|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Battle Report 15. VI. 2019 |
| Autor |
Wiadomość |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2019-06-23, 06:50 Battle Report 15. VI. 2019
Baretki:  |
|
|
Scenariusz: Objective secured
Rozstawienie: Hammer and Anvil
SM - Kruki
HQ
Kapitan
Liblarian
Primaris Porucznik
Techmarine
Troops
5x Primaris intercesors
5x Primaris intercesors
5x zwiadowcy
Elite
Primaris Ancient (sztandarowy)
5x Reiver
6x Aggressors
Heavy
3x Predator - Autocannon i 2 lascannony na sponsonach
T'au
(edytuje później bo muszę poszukać)
I tura
Jako, ze zaczynałem to poleciałem trochę z grubej rury. Aggressorzy z stratagema ruszyli się jeszcze przed bitwą co pozwoliło mi ustawić ich w coverze i w zasięgu strzału do krootów, wszyscy powoli ruszali się do przodu. Psionika to buffowanie oddziałów. Strzelanie, predatory ściągnęły riptide'a i zostawiły broadside'a na jednej ranie, aggressorzy skasowali oddział krootów - First Blood.
Dawid ruszał się prawie wszystkim do przodu, krooty na jednej i drugiej flance do przodu, ghostkeel podchodzi do zwiadowców chowajacych się w budynku koło znacznika i za nim sthealty. Faza strzelania, straciłem bodajże dwóch zwiadowców i jedna rana wleciała w aggressorów.
II tura
Intercesorzy na lewej flance ruszają na pomoc zwiadowcą, walczących z ghostkeelem, prawa flanka poza czołgami rusza do przodu. Psionika bez zmian. Strzelanie, oddział intercessorów likwiduje drony od ghostkeela, przez co staje się łatwym celem dla predatorów i pada pod ostrzałem autocannonów. Aggressorzy likwidują powolutku prawą flankę, pozbywając się pathfinderów i sponiewierali oddział firewarriorów. Lewa flanka intercesorów szarżuje na krooty, aby zdobyć trochę przewagi na w zakresie ruchu, krooty padają i ruszam w stronę dronów.
Co tu pisać, dużo strzelania i drony szarżują w intercesorów gdzie, padł Intercessor w walce wręcz z dronem i padł jeden aggressor od broadside'a. Commander za to ruszył z całej epy do przodu w stronę predatorów, ostrzeliwując mi warlorda - Slay the Warlord, niestety nie udało się zaszarżować w predatory. Co do dronów to się śmiałem, ze Dawid powinien im jakieś piłomiecze dokleić i zrobić drony do walki wręcz.
III tura
Cóż im dalej w las tym przeważnie schemat się powtarzał, Marines brną do przodu, deep strikuje się oddział reiverów, w zasadzie "zobaczmy co to robi". W strzelaniu padają jakieś pojedyńcze jednsotki oraz commander pod naporem ognia z predatorów.
T'au walczy dalej, strzela i szarżuje w Marinesów.
Podsumowanie:
Dawid po 3 turze poddał grę, co mnie nie dziwi bo zrobił bym to samo. Mogę ująć tak, że miałem szczęście, pasowało mi rozstawienie oraz brak deep strike'ów u przeciwnika.
Bohaterami na polu walki dla mnie byli aggressorzy, którzy po zbuffowaniu są cięzkim orzechem do zgryzienia oraz predatory, które kasowały wszystkie większe skafandry bojowe. No i jednostka, która najmniej zrobiła, a miała największą przeżywalność to oczywiście zwiadowcy. |
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2019-06-23, 07:36
|
|
Galeria:
 |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2019-06-23, 08:49
|
|
Po pierwsze: dwa oddziały Krootów na polu bitwy: takie bitwy to ja rozumiem
Po drugie: wygląda na to, że było jednostronnie Mam cichą nadzieję na to, że to nie dlatego, iż Krooty zabrały cenne punkty lepszym jednostkom... |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2019-06-23, 20:43
|
|
Krooty bardzo polecam!
Od lutego do DMP grałem Tau i w bardzo wielu rozpiskach mi się sprawdziły. Świetny anty deepstrike, łapacz znaczników.
Chętnie zobaczę rozpiskę Tau. Dawid, jeśli będziesz miał jakieś pytania to służę pomocą, przetestowałem bardzo wiele wariantów w Tau. Chętnie podzielę się tą wiedzą |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|