Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sporty zimowe w chodzieskim wydaniu
Autor Wiadomość
Dave the Ranger
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-01-28, 16:56   Sporty zimowe w chodzieskim wydaniu

Jak wszyscy wiemy od jakichs dwich lat w naszym pieknym miescie dziala prawdziwy wyciag narciarski na prawie stromej gorce za . I tym samym otworzyla sie przed chodziezakami mozliwosc uprawiania wspanialych sportow zimowych - i chociaz standard naszego stoku jest dosc ograniczony to nie trzeba jezdzic 300 km w prawdziwe gory, tylko popoludniem wybrac sie na chodzieski stok. A jak jest u Was z sportami zimowymi, moze sa wsrod forumowiczow jacys sniegowi maniacy?(jesli chodzi o deske to moge zaoferowac pewna pomoc np w doborze sprzetu, technice itp.) A moze ktos chcialby zaczac swoja przygode z narciarstwem badz sno?bordingeim?

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-01-30, 17:25   

Hmm.. sporty zimowe :D co? nieco? na ten temat wiem. Od jakichs 8 lat je?d?? na nartach, a od 4 lat niemal?e rok w rok szlifujemu z Dave'em, czy to czeskie, austriackie, czy jak ostanio- w?oskie trasy :P . Narciarstwo to osobiscie mój ulubiony sport, szkoda tylko, ?e sezonowy. Takiego pecha mam, ?e akurat jak stok ruszy? mo?naby powiedziec pe?n? par?, wyprowadzi?em sie z chodzie?y no i nie ma za bardzo czasu i sposobno?ci zeby pojezdzi? (no malta ewentualnie, ale tam 10 min stania w kolejce, 30 sekund zjazdu) :D

Klub: battleground

Pantufel 
Diuk

Wysłany: 2006-01-30, 18:52   

Ja równie? narciarstwo, niestety tylko, je?li stan kolan na to pozwala ( có?, w tym roku nie pozwoli? :/ ) Co do chodzieskiego stoku, owszem stoi si? 10 minut ale zje?d?a si? w 3 sekundy, no i raczej jest to "o?la ??czka" a nie porz?dny stok :-)

Dave the Ranger
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-01-30, 20:13   

To nie jest do ko?ca tak z t? o?l? ??czk?, jak piszesz bo to wszystko zale?y od podej?cia. Z tej o?lej ??czki przy odrobinie fantazji i zapa?u mo?na ca?kiem sporo wycisn??. A co do kolejek to na naszej górce zaistnia?a pewna prawid?owo??: w ?ikendy przyje?d?aj? mi?o?nicy bia?ego szle?stwa zpoza Chodzie?y, a miejscowi mog? korzysta? z wyci?gu w tygodniu :-) (wierzcie mi, nie ma lepszego sposobu na odreagowanie ca?ego dnia w szkole jak godzinka jazdy 8) ), zw?aszcza ?e w dni powszednie liczba narciarzy/sno?bordzistów na stoku rzadko przekracza 20. (w kolejce nie stoi si? wi?c wcale) i pozostaje sam pure fun. :-D Z tymi kolanami to jaka? przewlek?a, nieuleczalna straszna sprawa?

Z Pikusiem to sie w 100% zgadzam - ?lizganie si? na ?niegu to niewatpliwie jeden z najbardziej wci?gaj?cych sportów, daj?cych naprawd? du?e mo?liwo?ci i niesamowit? frajd?...
pikusMAIDEN napisał/a:
Od jakichs 8 lat je?d?? na nartach, a od 4 lat niemal?e rok w rok szlifujemu z Dave'em, czy to czeskie, austriackie, czy jak ostanio- w?oskie trasy .

Jak ju? sie chwalisz to na ca?ego: zapomnia?e? o szwajcarskim Zermatt - tam te? wymiatalismy no i naszych ojczystych trasach :-P
A swoja droga to na malte bys nie jezdzil tylko zabral dechy tutaj i dal znac ze jestes to poszlibysmy pokazac na naszej wioscy klase, zwlaszcza ?e pan Mieciu, operator koparki usypa? i?cie outrageous hoopke (i nawet l?dowanie jest do?? strome wiec kolanami z?bów nie wybijesz) a nawet ostatnio w pocie czo?a i niewys?awialnym nak?adem pracy zainstalowali?my tam prawie prawdziwego rejla (prawie robi wielk? ró?nic?)!!!

Pantufel 
Diuk

Wysłany: 2006-01-30, 20:20   

No mo?e i racja, ja zreszt? wielkiego do?wiadczenia nie mam, bo dot?d ?miga?am tylko w Czechach :-)
Dave the Ranger napisał/a:
Z tymi kolanami to jaka? przewlek?a, nieuleczalna straszna sprawa?

E tam. Nic specjalnego, zapalenie stawów, zanik chrz?stki, co? w tym stylu. Wa?ne, ?e przeszkadza :x:

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-01-30, 20:55   

No w?a?nie wylecia? mi Zermatt z g?owy. :P to miejsce na narty które polecam wszytkim, widoki przednie trasy równie? no i "outragenous" snowpark, na którym mo?na wykona? swietne ewolucje (ale ?atwo tez sie pokiereszowa? troche :P )
Dave the Ranger napisał/a:
A swoja droga to na malte bys nie jezdzil tylko zabral dechy tutaj i dal znac ze jestes to poszlibysmy pokazac na naszej wioscy klase

No jakbym by? to bym zabra? :P . Je?eli ?nieg sie utrzyma i bedziesz w drugim tygodniu ferii w chodziezy to mozemy pojezdzic tak btw. :D

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2006-01-30, 21:58   

A ja na nartach je?d?? od 11 lat. Na chodzieskim stoku by?am raz i to w zes??ym roku, w tym roku nie mia?am na to jeszcze czasu. Za to by?am ju? na rozpocz?ciu sezonu w Czechach. A ju? 11 lutego wyje?d?am sobie do Austrii, na prawdziwe bia?e szale?stwo.
I dodam jeszcze, nie chwal?c si? w ogóle :P ?e na koncie mam II miejsce w I Mistrzostwach Chodzie?y w Narciarstwie Zjazdowym, w Herlikovicach. Tylko nikt o tym nie pami?ta, bo Towarzystko Narciarskie zosta?o za?o?one pó?niej -_- No ale nic, liczy si? satysfakcja i sportowa torba, któr? wygra?am ^^

Dave the Ranger
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-02-01, 14:54   

silek napisał/a:
na koncie mam II miejsce w I Mistrzostwach Chodzie?y w Narciarstwie Zjazdowym

Moje gratulacje! btw to slyszalem ze te doroczne mistrzostwa to calkiem fajna impreza - tylko ze niestety w trakcie trwania roku szkolnego :( i nigdy nie mialem okazji sie wybrac. A towarzystwo narciarskie istnialo od niepamietnych czasow tylko ze wczesniej to byla grupa o charakterze mniej formalnym ;) . Szkoda tylko ze nie w tym "towarzystwie" zadnych porzadnych sno?bordzistów :( .... ale coz parapet z boazeria tez jakos sobie radzic musi.
A tak w ogóle to podziwiam aura za oknem budzi we mnie g?eboki niepokój bo mam jakie?+0,5 stopnia a ja przyszed?em ze szko?y z ?elaznym zamiarem wyjscia na górk?...

Dave the Ranger
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-02-01, 15:19   

pikusMAIDEN napisał/a:
Je?eli ?nieg sie utrzyma i bedziesz w drugim tygodniu ferii w chodziezy to mozemy pojezdzic tak btw

Jak patrze za okno to z trwoga stwierdzam ze sie raczej nie utrzyma a mnie w drugim tygodniu ferii i tak raczej nie bedzie no chyba ze mi tam w Szczyrku nogi polamia tudzie? doznam innych obrazen i bede zmuszony do przedwczesnego powrotu... ale w tym wypadku i tak bysmy nie pojezdzili. A propos urazow:
Pantufel napisał/a:
zapalenie stawów, zanik chrz?stki,

to chyba raczej powazniejszy problem... chociaz w sumie ja sie na tym nie znam - jezdzi sie tak dlugo, jak dlugo mozna utrzymac sie w pionie :p

Odpowiedz do tematu