|
Carnifex |
| Oceniamy: |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 4 |
|
25% |
[ 2 ] |
| 5 |
|
50% |
[ 4 ] |
| 6 |
|
12% |
[ 1 ] |
| 0 - dla mnie |
|
12% |
[ 1 ] |
|
| Głosowań: 8 |
| Wszystkich Głosów: 8 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-24, 09:28 Carnifex
Baretki:  |
|
|
Pojawi? si? i du?o namiesza? na naszych polach bitew.
Mam przyjemno?? zaprezentowa? go w galerii. To co widzicie pozostawiam ju? Waszej ocenie.
A na koniec ma?y fotomonta? zrobiony przez mojego koleg? z pracy. Zrobiony przez niego na szybko wi?c wybaczcie niedoci?gni?cia je?eli takie zauwa?ycie. My?l? ?e b?dzie si? podoba?.
 |
| Ostatnio zmieniony przez jacoleko 2006-02-24, 15:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-24, 10:22
|
|
5+. Nie chc? da? celuj?cej, bo jako? dra?ni? mnie te bia?e paski na brzegach "?usek", ju? o tym mówi?em na bitwie Ogólnie jednak figurka wspania?a, cho?by ze wzgl?du na tego zmasakrowanego marina na podstawce |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-02-24, 16:50
|
|
|
| Jako, ?e w kwestii malowania niczym nie odbiega od wcze?niej prezentowanych cho?by szeregowych gauntów, ocena moja to 4. Model przefachowy jednak niczym wi?cej go nie potraktowa?e?. Cielsko standardowo zwashowane - tu akurat poprawi?bym drybrushem bazowym kolorem; pancerz/?uski s? troch?, jak na mój gust, zbyt kolorowe - ta czerwie? by?aby lepsza jako ostatnia delikatna faza rozja?nienia (nie lubi? u Tyranidów zbyt krzykliwych barw po prostu); detale typu oczy, k?y i szpony potraktowa?e? po macoszemu, wr?cz wcale, a to szczegó?y. które nadaj? ducha tym bestiom. Mam te same odczucia co Watcher w kwestii tych bia?ych linii na kraw?dziach ?usek - zb?dne, lepiej by?o rozja?ni? t? czerwie? jeszcze bardziej i zast?pi? te linie. Podstawka tradycyjnie fajna. Dobra robota! |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-24, 19:04
|
|
Co do ca?o?ci modelu i jego kolorystyki to ju? si? wypowiada?em dlaczego musz? by? wszystkie takie same. Co do oczu to te? ju? pisa?em i ich nie zmieni? i takie pozostawi? (tutaj nikt nie jest w stanie mnie przekona?, aby by?y inne).
Co do szponów (szabli) to nie wiem czy chodzi o potraktowanie ich innym kolorem? Mo?e na przyk?ad takim jak u Red Terror?
Ta biel to Bleached Bone i my?la?em, ?e fajnie zagra i troch? zró?nicuje potworka. A z?biska hmm? Pewnie jak bym zrobi? bia?e to narzekaliby?cie, ?e s? za bia?e i ?e by? akurat u dentysty, wi?c pozostawi? takie, jakie s?, bo mnie pasuj? (mo?e w przysz?o?ci od my?li mi si? ich barwa i to przemaluj? a na razie to pozostawiam tak jak jest ). |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-02-24, 19:17
|
|
|
Ja daj? 5 bez wahania. Mimo, ?e oryginalno?ci? nie pora?a, to z wiadomych wzgleów inaczej byc nie moze. ?wietna podstawka, malowanie jeszcze lepsze . Jedyne co moge zarzuci? to ta maczuga na ko?cu ogona- szczególnie na pierwszym zdjeciu wygl?da jaby zosta?a poci?gnieta jednym kolorem i tak zostawiona, osobiscie doda?bym tam kilka ciemniejszych akcentów, w szczególnosci na tych wyrostkach kostnych. |
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-02-24, 20:12
|
|
|
W tej Waszej ma?ej konserwie zaczynaj? by? widoczne pewne ma?e ( jednoosobowe)grupy figurkowiczów : normalni ( bez obrazy ) ; jedna osoba ma zadatki na malarza-artyst?, robi si? coraz pewniejsza i wie co mówi ( Jeszcze troch? a trofeum Golden Daemon jak nic) .Jest i kto? kto ma ci?goty w stron? wydziwiania ( To jest ju? z?o?liwo?? zamierzona . Zgadnijcie do kogo pij?? - gatki w groszki , itp.)
Ale do rzeczy.
B?dzie krótko , bo w tym wypadku mog? tylko pogl?dzi? tylko o kolorach.
Co Czosnek , dla Ciebie przy okazji Jackowej figurki polecie? palet? farb Reaper ProPain? A mo?e chcesz inn??
Dobra , koniec z?o?liwo?ci.
Widz? , ?e stadko si? rozmna?a . Tatu? czy mamusia? ?artuj?!
Jeszcze kilka lat temu taka kolorystyka by?aby nie do przyj?cia. To s? trudne zestawienia takich kolorów.
Wybrn??e? z tego znakomicie - obydwa dominuj?ce kolory maj? ciep?e nasycenie .
Mog? si? przyczepi? do tego bia?ego atramentu na ko?cach pancerza . Obok pojawi? si? czarny i w tym momencie pojawi? sie kontrast , który daje po oczach. Pierwsze , co mi sie rzuca w ocy to w?a?nie to : zestawienie czerni , bieli i czerwieni ( Czosnek - Bright Red - czerwie? oczywi?cie). Wysz?o troch? sztuczne.
Z?bki mog? by?, nie musz? poci?gni?te ?ó?ci? neapolita?sk? ( bia?e wykluczone).
Dobrze mi si? wydaje , ?e na udzie ma ran? ? Jak tak , to potraktowa?e? j? tak samo jak pancerz tym samym kolorem. A mo?e ja nie wiem co to jest.
Podobaj? mi si? te dwa kolory - ochry i sieny . Wspó?graj? ze sob? i czasem maj? takie ma?e subtelne niuanse ( mówi?c po ludzku - maj? ?agodne przej?cia - nie wsz?dzie!).
Na grzbiecie ten czarny atrament troch? chamsko wchodzi na czerwony , przyda?o by sie jakie? p?ynne przej?cie mi?dzy nimi.
I chyba tyle na dzi?. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-24, 21:27
|
|
Tak zgodz? si?, ?e to za jak to okre?li?e? za chamsko wysz?o . Figurk? t? malowa?em ju? tak dawno, lecz teraz dopiero sko?czy?em. Pami?tam, ?e pancerz pomalowa?em jako pierwszy i nie podoba mi si? on. Próbowa?em go poprawi?, ale mi nie wychodzi?o, wi?c zostawi?em (na razie) tak jak jest (mo?e z czasem jak si? wi?cej naucz? poprawi?).
Co do tej bieli na ko?cówkach to by?o to zamierzone i nie wsz?dzie na zdj?ciach j? równo wida?. Chcia?em zobaczy? czy b?dzie si? podoba? (by? to ma?y eksperyment). Wida? troch? si? mój pomys? nie przyj?? no, ale co tam i tak by?o warto.
Teraz uda. To nie jest rana. Tyranidzi maj? takie miejsca na nogach ?apach niekiedy na g?owie. Miejsce jest pomalowane bardzo ciemnym czerwonym jako podk?ad i rozja?nione jasn? czerwieni?. Powierzchnia ta nie jest jednolicie równa, wi?c w zag??bieniach pozostaje kolor podstawowy a na jego powierzchni oczywi?cie jest jasny. Tak patrz? na zdj?cia i widz?, ?e musia?bym da? du?e powi?kszenie tego miejsca, aby mo?na to zobaczy?. Cho? teraz przygl?dam si? aktualnie modelowi i stwierdzam, ?e troch? spraw? pokpi?em w paru miejscach, ale obiecuj? popraw?.
Powoli maluj? Hive Tyranta i tutaj postaram si? lepiej oraz szczuplejszego brata Carnifexa Old One Eye i tu przy tym dopiero b?dzie jazda. Przy tym delikwencie nie musz? trzyma? si? wyznaczonego wzorca z wiadomych niektórym przyczyn (jest on bohaterem specjalnym). |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-02-24, 21:48
|
|
|
| A ja mam jeszcze tylko pytanie nieco z innej beczki: czym i jak wycina?e? Carnifexa do monta?u na ostatnim zdj?ciu? |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-24, 22:07
|
|
Dobra znajomo?? Photoshopa si? k?ania. Ja tego nie robi?em, bo nie znam na tyle dobrze tego programu. Robi? to mój kolega z pracy (grafik). Ja si? zawsze przygl?dam i ucz?.
A tak w ogóle czy si? to Wam podoba? |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-02-26, 20:13
|
|
| Super z tego co si? orientuj? to mo?na robi? takie rzeczy przy pomocy programu Corel, a teraz o Carasiu, bardzo dobra robota, jak dla mnie amatora to mistrzostwo ?wiata. Ocena 6, je?eli chodzi o kwestie, czy nie móg?by? go inaczej pomalowa? ze wzgl?du na figurk? to my?l?, ?e idziesz w bardzo dobrym kierunku. W ko?cu to jeden rój i musi on tak samo wygl?da?. jak wspomnia?em pierwszorz?dna robota. Czekam tylko na nazw? twojej floty. VERY GOOD JOB MAN. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-03-22, 18:25
|
|
|
| buahahhahah zeby taki montaz zrobic albo nawet duzo staranniejszy starczy 15 minut z APSem wlasnie badz z kazdym innym podobnym programem geeee.... figurka na 4+ balbon ma trafne spostrzezenia i podpisuje sie pod tym co powiedzial. DObra robota Jacol |
|
 |
|
|