Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione
Autor Wiadomość
Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Wysłany: 2014-02-06, 18:22   
   Baretki: 2017ragnarok

By?em wczoraj na "Zniewolony. 12 lat niewoli". To nic, ?e w tytule jest spoiler. Film naprawd? dobry. Soundtrack Hansa Zimmera, to mówi samo za siebie (cho? jest niemal identyczny jak z Incepcji...)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2014-02-15, 12:17   

Gra Endera - od razu przyznam si?, ?e nie czyta?em pierwowzoru, a komiksy znam tylko z ok?adek wi?c ci??ko odnie?? mi si? do filmu jako ekranizacji. Mog? tylko oceni? go jako zwyk?y film. No có? - nie mam dobrych wie?ci. Ogl?da si? go w miar? fajnie. Design zaprezentowanej wizji przysz?o?ci do?? dobry cho? niczym nie wyró?nia si? z t?umu. Role dzieci?ce i drugoplanowe (Ford, Kingsley) w miar? ok ale równie? nic porywaj?cego. Fabularnie - chyba tylko dla fanów ksi??ki. 3/4 filmu treningi i przepychanki w szkole kadetów, a reszta (fina?) - kolejny trening, który okazuje si? by? .... ale to ju? wiadomo by?o od dawna, chyba, ?e nikt przez ca?e ?ycie nie mia? styczno?ci z proz? O.S.Carda (powtórz? si? - nigdy ca?ej nie przeczyta?em, ale jak kto? w fandomie sf si? porusza/? to wie o co kaman ;) ).
?redniak jakich pe?no ostatnio. Szkoda.

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2014-02-17, 10:28   

czyli nie mam co ?a?owa?, ?e w kinie nie zaliczy?em tego...

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2014-02-17, 13:06   
   Baretki: tartar zalozyciel

darthmateusz napisał/a:
czyli nie mam co ?a?owa?, ?e w kinie nie zaliczy?em tego...

Ja bym tego tak nie uj??. W ka?dym b?d? razie nie ?a?owa?em.

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2014-02-17, 13:48   

a te? nie by?e? :) ??

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2014-02-17, 15:56   

W kinie kilka scen wygl?da? musi niesamowicie, ale to tylko kilka scen (g?ównie te w kosmosie).

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2014-02-17, 16:29   

By?em w kinie. Wam tego pisa? nie musz?. Odbiór jest inny.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2014-02-17, 17:05   

Robocop.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony po seansie tego filmu.Intryguj?ce po??czenie filmu akcji, sf oraz dramatu psychologicznego. Scena w której opadaja cz?sci i ukazuje si? to co pozosta?o z organów cz?owieka to istny majstersztyk tkwi?cy w pami?ci na d?ugo. Ten film ukazuje zmagania ludzkiej psychiki i wytrwa?o?ci. Kolejno sceny strzelanin FPP to klasyk (nie ma przepychu efektów specjalnych) Panienki ten film naprawd? warto zobaczy? na du?ym ekranie. ?wietna obsada:
Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley,Michael K. Williams, Jennifer Ehle, Jay Barucheli Samuel L. Jakscon

Ocena
8/10

"Thank you for you coorporation"

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Wysłany: 2014-02-17, 23:41   
   Baretki: 2017ragnarok

Mog?e? Mike mówi?, ?e idziesz do kina, pewno bym si? przeszed?.

A ja zapraszam do obejrzenia nie filmu, lecz serialu, House of Cards, w?a?nie wychodzi drugi sezon, po pierwszym odcinku drugiego jestem jeszcze bardziej wkr?cony, ni? po pierwszym sezonie. Intrygi, sporo my?lenia, ma?o nudy. Szczerze polecam!

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2014-02-19, 14:55   

Skoro polecasz Majkel to ide dzis do IMAX... zapowiada si? pusta sala...

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2014-02-20, 01:28   

darthmateusz napisał/a:
Skoro polecasz Majkel to ide dzis do IMAX... zapowiada si? pusta sala...

Na pewno nie poczujesz si? zawiedziony. S?owo harcerza :)

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2014-02-20, 08:05   

Daaaaamn! Film mi si? PODOBA? ! Jestem mile zaskoczony! Mimo i? fabu?a nie by?a jaka? specjalnie porywaj?ca (ale to przecie? remake), to by?a o tyle od?wie?ona wzgl?dem "starego" Robocop'a, ?e odbiór by? jak najbardziej pozytywny.
?wietnie zrobiony Robo i aktor graj?cy ALexa te? da? rad?. O kreacjach Oldmana i Keatona nie powiem nic z?ego, to ju? weterani, grali na bardzo wysokim poziomie. Podobnie genialny Jackson.

Wizja ?wiata przedstawionego w filmie wydaje si? bardzo prawdopodobna i przez to przera?aj?ca.

Scena, o której wspomnia? Drewex gdzie naukowcy OCP pokazuj? ALexowi ile z niego zosta?o, jest mega DOBRA. A? si? chcia?o zap?aka? razem z Murphym....

POLECAM

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2014-02-20, 13:04   
   Baretki: zalozyciel

Dodam jeszcze, ?e z kolei mnie ubawi?a (w pozytywnym sensie) scena z prezentacj? pierwotnego pomys?u na pancerz, odrzuconego przez bigbossa :D dla mnie solidne 4 (szkolne)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2014-03-06, 16:33   

Arcydzie?o to nie jest ,ale tematyka i spora dawka humoru was zadowoli :

http://www.filmweb.pl/fil...dom-2013-557497

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2014-03-16, 12:05   
   Baretki: zalozyciel

300: Rise of the Empire - unika? za wszelk? cen?. Wczoraj straci?em na t? s?abizn? 24 z?otych (wersja 3D). Moja ocena nie jest zupe?nie negatywna jedynie dlatego, ?e podobnie jak w poprzedniej cz??ci mamy tu do czynienia z wizualn? uczt?, aczkolwiek rezygnacja z sepii na rzecz cieni i granatów j? troch? zubo?y?o. Niestety absurdalno?? fabu?y... nie, s?owo "absurd" jako? j? nobilituje... g?upota fabu?y skutecznie za?miewa wizualny przepych. Mo?e jednak i to bym zniós?, gdyby chocia? linia fabularna by?a wci?gaj?ca a aktorzy przynajmniej przeci?tni. Tymczasem i tu jest tragedia (niegrecka). Poza mo?e Artemizj? (Eva Green) reszta gra nijako, a Temistokles jest ju? w ogóle apogeum nijako?ci. Momentami przysypia?em...
Wisienk? na torcie jest czysty, brutalny gwa?t na historii. Nie przyszed?em tam na film dokumentalny, jak kiedy? pisa?em odchodzenie od niej w "300" spokojnie znosi?em, ale tutaj... W "300" Spartanie chodzili pó?nadzy by uwydatni? ich heroizm a brak Tespijczyków i Teba?czyków w ostatnich chwilach te? mo?na w ten sposób wyja?ni?, ale tutaj twórcy id? o wiele dalej... Dowiadujemy si? mianowicie, ?e to Temistokles dowodzi? pod Maratonem (Miltiades znikn??), a Persów do ataku prowadzi? tam sam Dariusz I (którego tam oczywi?cie nie by?o). Mo?e i bym to zniós? gdyby nie to, ?e... Temistokles ZABIJA TAM DARIUSZA. No? k..wa! Ale nic to. Id?my dalej. Ate?czycy w ogóle nie potrafi? walczy? w falandze i na Persów zawsze atakuj? w dzikiej bandzie. Nic to. Flot? persk? w anonimowej w filmie bitwie morskiej równoleg?ej do Termopil (bitwie pod Artemizjum w rzeczywisto?ci) dowodzi kobieta o imieniu... Artemizja. W aspekcie durnego filmowego spotkania Temistoklesa i Artemizji okre?lenie "bitwa pod Artemizjum" nabiera nowych znacze?... Ale nic to. To wszystko by?oby mo?e jeszcze do zniesienia gdyby nie to, ?e (i tu uwaga, spoiler, co prawda mam nadziej?, ?e nikt z tu obecnych nie pope?ni ju? b??du obejrzenia tego gniota, ale na wszelki wypadek wybielam) pod Salamin? walcz?cym Ate?czykom show kradn?... SPARTANIE. Znaczy si?: ich flota wojenna :kurcze:
Pocz?tkowo chcia?em oceni? odrobin? lepiej, ale im d?u?ej o tym my?l?, tym dla filmu gorzej: 2+

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Odpowiedz do tematu