z w?sami co? nie tak.
A ja powiem , ?e obszar policzków , ko?cówki nosa i w?sy podkre?lone s? , jak na moje oko za ciemnym kolorem.
Bardzo porz?dna robota , je?li chodzi o p?aszcz. Wyszed? do?? naturalnie i nie b?d? si? czepia? przybrudze? , bo wychodz? z za?o?enia, ?e to tak ma by?.
O metalowych cz??ciach cz?owieczka nie b?d? mówi? , bo to raczej nie moja dzia?ka , a poza tym to ja osobi?cie nie lubi? po??cze? z?ota i srebra , wi?c nie b?dzie w tym momencie obiektywnego zdania.
Tak czy siak postara?e? si? i nale?? Ci si? s?owa uznania.
Widz? , ?e wi?ksz? radoch? sprawiaj? Ci mniejsze modele . To po prostu wida? na pierwszy rzut oka. Takie modele ?yj? swoim w?asnym ?yciem. :-)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2006-03-24, 16:11   
   Baretki: tartar zalozyciel

No, no no widz?, ?e Watch szaleje, czy?by ferie by?y przed?u?one :P . Dobra a teraz jedziemy z koksem. Ogólnie figurka mi si? podoba, jak równie? jej malowanie, dlatego ocena 4. Zbroja jak i szata bardzo mi si? podoba. Przez t? figurk? WATCH b?dziesz mi musia? po?yczy? ca?? trylogi?.

Klub: battleground-castigatores

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-03-24, 16:16   

balbon napisał/a:

Twarz troch? na pierwszym zdj?ciu robi dziwne wra?enie , jakby? j? posk?ada? z trzech , czterech plam kolorystycznych. Dobra , moze by? , ale denerwuje mnie ta plama u nasady nosa , no i co? , jak s?usznie zauwa?y? Gazza , z w?sami co? nie tak.
Wdzi?czny by?bym, gdyby?cie wyja?nili mi co jest nie tak z tymi w?sami :) Za ciemne?

Plama u nasady nosa - wprawi?e? mnie w konfuzj?, bo przez chwil? zastanawia?em si?, gdzie jest nasada nosa :) Rozumiem, ?e to mi?dzy brwiami? Je?li tak, to ta ciemniejsza plamka wynika z tego, ?e Gamling zmarszczy? brwi (tak ukszta?towana jest figurka) i s?dzi?em, ?e lepiej b?dzie gdy zostawi? tam ciemniejszy podk?ad.

I tak, twarz jest posk?adana z kilku kolorowych plam (konkretnie, to nak?ada?em 4 warstwy z 3 barw). Próbuj? osi?gn?? ?wiat?ocie?, wychodzi... tak jak wychodzi :/
Cytat:

Widz? , ?e wi?ksz? radoch? sprawiaj? Ci mniejsze modele . To po prostu wida? na pierwszy rzut oka. Takie modele ?yj? swoim w?asnym ?yciem. :-)
Masz racj?, ZDECYDOWANIE wol? ma?e modele :) Przy du?ych si? m?cz?, bo lubi? bawi? si? z ma?ymi szczegó?ami. Przy du?ych wychodzi mi to bokiem, poza tym nie zawsze pozwala na to model (vide Wraithlord).

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-03-24, 16:51   

K?opoty z anatomi? ? Eeee , nie s?dz?.
Istotnie - nasada nosa jest mi?dzy brwiami. Ta zbyt ciemna plama jest z prawej strony nasady. Wiesz jakie pierwsze wra?enie zrobi? na mnie ten cz?owieczek? Skojarzy? mi si? ze staruszkiem . Bo starsze osoby cz?sto maj? na skórze ciemniejsze wybarwienia , a u Ciebie te? takie plamki na czole. Wiesz co , to wcale nie jest jak?? tam ( jak to powiedzie? , ?eby? si? nie zmarszczy?) nieumiej?tno?ci? , czy jakim? tam niedopatrzeniem . To po prostu Twój "pamper"( co? mi si? podoba to s?owo) i ?le by by?o gdyby?cie malowali wszyscy w jedno kopyto. :wink: Ka?dy ma w?asne spojrzenie i sposób przedstawiania.
W?a?ciwie to mo?e nie same w?sy robi? , a mo?e nie robi? wra?enia.
Podkre?li?e? ciemnym kolorem "kontur"( je?li mo?na tak powiedzie?) policzka ( biegnie od styku skrzyde?ka nosa z policzkiem , a? do nasady ko?ci ?uchwowej. Widzisz?
Pod samym nosem te? jest za ciemno i przez to w?siska sprawiaj? wra?enie "nie tutejszych" , troch? nie od tego modelu. Brak naturalnego po??czenia ze skór?.
Lepiej Ci tego chyba nie wyt?umacz?. Jak nie zrozumia?e? , to mówi si? trudno.
I nie przejmuj si? tak tym moim gadaniem.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-03-24, 17:06   

OK. To teraz napisz?, dlaczego nie przemaluj? tej partii z w?sami. Bo IMHO daje do twarzy drapie?ny wygl?d. Grymas gniewu, bliskiego bitewnej furii. ??cznie z tym zmarszczeniem brwi oczywi?cie. BTW, tam ostre ?wiat?o którym potraktowa?em Gamlinga (nieco z góry) tworzy troch? naturalnego cienia, wi?c "w naturze" a? takiej czarnej wyrwy tam nie ma.

balbon 
Margrabia

Wysłany: 2006-03-24, 17:16   

Przyjmuj? t?umaczenie. :smile:
Co tam , nie b?d? si? czepia?.

Odpowiedz do tematu