|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Pielgrzym Graala - Mnich |
| Oceń mnicha |
| 0 - dla mnie |
|
16% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
16% |
[ 1 ] |
| 4 |
|
50% |
[ 3 ] |
| 5 |
|
16% |
[ 1 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 6 |
| Wszystkich Głosów: 6 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-24, 16:19 Pielgrzym Graala - Mnich
Baretki:  |
|
|
Zacz??em swoj? przygod? z Bretonni? Zacz??em od figurki, któr? kupi?em w zestawie z dwoma jeszcze innymi jedynie dla jej urody Czy? nie jest pi?kna? Nie zwracaj?c ju? uwagi na moje malowanie...
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-24, 16:26
|
|
?adnie. Bardzo mi si? podoba. Cho? te szmatki na tarczy bym przybrudzi? znaczy si? jej ko?cówki. Mo?e nawet habit bym pobrudzi?. Ale i tak mi si? podoba. Ocena 4+ spokojnie i z czystym sumieniem. Brawo. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-01-24, 18:07
|
|
|
Figurka jak zwykle urocza!
Co do malowania: oceniaj?c to co widz? na zdj?ciach stwierdzi? musz?, ?e poszczególne elementy modelu pokryte s? tylko jedn? barw?. Brak cieniowania i rozja?nie? (mo?e skórzany kaptur jako? tam jest, ale s?abo to wida?). Twarz w miar? czysta wi?c za to plus, cho? mo?na by?o nieco j? dopracowa? lub bardziej wyeksponowa? na zdj?ciach bo tak za du?o to jej nie wida?. Miecz i stalowe elementy tarczy a? prosz? si? o jakie? warstwowanie; nabra?yby ?ycia, a tak l?ni? jak z aluminium. Kraw?dzie i te olbrzymie po?acie tarczy czekaj? na przybrudzenie/obtarcia/wytarcie; proporzec nadaje si? na ozdobienie logiem/symbolem, chocia? jednobarwnym. W sumie to kolorystyka fajna, taka "komiksowa", weso?a, jak w Konfrontacji. Jednak brakuje mi w niej efektów doskonalonego ju? jakis czas warsztatu, nawet w "gazetce" ucz? ju? wy?szego szczebla. Mo?e mniej po?piechu wi?cej dba?o?ci o detale? 3+ (dla zmotywowania) |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-24, 18:31
|
|
| Mnie w?a?nie ta kolorystyka bardzo odpowiada. Jak napisa?e? Gazza taka komiksowa i weso?a. Cho? „przybrudzenia/obtarcia/wytarcia” by si? przyda?y. Efekt by?by na pewno lepszy. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-24, 19:43
|
|
Kolorystyka - tak, w?a?nie taka mia?a by? To Bretonnia przecie?, kraina rycerstwa, turniei, kolorowych herbów itp. Co prawda ten braciszek rycerzem nie jest, ale przecie? na rycerzach si? wzoruje
Co do cieniowania. Zwró?cie uwag? na prawdziwy cie? na kartce Prawie go nie ma. Nie ma go, bo lampa sto?owa znajduje si? tu? nad kadrem, par? centymetrów nad figurk?. Po prostu jedynie wtedy, po tygodniach prób, mój hapek robi w miar? normalne zdj?cia tak ma?ym obiektom. W tak ostrym i bezpo?rednim ?wietle troszk? moje cieniowanie znika, ale ono tam naprawd? jest Mówi?c ca?kowicie szczerze: niepocieniowane s?: miecz, w?osy, pochwa na sztylet na plecach no i czerwone pole na tarczy. I jej okucia jeszcze. Reszta pocieniowana jest. To podkr??one oko np to nie prawdziwy cie? lecz podkr??one oko w?a?nie Te plamy na ?ó?tej koszuli to te? cienie No, ale ogranicze? mojego aparatu chyba nie przeskocz?...
Otarcia tarczy - nie pomy?la?em o tym
Emblemat na chu?cie - akurat tu to jest niemo?liwe. Nie mo?e tam by? ?adnego emblematu z tego prostego wzgl?du, ?e to symbol religijny w Bretonnii jest Tajemnica skrywaj?ca Graala. Zaznaczam jednak, ?e chusta jest pocieniowana |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-01-24, 20:03
|
|
|
Wybacz moj? niewiedz? w kwestii symboli, przyznaj?, ?e nie znam si?; a tak jako? prowokacyjnie to wygl?da wi?c ....
Kolorystyk? popar?em. Za to w?a?nie ceni? niektóre armie w WFB, wide Bretonia, Lizardmeni, Toomb Kings, ?e wnosz? nieco "?ycia" w gotyckie mroki Starego ?wiata.
Co do cieniowania/rozja?niania - pisa?em, ?e oceniam to co na zdj?ciach wida?. Jestem ?wiadomy, ?e niemal ka?da nasza praca sporo traci na fotografiach, cho?by nie wiem jak dobrych. Ale z kilkoma kwestiami sam si? zgadzasz. W sumie to mam nadziej?, ?e moja surowa (mo?e za bardzo) ocena Ci? nie obra?a, a przecie? chyba najwa?niejsze i tak pozostaje to co sami w ?wietle swoich poczyna? o malowaniu w?asnym my?limy.
No i sprawa ostatnia, szalenie zaskakuj?ca: nie pomy?la?em nawet przez moment, ?e to zdj?cia z Twojego starego HP! A widzisz, jednak daje jeszcze rad?! Mo?e prze?wietlenie nieco odbiera modelom ale jako?? zdecydowanie poprawi?e?! Ma?y hint: nast?pnym razem spróbuj przyklei? do lampki kawa?ek bia?ego papieru. Zmi?kczy ona ?wiat?o, a i zdj?cia mo?e nie b?d? przek?amane. Poeksperymentuj! Takie praktyki s? popularne przy fotografowaniu martwej natury; prosi u?ywaj? parasolek i lamp zwróconych w przeciwn? stron?, my musimy zadowala? si? kartk? podpi?t? pod ?arówk?! |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-24, 20:20
|
|
No w?a?nie, sam jestem zaskoczony jako?ci? tych zdj??. I tak s? do d... , ale jak na mój aparacik to chyba lepiej si? nie da Gdyby? wiedzia?, ile dzi? przesiedzia?em nad tymi fotgrafiami... Tragizmu sytuacji dodaje jeszcze okoliczno??, ?e mój hapek gryzie si? z modemem Neostrady, wi?c ka?dorazowo musia?em gramoli? si? pod stó? i wyci?ga? go z USB... Po trzecim czy czwartym razie to zaczyna by? m?cz?ce
Oczywi?cie, ?e ocena mnie nie obra?a. Sam jestem ?wiadom niedostatków tej figurki. Ale jak tu przede mn? teraz stoi, to oceniam j? sam jako jedn? z najlepszych, jakie mi wysz?y Naprawd? Mo?e cz??ciowo dlatego, ?e sam model mi si? strasznie podoba... Ale spójrzcie na to, jak on patrzy na nas z ukosa na pierwszych zdj?ciu, urocze W realu wygl?da to chyba jeszcze lepiej |

|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-24, 20:25
|
|
Mo?e jeszcze jedno:
Tego zdj?cia nie dawa?em, bo jest nieudane... Tu nie by?o jeszcze tej ca?ej lampy tak blisko... Z drugiej jednak strony, lepiej tu wida?, jak pocieniowana jest twarz i ?ó?ta koszula... |

|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2006-01-26, 16:32
|
|
Hehe, niez?y klimat, kole? ma wymalowan? na twarzy agresj?:) Figurka sama w sobie bardzo mi si? podoba. W ko?cu jaka? odmiana, a nie tylko kawaleria i pegazy! Malowanie jak dla mnie wporz?dku, tylko na podstawce Vikol wida? (albo mnie si? zdaj?)
Btw: Pierwszy raz si? z taka figurk? spotka?em, pielgrzymi grala do jakich jednostek nale????? |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-26, 20:00
|
|
Pielgrzymi Graala to ?az?gi w?ócz?ce si? za Rycerzami Graala i oddaj?cy im cze?? niczym ?wi?tym Zbieraj? wszystko, co ten za sob? zostawia i traktuj? niczym relikwie, ??cznie z jego cia?em, je?li umrze mu si? niestety |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-01-26, 20:58
|
|
| Jak dla mnie to pielgrzymi s? zdradliwi i tylko czekaj? na ?mier? rycerzy, ale co do malowania. Kolorystyka mi si? bardzo podoba, taka komiksowa jak kto? okre?li?, dlatego 5- |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|