|
Akwarystyka |
| Autor |
Wiadomość |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-01-28, 20:24
|
|
|
Sprzedam komplet SHRIMP SET 10. Przyje?d?am na ferie wi?c mog? przywie?? w najbli?szym czasie. W zestawie równie? filtr i grza?ka. Polecam. Idealne dla krewetek. Only 100z?!!!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-01-31, 14:34
|
|
|
No co tam, brak ch?tnych?
Ten kompletny zestawik mo?e by? pi?kn? ozdob? ka?dego salonu. Drzewiec? Jack? ...?
 |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2014-01-31, 15:04
|
|
|
| Hmmmmm... widz?, ?e na niewielkie stadko ma?ych rybek, typu Neonki te? by si? to nadawa?o... |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2014-01-31, 16:02
Baretki:  |
|
|
Gdybym mia? wi?cej miejsca, na pewno bra?bym. Widz? je w ro?linach, z bojownikiem i kilkoma bojowniczkami |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-31, 16:24
|
|
| Ekhe ... kiedy przyb?dziesz ? Zastanowi?, bo ze mnie kiepski akwarysta. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-31, 19:48
|
|
Ja raczej nie. Chc? akwaria dokupi?/sklei? ale ja potrzebuje o konkretnych wymiarach do rega?u który chc? zamówi?.
A tego niestety nie mia?bym gdzie wstawi?. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-02-09, 19:56
|
|
Jaki? tydzie? temu do ogólnego akwa wpu?ci?em du?ego samca zbrojnika niebieskiego którego trzyma?em jaki? 2 lata samego (no z przerwami gdy mia? samice które za?atwi? ).
Zaowocowa?o to tar?em z samicami w ogólnym. Dzisiaj podejrza?em samca pilnuj?cego do?? du?ego grona jajec.
Chocia? nie mam wielkiej nadziei na to ?e co? z tego b?dzie bo jak si? nawet maluchy wyl?gn? to i tak jest do?? sporo wiecznie g?odnych paszcz gupikowych. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2014-02-09, 20:16
|
|
| Czy?cik magnetyczny jest super, dzi?ki! |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-02-11, 22:18
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Zaowocowa?o to tar?em z samicami w ogólnym. |
Pewnie masz ze 26 stopni w baniaku?
| jacoleko napisał/a: | | jak si? nawet maluchy wyl?gn? to i tak jest do?? sporo wiecznie g?odnych paszcz gupikowych |
G?upki im nie podskocz? raczej. No chyba, ?e je g?odzisz .....
| Watcher napisał/a: | | Czy?cik magnetyczny jest super, dzi?ki! |
To dobrze! Cho? znam lepsze.... |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-02-11, 23:09
|
|
Akurat temp ma takie sobie znaczenie cho? oczywi?cie jest wa?na.
U zbrojników wa?ne s? cz?ste podmiany wody i to najbardziej stymuluje ryby do tar?a. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-02-12, 18:35
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Akurat temp ma takie sobie znaczenie cho? oczywi?cie jest wa?na |
To w ko?cu: WA?NA czy TAKA SOBIE?
Z mojego do?wiadczenia wynika, ?e podnosz?c temperatur? wi?kszo?? gatunków zaczyna si? parzy? - mia?em tak z zbrojnikami, kirysami panda i krewetkami. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-02-12, 20:07
|
|
Temp jest wa?na ale wa?niejsze s? podmiany wody. Podmiana symuluje por? deszczow? czyli dop?yw ?wie?ej i mi?kkiej wody ni? ta która jest. Dla bardzo du?ej wi?kszo?ci ryb to sygna? ?e czas si? rozmna?a?. Podnosi si? stan wód i ryby maja bogatsze ?erowiska czyli wi?cej pokarmu dla m?odych ryb.
Ja nie musia?em podnosi? temp wody bo mam tak 24-25C. Same podmiany wywo?a?y tar?o bo ryby dosta?y mi?kkiej wody z RO.
U Ciebie oba czynniki zadzia?a?y.
A krewetki mój drogi potrzebuj? temp max 24. Oczywi?cie wytrzymuj? krótkotrwa?e wysokie temp lecz d?u?sze przebywanie w temp wy?szych jest dla nich ?miertelne. Krewetki po prostu czym jest wy?sza temp cz??ciej maj? wylinki a gdy nie maja odpowiednich minera?ów które s? potrzebne do budowy pancerzyka (krzemionki) po prostu z niewydolno?ci zdychaj?. I do tego krewetki kar?owate nie potrzebuj? do rozmna?ania wy?szych temp. u nich rozmna?anie to troch? inna bajka ni? u ryb. Jak chcesz po?ycz? dobr? ksi??k? o krewetkach |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-02-12, 21:38
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | wa?niejsze s? podmiany wody. Podmiana symuluje por? deszczow? czyli dop?yw ?wie?ej i mi?kkiej wody ni? ta która jest |
Jeszcze niech Watcher to sobie uzmys?owi! |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
|
|
|
 |