|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
BATTLE REPORT 30 IV 2022 |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-04-30, 23:13 BATTLE REPORT 30 IV 2022
Baretki:  |
|
|
Druga moja gra w tym roku, pierwsza na nowym eldarskim kodeksie. Po raz pierwszy też zmierzyłem się z Zapałem w naszej Lidze (w związku z czym walczyliśmy na zasadach Combat Patrol, scenariusz Outriders).
Moje siły:
HQ
WARLORD: Farseer (955)
TRAITS: Ulthwé: Fate Reader
PSYCHIC POWERS: Executioner, Mind War
RELICS: Ghosthelm of Alishazier
Singing Spear
TROOPS
12x Guardian Defenders (108)
ELITES
Dire Avengers (72)
4x Dire Avenger
1x Dire Avenger Exarch: Power glaive, Shimmershield
Wraithguard (225)
5x Wraithguard: D-scythe
Siły Zapała:
Infiltratorzy (chyba 6)
Death Company (bodaj piątka)
Jakiś szef z młotem (kapitan?)
Intercessorzy (?), chyba szóstka
Guardiani ukryci za ruinką
Big guns
Siły główne Astartes
Inflitratorzy trzymający znacznik
Zapał wygrał inicjatywę i od razu rozpoczął napór swoim warlordem i Kompanią Śmierci. Już w pierwszej rundzie doszło do szarży na moich Wraithguardów i Dire Avengerów (którzy wcześniej stracili jednego ze swoich ze względu na ostrzał). Sławni w galaktyce psychole... zawiedli. Jednego z nich zaciukali jakimś cudem Dire Avengerzy, reszta zdołała zabić chyba trzech Wraithguardów, by w następnej turze spotkać się z przerażającą siłą ognia eldarskich kos...
Kompania Śmierci nie nazywa się tak bez powodu!
Dużo dłużej poszło mi bicie się z zapałowym wodzem. Zdołał zabić on jeszcze jednego Wraithguarda, zanim ostatecznie nie poległ obłożony ogniem kos i potęgą eldarskiej magii.
Ocaleńcy z Dire Avengers pobiegli zabezpieczyć jeden ze znaczników (miałem do końca bitwy pod kontrolą dwa), natomiast dwaj żyjący jeszcze Wraithguardzi oraz Guardiani ruszyli w stronę siedzących w ruinach Infiltratorów. Ci do tej pory kontrolowali znacznik, postanowili jednak zginąć w chwale: rozpoczęli szarżę, która po dwóch turach chyba skończyła się ich unicestwieniem. Do końca V rundy próbowałem jeszcze ubić Intercessorów siedzących w najdalszych ode mnie ruinach, ale zginął od mojej magii tylko jeden.
Ostatnia szarża Astartes
MVP: Wraithguards! Niby trochę ich osłabiono w tej edycji (gorzej w combacie się spisują), ale to nadal megapotęga |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2022-05-01, 08:38
|
|
Moich były składy po 5, na więcej nie starczyło punktów
Największym błędem było zignorowanie Avengerow, trzeba było ich ubić kiedy była okazja
A potem zatrzymac się dopiero na WG.
W następnej edycji ligi przydałoby się chociaż podnieść do 750 pkt bo mi się nic nie mieści, same gole oddziały |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-05-01, 12:40
|
|
| Zapał napisał/a: | Moich były składy po 5, na więcej nie starczyło punktów
Największym błędem było zignorowanie Avengerow, trzeba było ich ubić kiedy była okazja
A potem zatrzymac się dopiero na WG.
W następnej edycji ligi przydałoby się chociaż podnieść do 750 pkt bo mi się nic nie mieści, same gole oddziały | Taki jest plan, każda następna edycja nieco większa. Na razie jednak z uwagi na słabą aktywność innych graczy marzę o tym, by dokończyć chociaż I |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|