|
samoloty nisko nad Chodzie?? |
| Autor |
Wiadomość |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2015-07-09, 22:28 samoloty nisko nad Chodzie??
|
|
|
Czy kto? widzia? dzi? oko?o 19.00 dwie szare maszyny nad miastem lec?ce max mo?e na 50-60 metrów. Zupe?nie si? na tym nie znam, ale jak poszuka?em w necie sylwetki samolotów, to najbardziej mi pasuje do herculesa, nawet w takim szarym kolorze s? na zdj?ciach. Do?? korpulentna sylwetka i ?mig?a na skrzyd?ach.
Przelecia?o to to dzi? nade mn? od strony J. Miejskiego w kierunku na mleczarni?. Dwa samoloty, jeden za drugim, raczej powolutku sobie lecia?y, a ?e by?y nisko, trzeba przyzna?, ?e wra?enie by?o du?e. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2015-07-10, 00:58
Baretki:  |
|
|
| Niestety nie. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2015-07-10, 01:36
|
|
...ale ju? go znalaz?em
Hercules (egzemplarz znad Chodzie?y (1505) lata? nad Wietnamem) BTW, przysi?g?bym, ?e kilka dni temu A-10 widzia?em nad Chodzie??, tylko na du?ej wysoko?ci. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2015-07-10, 05:49
|
|
| Ja go widzia?em w ?rod? nad moim le?nictwem. Piorunuj?ce wra?enie. Faktycznie lecia? bardzo nisko. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2015-07-10, 12:12
|
|
W ?rod? 8 by?em nad Noteci? ko?o mostu kolejowego.
Lecia?y 4 sztuki do?? nisko i mo?liwe ?e by?y to A-10.
By? to godzina mi?dzy 13-14. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-07-10, 14:39
|
|
|
| Rozwiej? wasze w?tpliwo?ci ZIOMY. Herculesy i Gu?ce wraca?y z manewrów na poligonie na Pomorzu do tymczasowej bazy w Powidzu w Wielkopolsce. |
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2015-07-10, 23:51
|
|
|
| Moje w?tpliwo?ci to rozwiejesz, jak powiesz czemu lecia?y tak nisko i tak wolno. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-07-11, 15:19
|
|
|
Niskie przeloty to cz?sto element ?wicze? w lotnictwie wojskowym, ale przewa?nie ?wicz? takie rzeczy na poligonach. Mo?e ?wicz? zrzuty zaopatrzenia a Warthog'i niszczenie rosyjskich zagonów pancernych w terenie zabudowanym |
| Ostatnio zmieniony przez darthmateusz 2015-07-12, 21:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2015-07-11, 15:30
|
|
| strzelba napisał/a: | | Moje w?tpliwo?ci to rozwiejesz, jak powiesz czemu lecia?y tak nisko i tak wolno. |
Eeee, a jakie? to Ci? dr?cz? w?tpliwo?ci? Polskie statki powietrzne na polskim niebie to chyba nie powód do niepokoju?
| darthmateusz napisał/a: | | Niskie przeloty to cz?sto element ?wicze? w lotnictwie wojskowym |
Lecia?y nisko bo pewnie tak by? zaplanowany lot, a co do szybko?ci... to jak maj? lata? ci??kie samoloty transportowe? To nie my?liwce, wracali z poligonu to im si? nie spieszy?o
| Watcher napisał/a: | | przysi?g?bym, ?e kilka dni temu A-10 widzia?em nad Chodzie??, tylko na du?ej wysoko?ci. |
Do?? prawdopodobne, bo przylecia?y do Polski razem z Herculesami na ?wiczenia |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-07-12, 20:59
|
|
|
| Herculesy mog?y by? nasze. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2015-07-12, 21:22
|
|
| darthmateusz napisał/a: | | Herculesy mog?y by? nasze. | Mateusz, ja ju? napisa?em wcze?niej, ?e ten Herc by? nasz. Numer wskazuje na osobnika, któremu za?oga "Dreamliner" na kad?ubie namalowa?a |

|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2015-07-13, 01:50
|
|
| Watcher napisał/a: | | ja ju? napisa?em wcze?niej, ?e ten Herc by? nasz. |
Wiem, zauwa?y?em Chodzi?o mi o to, ?e A10 nie przylecia?y do polski same, a w towarzystwie w?a?nie Herculesów:
http://dlapilota.pl/wiado...-polskiej-bazie |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-07-15, 12:58
|
|
|
na tej stronie jest napisane to, co pisa?em, ?e ?wiczy? b?d? niskie przeloty desantowe, zrzuty ?adunków (to te? robi si? z ma?ej wysoko?ci cho? 5o m to chyba za ma?o ).
Tak?e mo?e takie co? w?a?nie kombinowali nad lasami powiatu chodzieskiego.
ALbo wraca?y zajechane po ?wiczeniach i nie mia?y mocy wzbi? si? wy?ej |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-09-04, 08:56
|
|
|
A ja jutro wal? z rodzink? na Krzesiny na ?wi?to 31 BLT
w programie:
4x-F-16 - przelot
1xF-16 - akrobacje (chyba po raz pierwszy nasz pilot po szkoleniu przez Greka na naszego narodowego Solo Display)
8x Orlik - akrobacje
1xMiG-29 - akrobacje
1xDromader - przelot z pokazem ga?niczym
1xAn-2 przelot z pokazem ga?niczym
1xBoeing Stearman N2S-3 - akrobacje
1xExtra 330 - GA ?elazny akrobacje
1xZlin 50 - GA ?elazny akrobacje
1xZlin 526 - GA ?elazny akrobacje
1xMDM - 1 FOX - GA ?elazny akrobacje
1x M-28 - zrzut skoczków
wystawa wozów bojowych WP (czo?gi, KTO, BWP i inne) |
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2015-09-06, 14:57
|
|
|
| Panowie, na w?asne oczy przekona?em si? czemu ?aden F-16 nie zosta? nigdy zestrzelony w dogfajcie. Rok temu zrobi? na mnie wra?enie popis mig'a 29, ale to co pokaza? na swoim Viperze kapitan Robert ,,Bluto'' Ga??zka poprostu wcisn??o mnie w trampki. |
|
 |
|
|