|
Marvel itp |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2017-12-03, 12:58
Baretki:  |
|
|
| Ostatni megaevent z 2015 roku, w którym dochodzi do kolizji świata klasycznego i świata Ultimate. A potem... a potem akcja przenosi się na Battleworld. Naprawdę polecam, początek jest chaotyczny, ale później miód (trochę rozrzedzony zakończeniem). Hickman się spisał. Kreska bardzo w porządku. Czytałem cyfrowo, na Marvel Unlimited. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2017-12-03, 13:03
|
|
Sam spójrz na kreskę. To jest moja ukochana stylistyka.
 |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2017-12-03, 21:26
|
|
| Ciekawe czy to wyjdzie w WKMM... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2017-12-06, 13:32
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Sam spójrz na kreskę. To jest moja ukochana stylistyka. |
Esad Ribic - jeden z moich aktualnych ulubieńców
| Drzewiec napisał/a: | | Ciekawe czy to wyjdzie w WKMM... |
Jeśli - to wiadomo, w jakiejś okrojonej, zasadniczej wersji.
Póki co Egmont sukcesywnie zmierza do tego wydarzenia swoją (kompletną) linią MARVEL NOW! po polsku, co miesiąc, chronologicznie. Premiera eventu i serie poboczne w 2018. Aktualnie jesteśmy niemal na Black Vortex, później jeszcze Axis i wtedy ostatnie Secret Wars (które to już?....chyba czwarte). |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2017-12-06, 17:48
|
|
Axis akurat jest moim zdaniem żenujące |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2017-12-08, 10:47
|
|
|
Czytam to wszystko od Marvela i oprócz wyjątków większość jest niestety żenująca....
Stąd tylko jedna półka w mojej kolekcji to tytuły z Domu Pomysłów. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2018-11-03, 01:19
|
|
The God Butcher
Thor: God of Thunder #1-5
Są jednak nadal w Marvelu perełki (odkrywane przeze mnie dzięki usłudze Unlimited). Pięcioodcinkowa seria otwierająca odświażoną wersję komiksowych przygód Odinsona jest naprawdę porażająco dobra! Kreska i kolory są genialne, dokładnie takie, jakie kocham (podobne do wcześniejszych cudowności z arcu o uniwersum Dooma). Nastrój: idealny, przemieszanie nordyckości z tym kosmicznym ujęciem asgardian od Marvela. Posępny feeling Ragnarok na sterydach. Historia: prosta, ale nie prostacka, ciągnięcie jednocześnie trzech wątków czasowych dodaje jej głębi. Polecam!
Ocena: 5- |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2018-11-06, 12:19
|
|
|
Cały run Aarona ma świetne recenzje i również jestem jego fanem.
Zresztą - tego scenarzysty to 90% tytułów jest godne! |
|
|
|
 |
|
|