Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Marvel itp
Autor Wiadomość
Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2014-07-22, 14:39   
   Baretki: tartar zalozyciel

Sk?d my to znamy, a mnie ostatnio powali? Marvel Zombies. Polecam. Du?a dawka czarnego humoru :)

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2014-07-25, 11:10   
   Baretki: zalozyciel

Dla mnie jest to równie? mega s?abe... Serio, brakuje tylko, ?eby Superman zmieni? imi? na Mohammed i przeszed? na islam a Hulk zosta? gejem :mag:

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2014-07-25, 13:42   

Nie b?d?cie ju? tacy konserwatywni :mag:

Thor baba ok troch? dziwne cho? sexowne :mag: , ale Kapitan czarny ju? dawno by?. Chronologicznie pierwszy by? Isaiah Bradley, kolega z oddzia?u specjalnego Rogersa jeszcze za czasów WW II. Potem Wilson i teraz znowu Wilson.

Nie podniecajta si? tak...

W filmach dalej THORem b?dzie Hemsworth, tak?e spoko. Martwi? mnie troch? zmiany w faktach w Avengers Age of Ultron - Ultron w filmie b?dzie produktem Starka a nie Ant-Man'a, co dziwne jest zapewne powiadam wam. Ale dobre jest to, ?e zarówno Ultron jak i Vision b?d? przedstawieni PRZEFACHOWO!

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2014-07-27, 09:28   

Huehue, w?a?nie - na szcz??cie dla wi?kszo?ci "mi?o?ników" Marvela, w filmach Thor b?dzie nadal du?ym, umi??nionym, przystojniakiem - wi?c spokojnie! ;)

Zmiany w A:AoU nie s? tak szokuj?ce jak te rasistowsko-seksistowskie. Cho? dla mnie akurat s? s?abszymi ni? te w oryginalnym (komiksowym) MU.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2014-12-18, 07:43   
   Baretki: tartar zalozyciel

Wczoraj ?ykn??em Ród M. (Ród Magnusa) ?wietny komiks. Wanda wymiata i oczywi?cie Logan, a przede mn? teraz Geneza Wolverine'a.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2015-06-07, 19:13   

W zwi?zku z trwaj?cym w?a?nie ogromnym story arkiem, kupi?em sobie zestaw "Secret Wars: Prelude". Zbiera on w jednym tomiku bardzo ró?ne odcinki maj?ce w zamierzeniu stanowi? wprowadzenie do obecnych Secret Wars. Zaczyna si? to czym? antycznym i oldschoolowym: numerami 10-12 z crossovera Secret Wars, ale... z 1984 roku :) Przebrn??em przez nie i musz? przyzna?, ?e ten oldschool ju? na mnie nie dzia?a, kreska mnie odrzuca, dialogi s? dr?twe a i akcja taka bardziej dziecinna ni? zazwyczaj. Marvel zrobi? d?ug? drog? przez ostatnie 30 lat :) Na szcz??cie wchodz? ju? w nowsze rejony (Fantastic Four 611) i jest duuuu?o lepiej :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2015-06-08, 08:48   

Stare Marvele to niez?e ramoty - te? ich nie trawi? ju? niestety.
Z?a wiadomo?? jest taka, ?e wspó?czesne (prócz kilku wyj?tków) to te? gnioty...

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-01-04, 07:14   

Marvel od?wie?y? serie z Gwiezdnych Wojen. Kupi?em sobie zbiorówk? sze?ciu pierwszych numerów serii Vader i jestem oczarowany :) Znakomite!

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-01-11, 11:26   

Watcher napisał/a:
Kupi?em sobie zbiorówk? sze?ciu pierwszych numerów serii Vader i jestem oczarowany

Nie wiem czy masz na my?li cyfrowy zakup, ale od jesieni nowe SW marvela ukazuj? si? po polsku na papierze.
Dotychczas ukaza? si? tp pierwszego g?ównego cyklu (STAR WARS) i w?a?nie pierwsza seria Vader. Celowo napisa?em pierwsza poniewa? niemal równolegle ukazuje si? VADER DOWN, która ??czy i przeplata SW i VADER.
W przygotowaniu (PL) kolejne serie: PRINCESS LEIA, CHEWBACCA, LANDO, SHATTERED EMPIRE...

Oprócz tego w ubieg?ym roku nasz Egmont wystartowa? z pi?knie wydawanym cyklem STAR WARS: LEGENDY czyli najlepszymi historiami wydanymi pod szyldem DARK HORSE, czyli w zasadzie niekanonicznymi ju?, ale w wielu kr?gach kultowymi. Dotychczas ukaza?y si? bodaj 4 pierwsze tomy.

Polecam jedne i drugie. :)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-01-11, 17:57   

To zakupy cyfrowe :) Mam vol. 1 Star Wars (Skywalker Strikes bodaj?e), vol. 1 Vader oraz pierwszy "ma?y" numer Princess Leia (kupi?em, bo akurat by?a wyprzeda?, ale ju? si? przygotowuj? do kupna zbiorówki). Prócz przez Ciebie wymienionych w?a?nie wystartowa?a osobna seria Anakin i Obi-Wan (fajna kreska w previewach), ale poczekam sobie na wyj?cie zbiorówki, wychodzi taniej o jeden numer :) Poza tym, jest te? seria bodaj?e Katan czy co? w tym rodzaju, no ale to zahacza o Star Wars Rebels, a na tym si? nie znam i w zwi?zku z tym sobie raczej podaruj? :)

Dodam, ?e Star Wars to dla mnie 4 a Vader 5 :) Leia na poziomie SW raczej.

...mo?e jednak nie wytrzymam i sobie sprawi? na prób? tego Anakina... :)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-01-20, 23:14   

W mi?dzyczasie doko?czy?em preludium do Secret Wars. Antologi? ko?cz? trzy cz??ci Ultimates, gdzie Illuminati rozpoczynaj? ca?? t? imprez?. I zako?czenie jest naprawd? niez?e, 4- w mojej skali. Tym niemniej ca?o?? os?abia pocz?tek i daj? jej 3 :) teraz czekam na to, a? same Secret Wars wyjd? w jakim? zbiorku (troch? jeszcze poczekam, bo dopiero kilka dni temu wyszed? ostatni odcinek tej serii).

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-01-21, 09:57   

Namieszali tymi ponownymi Tajnymi Wojnami.....
Tak, jako? na wiosn? ma wyj?? zbiorcze wydanie g?ównej linii. Natomiast ca?o?? ma szans? ukaza? si? dopiero w jakim? omnibusie, ale jak na cyfrowe wydania si? to prze?o?y - nie mam poj?cia. Omnibusów chyba w wersji digital nikt nie wydaje, ale mo?e si? myl?.... :cii:

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-01-21, 10:08   

Nie, wydaj? zbiory jedynie. BTW, poniewa? obecnie jest znowu przecena na kilka zbiorów (4 euro z ka?dy), to naby?em "All-New X-Men vol. 1: Yesterday`s X-Men" (?adna kreska, aczkolwiek ja nie bardzo lubi? pomys?ów z podró?ami w czasie) :)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2016-01-31, 10:09   

All-New X-Men vol. 1: Yesterday`s X-Men - no có?, ogromne rozczarowanie. Przez wszystkie 6 numerów kolekcji mia?em nadziej? na to, ?e co? zacznie si? dzia?... i nic si? nie zacz??o dzia?. Fabu?a jest moim zdaniem fatalna, wydumana, s?aba i nie chodzi mi tylko o podró?e w czasie. Temat rewolucji mutantów wzniecanej przez duet Cyclops - Magneto jest obiecuj?cy, ale kompletnie niewykorzystany. Komiks broni jedynie kreska. 2

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2016-02-03, 13:55   

Zabawne - ten tom jest powszechnie (w ?wiecie komiksu) uwa?any za jeden ciekawszych story-arc'ów o mutantach! Nie chc? polemizowa?, w ko?cu to Twoje odczucia, ale nawet ja (a do fanów Bendisa si? zdecydowanie nie zaliczam) sk?aniam si? do tej opinii. Mo?e nie jest to porywaj?ca historia ale ma olbrzymi potencja? (inna sprawa, ?e wiem jak si? to rozwin??o i nie jest tajemnic?, ?e niestety ale potencja? - zmarnowany). Generalnie pierwsze tomy (tpb) s? zach?caj?ce - cho? satysfakcja z ich lektury maleje w miar? kolejnych woluminów.
Tak czy inaczej pomys? na zestawienie ze sob? w jednej opowie?ci teamów z ró?nych epok i co z tego wysz?o to strza? w dziesi?tk? i ?wietny uk?on w stron? fanów X-men, którzy znaj? ich histori? od dawna.
Rysunki Immonena s? do?? ciekawe. Fajnie kadrowane i czytelne, aczkolwiek wpisuj? si? niestety w ostatni? mod?? Marvela na upraszczanie i celowanie w m?odszego czytelnika.
IMO: 3,5/5
PS: w polskim wydaniu mamy numery od 1-5.

Odpowiedz do tematu