|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Battle Report 05.10.2013 |
| Autor |
Wiadomość |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-10-07, 08:58 Battle Report 05.10.2013
Baretki:  |
|
|
Si?y Tau:
1. Comannder Shas'o z 2 gwardzistami z full sprz?tem
2. Krooci + Shaper
3. 2 oddzia?y FW
3. Hammerhead
4. XV-104
Si?y BR to najlepiej jakb napisa? Julek, bo wszystkich jego jednostek nie znam
Wylosowali?my 1 scenariusz, czyli rze? i b?ogos?awie?stwo
By? równie? efekt nocny, co mi akurat nie przeszkadza?o ze wzgl?du na night vision. Wi?kszo?? moich jednostek to posiada?o.
I tura
Wojska Astartes zabunkrowa?y si? za fortyfikacjami wraz ze snajperami. Julek rozpocz?? ostrza?. Pad? 1 FW.
II Tura
Krooci ruszaj? do przodu. Zaczyna si? ostry ostrza? z dwóch stron. l?duje drop pod wraz z Czcigodnym ko?o moich wojsk.
III Tura
Czcigodny spala mi wi?kszo?? wojsk FW. Zaczyna si? dzia? bardzo nieciekawie. Wtenczas mój XV-104 wypala z Ion cannona (Super-nova) i niszczy 2 transportery i cz??? za?ogi Astartes. 2 z Dredów pada
IV Tura
Snajperzy oddaj? z?oty strza?. XV-104 traci 1 wounda . Ogólnie to fortyfikacje to perwreska sprawa. Dzi?ki nim Julek mia? du?ego covera i m?czy?em si? z nimi przrz ca?? bitw?. W tym czasie Julka dzia?o sieje spustoszenie.
V Tura
Udaje mi si? wyeliminowa? Czcigodnego jak i dzia?o oraz nast?puje eksterminacj pozosta?o?ci
For The Greater Good
Dzi?ki za ?wietn? zabaw?. Naprawd? mi?o sp?dzi?em czas. Jakbym na nowo chwyta? bakcyla. Mam teraz ochot? na mniejsze bitwy z udzia?em Black Templars.
Pozdrawiam
Drzewiec |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2013-10-09, 19:03
|
|
Czas na mnie.
HQ
-Mistrz zakonu
-Kronikarz
Troops
-Taktyczni
-Razorback
-Taktyczni
-Rihno
-Zwiadowcy
Elite
-Czcigodny Dreadnought
-Dreadnought Szturmowy
-Kapsu?a desantowa
-Fast
-Stormtalon
-Szturmowcy
Fortyfikacje
-Aegis Defence Line z Quad gunem
Wylosowali?my scenariusz 2 "purge the alien". Jako ?e by?a to moja 1 walka z Tau, to mia?em rozpisk? robion? w ciemno. Taktyk? przyj??em prost?, bunkruj si? i zobacz z czym masz do czynienia. Wi?kszo?? moich wojsk schowa?em za fortyfikacjami i w pojazdach. A zaczyna?em ja.
Tura 1
Jak to zwykle bywa, od pocz?tku nie sz?o tak jak planowa?em. Kapsu?a z Szturmowym dreadnoughtem wyl?dowa?a za daleko od fire warriorów, przez co wyrzutnia rakiet deathwind by?a w tym momencie kompletnie nie przydatna, a na dodatek niedaleko by? hammerhead . Plus tej tury by? taki, ze uda?o mi si? zabi? jednego fire warriora.
Tura 2
Zapad?a noc, co ograniczy?o moje zdolno?ci strzelania, ale te? da?a mi lepszego cover'a co aktualnie nie by?o takim z?ym wyjsciem. Tau rozwali?o mojego rihno i z nim 1 Marines, wbili te? 1 hp razorbackowi i 2 ka?demu z Dreadnoughtów. Przysz?a pora na mnie. Rezerwy nie przyby?y, jako? mnie to nie dziwi?o. Dreadnought szturmowy spali? oddzia? fire warriorów, którzy wybiegli za stó?.
Tura 3
Oba dreadnought zosta?y ustrzelone i mój oddzia? taktyczny z kronikarzem te?. Jednostki za fortyfikacjami dosta?y chyba pojedyncze rany. Przyby?y za to rezerwy, które zajmowa?y si? 2 oddzia?em fire warriorów, skutek by? mierny.
Tura 4
Stormtalon dosta? 1hp, szturmowcy zostali wyci?ci w pie?. To ju? nie bardzo by?o co robi?, stormtalon obra? kierunek na krooty, stracili chyba 1 jednostk? wtedy. Taktyczni Marines, zwiadowcy i Mistrz Zakonu ju? ledwo si? trzymaj?.
Tura 5
Wrak stormtalona l?duje na krootach, dostaj? 2 ran?. Zwiadowcy zostali wystrzelani. Na polu bitwy pozosta?o 2 Marines i Mistrz Zakonu. Nie widz?c sensu dalszej gry, podda?em si?.
Podsumowanie:
Kruki zdoby?y 3 punkty, Line Breaker, First Blood i za oddzia? Fire warriorów. Tau wybi?o mi prawi? ca?? armi?, czyli wynik jest prosty. A te inteligentne pociski to jest jakie? nie porozumienie. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-10-09, 22:15
|
|
Szkoda, gdy wychodzi?em, to bitwa wygl?da?a jeszcze na wyrównan?. Julek, gdy grasz z Tau to nie mo?esz si? "bunkrowa?", liczy si? NAPÓR Oczywi?cie rozs?dny, stosuj?cy covery, ale jednak napór. Artyleria Tau po prostu mia?d?y Aczkolwiek, mia?e? ogromnego pecha z tym Dropem, fakt ?e dred z niego wyskakuj?cy w pierwszej turze zabi? tylko JEDNEGO Fire Warriora jest, daruj, ?enuj?cy |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2013-10-09, 22:18
|
|
| Snajperzy ?ci?gn?li tego Fire Warriora, Dreadnought by? za daleko, ale jak doszed? do zasi?gu odpalenia Miotacza to ma?o co zosta?o. Problem w tym ?e moja armia nie jest w konfiguracji do walki wr?cz. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-10-09, 22:25
|
|
| Tu nawet nie chodzi o wy??cznie o walk? wr?cz. Gdyby dred wyl?dowa?by ok, to primo, rozwali?by cz??? Fire Warriorów samym miotaczem (mocno podejrzewam te? wybuch paniki), secundo, zd??y?by jeszcze zaszar?owa? na reszt? i doko?czy? dzie?a zniszczenia. Snajperzy mogliby zaj?? si? wa?niejszymi celami. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2013-10-09, 22:29
|
|
| Dlatego te? to ?e ?le wyl?dowa? by?o tak fatalne w skutkach, nie do?? ?e w?a?nie dreadnought móg? narobi? sporo zamieszania, zak?adaj?c ze prze?y? by wgl do 2 tury, to drop pod sam w sobie móg? strzela? du?ym plackiem po nich. Pocieszam si? faktem, ?e przez nowy podr?cznik by?em w stanie wystawi? wi?cej figurek, których koszt si? zmniejszy?. |
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2013-10-10, 06:07
|
|
| Watcher napisał/a: | | secundo, zd??y?by jeszcze zaszar?owa? na reszt? i doko?czy? dzie?a zniszczenia. |
Nie jest niestety tak mi?o Po l?dowaniu nie mo?na szar?owa?. Ani dred, ani terminatorzy z landridera.
| Watcher napisał/a: | Julek, gdy grasz z Tau to nie mo?esz si? "bunkrowa?", liczy si? NAPÓR |
O tak! ?wi?te s?owa. Ostrzeliwuj?c si? napierdzielasz do przodu ile fabryka da?a! Tak, Razorback te? ?adujesz do niego 5 tacticali plus jeden z bohaterów i naprzód. W bitwach z Tau nie mo?esz odda? inicjatywy. A stanie i strzelanie tym w?a?nie jest. Sam wiem jak to jest dostawa? solidny wpierdziel od Tau. Ale wystarczy dobrze pozna? przeciwnika plus troch? pomy?lunku i pomys?u na bitw? i b?dzie git
btw: Drop pod z Dredem to kamikadze. Sam na ty?ach wroga, bez wsparcia. Baaaardzo rzadko co? sensownego zrobi i przewa?nie potem ginie. Wi?c, troch? ?rednia opcja.
btw2: s? wyj?tki oczywi?cie, kiedy? chyba na turnieju z Johnym, mój Furioso poczyni? takie zniszczenia w armii przeciwnika ?e sam by?em w szoku! Sam wygra? bitw? Ale to oczywi?cie rzadko??, szcz??cie plus nieogar sytuacji przez przeciwnika |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-10-10, 17:00
|
|
Cholera, by?em pewny, ?e z dropów mo?na szar?owa? Ale w sumie teraz przypomnia?em sobie, ?e Ty faktycznie chyba marinerami na pocz?tek stoisz
BTW: jeszcze jedna reminiscencja.
 |

|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-10-10, 21:19
|
|
Fajne te foty |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2013-10-10, 22:00
|
|
|
BTW - ,,krwawa sobota" to chyba zarezerwowane przezwisko |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2013-10-12, 18:57
|
|
Gratuluj? wygranej i ?ycz? powodzenia w przysz?ych bitwach przegranej stronie!
Przyda?aby si? tylko jaka? klimatyczna otoczka w raporcie |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|