Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wied?min
Autor Wiadomość
Feron 
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-03-25, 21:37   Wied?min

Co s?dzicie o ksi??kach w których opisywane s? przygody dzielnego wied?mina Geralta z Rivii?? Osobie?cie twierdze, ?e s? one genialne i bardzo przyjemnie si? je czyta!!!! Z ch?ci? przeczyta?em wszystkie ksi??kie ju? cztery razy!! Bardzo polecam!!!!
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant"

Pantufel 
Diuk

Wysłany: 2006-03-25, 21:51   

O tak. ?wietne ksi??ki naszego mistrza fantasy :D Chyba s? uniwersalne, bo jak zacz??am czyta? je ?adnych par? lat temu to do dzi? z ?ezk? w oku do nich wracam. Nawi?zuj?c, podobno A. Sapkowski planuje wyda? seri? Wied?mina za granic?, bodaj?e w Stanach, powi?kszon? o kilka nowych opowiada?/w?tków.

Feron 
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-03-25, 22:37   

Ja s?ysza?em, ?e w Niemczech jest pomys? wydania polskich ksi??ek fantastycznych (min. Sapkowski, Dukaj, Piekara). My?le, ?e jest to fajna sprawa, niech ?wiat dowie si? o talencie polskich pisarzy. Co do Wied?mina to zgadzam si?. ?ezka w oku jest!! 8-) Mi najbardziej si? podoba? czwarty tom, czyli "Wie?a Jaskó?ki"!!
WE'LL USE IT TO DEFEND OUR THRONE
"Rhapsody" - "Power of the Dragonflame, The Pride of Tyrant"

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-03-25, 23:00   

A mi Spakowski jako? nie przypad? do gustu. Kiedy, dawno temu chyci?em jak?? cz??? Wied?mina i si? strasznie meczy?em czytaj?c pierwsze rozdzia?y, a potem od?o?y?em. Nie w moim klimacie ten staroplolska stylistyka j?zykowa. Generlanie jako? do mnie nie trafi? (tylko sie nie oburzajcie :P )

Rothar 
Żebrak

Wysłany: 2006-04-02, 19:27   

Tak szczerze to mi te ksi??ki te? do gustu nie przypad?y. Osobi?cie wol? Tolkiena :P

hessasin 
Żebrak

Wysłany: 2007-09-10, 23:30   

Wied?min to ju? legenda... Jest poprostu genialny, ale co do filmu to popieram wypowied? AS'a na ten temat: "Najch?tniej wyemigrowa?bym z polski"- A. Sapkowski po obejrzeniu filmu... :x:

hessasin 
Żebrak

Wysłany: 2007-09-21, 01:25   

http://www.youtube.com/watch?v=Zi-iLIiLxoA a to co? dla tych, którzy z dr?eniem ga?ek ocznych oczekuj? na gr? Wied?min... :twisted:

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-08-29, 13:02   
   Baretki: zalozyciel

Sapkowski to po prostu arcykról arogancji :lol:

http://polygamia.pl/gra-n...graczy-i-fanow/

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-08-31, 07:58   

Czyta?em o tym gdzie? ju? te? i cho? nie znamy szczegó?ów (a z tym bywa ró?nie wi?c ci??ko czasami kogo? ocenia?) - to i tak nie od tego incydentu wiadomo, ?e Sapek to buc, megaloman i my?li, ?e jest bogiem polskiej prozy fantastycznej.... :kurcze:

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-08-31, 08:25   
   Baretki: zalozyciel

Sapek zawsze znany by? ze swego egocentryzmu po??czonego z chamstwem, ale teraz chyba przebi? skal? :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2016-08-31, 17:15   
   Baretki: tartar zalozyciel

Szczerze to ma?o powiedziane !!!

Odpowiedz do tematu