|
Hobbit |
| Autor |
Wiadomość |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2013-12-30, 22:38
|
|
|
| A poza tym - wróci?em dos?ownie przed godzin? - moim zdaniem du?o równiejszy od pierwszej cz??ci - p?ynniejszy. Nie ma tego co mnie razi?o w pierwszym a mianowicie rozci?gni?tych, nic nie wnosz?cych scen (ta ze Smaugiem jest przeze mnie odbierana zupe?nie inaczej - moze dlatego ze nie czyta?em ksiazki i nie mam po?cia co bedzie dalej) |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2014-01-02, 01:59
|
|
|
| Ja chyba jestem jednak za bardzo ortodoksyjny. Jasne kino rz?dzi si? swoimi prawami - a g?ównym jest to (przynajmniej dla producentów) by wyci?gn?? z filmu maksimum zysku. Film jako kino akcji jest dobry...jako wierna ekranizacja ju? troch? mniej. Jackson na si?? musi tworzy? takie w?tki jak ten z Tauriel , Kilim i Legolasem ,albo walki smoka z krasnoludami, której w ksi??ce w ogóle nie by?o , ?eby czym? wype?ni? film. Ca?e szcz??cie nie wprowadzi? do filmu jeszcze ?adnego w?tku gejowskiego czy jakiego? afroamerykanina ,?eby by? poprawny politycznie. Si?gn??em po Hobbita ksi??kowego - pierwsze dwie cz??ci filmowe to 180 stron z ksi??ki. Do ko?ca zosta?y 53 strony...wi?c spodziewa? si? mo?na ,?e w trzeciej cz??ci b?dzie jeszcze wi?cej akcji , której nie znamy z ksi??ki. W sumie , mimo ,?e w ostatniej cz??ci na pewno b?dzie jeszcze wi?cej akcji ni? w pierwszych dwóch cz??ciach (nie zaspoiluje chyba za bardzo pisz?c ,?e czekaj? nas 2 bitwy) to chyba je?li chodzi o sam? tre?? to b?dzie jej niewiele. Czekaj? nas 2 godziny scen batalistycznych z krótkimi przerwami. ?eby nie by?o, ?e za bardzo marudz? - film mi si? podoba? , ale arcydzie?o toto nie by?o. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-02, 11:28
Baretki:  |
|
|
Ja sylwka sp?dzi?em na maratonie Hobbita ze znajomymi w Heliosie i jestem bardzo zadowolony. Przecie? od zawsze by?o wiadomo, ?e to jest Jacksonowa wizja (bo ci??ko jest przela? litery na ekran) Obydwa Hobbity mi si? podoba?y i czekam na 3 cz???, która ma pojawi? si? ju? w Lipcu. Zach?cam wszystkich do obejrzenia.
Pozdrawiam |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-01-04, 11:14
|
|
|
By?em w pi?tek po ?wi?tach z córk? na 3D z napisami (uda?o mi si? j? nak?oni? do czytania, a nie dubbingu (który swoj? drog? (w pierwszym Hobbicie) by? kapitalny).
Krótko - podoba? mi si?. Pewnie, ?e s? odst?pstwa od pierwowzoru, ale w niczym mi nie przeszkadza?y. Udana kolejna cz??? adaptacji! |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-07, 04:45
|
|
By?em wczoraj na Hobbicie z dubbingiem. Fajny aczkolwiek popisy akrobacji w wykonaniu prawie ?e wszystkich mnie |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2014-01-09, 19:20
|
|
|
Te? by?em i faktycznie jakby forma Jacksona spadla odrobine, ale i tak ogolnie bardzo mi sie podoba?.
A Evangeline Lilly... love that bitch...elven bitch |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-01-10, 16:54
|
|
|
| darthmateusz napisał/a: | | faktycznie jakby forma Jacksona spadla odrobine |
A kto? tak stwierdzi??
Film jak film, kto zna pierwowzór ten chyba nie jest niczym zaskoczony, a wprowadzone zmiany b?d? "dodatki" chyba niczego o formie PJ nie ?wiadcz?.
Pewnie cz??? ostatnia si? pospólstwu najbardziej spodoba bo najwi?cej b?dzie nawalania?
| jacoleko napisał/a: | | By?em wczoraj na Hobbicie z dubbingiem. |
Wow ju? z córkami na Tolkiena do kina ?migasz? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2014-01-10, 17:58
|
|
| Gazza napisał/a: |
A kto? tak stwierdzi?? | Ja odnios?em takie wra?enie na przyk?ad |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-10, 18:43
|
|
Moim zdaniem mylne. By?em po raz drugi w Chodzieskim kinie (z Zapa?em) i wy?apa?em kolejne smaczki. A wiecie kochani gdzie wyst?pi? sam PJ (chodzi mi o scen?) wiem, ?e to proste pytanie
BTW: stwierdzam, ?e Helios jest o wiele lepszym kinem |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-10, 20:23
|
|
| Gazza napisał/a: | | darthmateusz napisał/a: | | faktycznie jakby forma Jacksona spadla odrobine |
A kto? tak stwierdzi??
Film jak film, kto zna pierwowzór ten chyba nie jest niczym zaskoczony, a wprowadzone zmiany b?d? "dodatki" chyba niczego o formie PJ nie ?wiadcz?.
Pewnie cz??? ostatnia si? pospólstwu najbardziej spodoba bo najwi?cej b?dzie nawalania?
| jacoleko napisał/a: | | By?em wczoraj na Hobbicie z dubbingiem. |
Wow ju? z córkami na Tolkiena do kina ?migasz? |
Nie by?em sam. A do kina id? odpocz?? a nie robi? sobie pod górk? i jeszcze czyta? |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-01-11, 10:02
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Nie by?em sam. |
A z kim?
| jacoleko napisał/a: | | A do kina id? odpocz?? a nie robi? sobie pod górk? i jeszcze czyta? | |
|
|
|
 |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2014-01-11, 14:36
|
|
|
Hehe... czytanie robieniem sobie pod górk?, ty jak cos palniesz Jacek to uszy opadaj? |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-11, 15:18
|
|
Ojojoj a co mam zawraca? sobie g?ow? czytaniem jak mog? sobie spokojnie usi??? wygodnie i popatrze?. Jak kto? lubi sobie czyta? jego sprawa.
We?cie jeszcze kamionujcie za to ?e kto? woli dubbing cho?by dla dzieci.
A poza tym co czytanie jest bardziej cool i trendy ni? dubbing czy co?
Wi?c mo?e w towarzystwie nie wypada mówi? o tym ?e by?o si? na filmie z dubbingiem bo to obciach i ?enua |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2014-01-12, 15:15
|
|
|
|
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2014-01-12, 15:25
|
|
Po prostu nieraz Kuba odnosz? wra?enie przy Twoich odpowiedziach na czyje? posty jakby?my byli kmiotkami z wiochy zabitej dechami |
|
|
|
 |
|
|