|
Warlock |
| oceń |
| 0 - dla mnie |
|
12% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
12% |
[ 1 ] |
| 4 |
|
62% |
[ 5 ] |
| 5 |
|
12% |
[ 1 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 8 |
| Wszystkich Głosów: 8 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-05, 14:47 Warlock
Baretki:  |
|
|
Dzienne ?wiat?o wcale tak bardzo nie pomaga, przynajmniej mi Poza pierwszym, zdj?cia s? mocno rozja?niane
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-03-05, 17:32
|
|
|
Figurka pomalowana porz?dnie jak na mój gust. Podoba mi si? ta laska (czy ró?d?ka, nie wiem jak sie to fachowo nazywa ), szczególnie grot na pierwszym zdjeciu wygl?da ?wietnie. Reszta z tego co widz? w porz?dku, cho? te "rogi" mnie troch? mnie ra??. No i podstawka moga?by by? troche bardziej urozmaicona, ale generalnie dobrze i taka te? ocena. 4 (no mo?e z ma?ym minusem za t? podstawke) |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-05, 19:59
|
|
To nie ró?d?ka tylko Shining Spear, piekielnie nieprzyjemne razide?ko Eldarów |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-05, 21:00
|
|
|
Styl malowania Ulthwe k?adzie z wiadomych wzgl?dów nacisk na dopracowane "pierdo?ki". Te s? u Ciebie dobrze wyeksponowane jednak brakuje im, moim skromnym zdaniem, ostatnich szlifów, ?e si? tak wyra??. Niewiele trzeba im pomóc abym da? spokojn? 4, jednak 3 te? nie dam bo by?aby chyba krzywdz?ca. Trafna uwaga Pikusa o podstawce. Mo?e to wszystko wina zdj??, ale ja si? jeszcze wstrzymam z ocen?. A i pomoc? s?u?? w dopracowaniu ewentualnych detali. Oczywi?cie teoretyczn?, bo zrobi? to sam musisz.
PS: bardzo podoba mi si? kolor tej maski i tego symbolu na klacie; jakiego koloru/kombinacji u?ywasz? |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-05, 21:08
|
|
A mnie podstawka si? podoba. Jest surowa i w tej surowo?ci tkwi jej urok.
A kolor, o który pytasz to chyba Bleached Bone . Tak strzelam . Hehe mog? si? myli? (a co tam)
Te? obstawiam BB, ale wol? si? upewni?.
Co do podstawek - mog? by? surowe, mog? by? bajeranckie, ale jednego trzeba si? trzyma? - armia musi by? spójna! - Gazza |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-05, 21:10
|
|
| Gazza napisał/a: | | bardzo podoba mi si? kolor tej maski i tego symbolu na klacie; jakiego koloru/kombinacji u?ywasz? |
Podk?ad Skull White, potem Bleached Bone.
Co do stylu malowania: dobrze wiesz, ?e w?a?nie dlatego ich wybra?em Chocia? teraz musz? napisa?: po poznaniu ich fluffu, po trzykro? pochwalam t? nieprzemy?lan? decyzj?! Mo?e ewentualnie jeszcze Biel-Tan mogliby by?, ale Ulthwe.... To jest to!
Co do podstawki: przyj??em, ?e na podstawkach eldarskich NIGDY nie pojawi si? trawa. Co do innych ozdobników, pojawi? si?, ale oszcz?dnie. |

|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-03-06, 16:24
|
|
|
Poogl?dam sobie go jeszcze.
?wiat?o dzienne jak ju? to takie mi?kkie , opisuj?ce , a nie promienie s?oneczne ?wiec?ce biedakowi w czach? niczym Kingowi Diamondowi kiedy? na koncercie.
Ale to pierwsze zdj?cie i tak jest du?o lepsze ni? te pod spodem. Uwa?aj troch? z tym rozja?nianiem - suwaczki nie w t? stron?! . Raczej balans bieli i czerni ( kontrast w photoshopie ) zostaw dla zdj?? czarno-bia?ych. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-06, 17:12
|
|
Ogl?dam j? i ogl?dam. Hmm Nawet oceny jeszcze nie postawi?em (co do mnie nie podobne ).
Czego mi brakuje? Mo?e? Nie. Na pewno brakuje mi przybrudze? ko?ca szat. My?l?, ?e by?y by wskazane i pasowa?yby do tej podstawki. Zreszt? sama podstawka nasuwa taki pomys?. Z ocen? si? wstrzymam, cho? ju? wiem mniej wi?cej, co chc? postawi? |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-06, 20:31
|
|
|
| Ocena wystawiona. Zgadnij jaka? Widz? tylko, ?e 'lock b?yszczy si? lakierem chyba wi?c z poprawek nici. A mo?e si? myl?? Porz?dnie. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-06, 20:43
|
|
Nie jest polakierowany. Mo?e troszk? si? b?yszczy ze wzgl?du na technik?, któr? zastosowa?em (nie wida? jej efektów za bardzo na zdj?ciu, có? ), w której niepo?ledni? rol? odegra? black ink |

|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-03-07, 17:24
|
|
|
B?dzie krótko . Jasny kolor maski i symbolu z klaty w zestawieniu z czerni? p?aszcza wypada surowo . Mo?e maska tak si? nie rzuca , bo na lewej stronie za?amuje si? ?wiat?o i to daje cieplejszy odcie? koloru. Mi by pasowa? w?a?nie taki. To po pierwsze , a b?d? i dwa nast?pne.
Po drugie : niebieski sznureczek -paseczek , on ma by? taki ? Na moje oko z innej bajki . Nie wgra? si? w tonacj? figurki . Nie za bardzo wiem , gdzie ten b??kit przyklei? .
Mo?e lepiej by by?o, gdyby? machn?? ten sznurek jakim? odcieniem czerwieni ?
To tak optycznie wygl?da?oby ?adniej . A mo?e nie... Zreszt? ja si? nie znam na tym , po co mu to co? tam zwisa
A po trzecie - brakuje wyko?czenia ?apkom . Jeden odcie? szarego na paluchach i co dalej?
Zacz??e? dobrze na grzbietach d?oni , a paluchy potraktowa?e? po macoszemu. I mo?e nie koniecznie ten odcie? szaro?ci. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-07, 17:51
|
|
| balbon napisał/a: | | Po drugie : niebieski sznureczek -paseczek , on ma by? taki ? Na moje oko z innej bajki . Nie wgra? si? w tonacj? figurki . Nie za bardzo wiem , gdzie ten b??kit przyklei? . |
Bardzo mo?liwe, ?e masz racj? (co do czerwieni). Chcia?em po prostu odrobin? o?ywi? kolorystyk?... |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-08, 06:03
|
|
| Ja równie? nie dodawa?bym trawy, bo w ko?cu to eldarzy, którzy czas sp?dzaj? g?ównie na swoim statku ?wiat, a co do figurki to jest ona na dobrym poziomie pomalowana. Zgodz? si? z Jackiem na temat przybrudzenia. 4 |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-08, 18:47
|
|
|
| Drzewiec napisał/a: | | Ja równie? nie dodawa?bym trawy, bo w ko?cu to eldarzy, którzy czas sp?dzaj? g?ównie na swoim statku ?wiat |
No tak, w ko?cu posadzki ?wiato-statku to klepisko!! To równie? t?umaczy wol? przybrudzenia szat. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-03-08, 18:52
|
|
| Gazza napisał/a: | | No tak, w ko?cu posadzki ?wiato-statku to klepisko!! |
Nie by?bym tu tak ironiczny. Tak naprawd?, to nie mam (i Ty równie?) poj?cia, jak Craftworld wygl?da. Tam rosn? równie? drzewa! |

|
|
|
 |
|
|