Przesunięty przez: Watcher 2014-02-08, 21:42 |
Turniej draftowy |
| Autor |
Wiadomość |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2013-08-27, 15:27
Baretki:  |
|
|
Ta oferta ju? si? chyba sko?czy?a.
Ja jestem za turniejem. Je?li nie draft, to zawsze mo?na pogra? swoimi taliami o boosterka np. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-08-27, 20:16
|
|
Oferta jest cykliczna, sklep ju? bodaj wystawi? nast?pn?. Nawiasem mówi?c mogliby?my kupi? tych busterków na 2-3 turnieje od razu. Co do formatu turnieju, to od razu powiem, ?e ja w nic poza draftem ("semidraftem") nie wchodz?.
I jeszcze jedno, w naszej formie draftu konieczne s? nieprzezroczyste protektorki na kartach, rewersy starych kart naprawd? ?atwo odró?ni? od nowych. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-08-28, 12:59
|
|
| To kupuj ! |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-08-28, 13:47
|
|
Propozycja regulaminu:
| Cytat: | Regulamin "Chodzieskiego Semidraftu"
1. Gracze dysponuj? pewn? liczb? kart z w?asnych kolekcji:
a) nieograniczon? ilo?ci? "basic lands"
b) dwunastoma innymi kartami w proporcji: 1 rare/mythic rare (maksymalnie), 3 uncommony (maksymalnie) i commonami
2. Karty z punktu 1 uzupe?niane s? przez karty dobierane przez graczy z boosterów wed?ug klasycznych zasad draftu.
3. Gracze nie dysponuj? sideboardem.
4. Talia musi mie? przynajmniej 40 kart.
5. Pojedynki toczone s? systemem "do dwóch zwyci?stw". W przypadku pojedynku, który sko?czy si? wynikiem 2-0, zwyci?zca dostaje 3 punkty, przegrani 0. W przypadku pojedynku, który sko?czy si? wynikiem 2-1, zwyci?zca dostaje 2 punkty, przegrany 1.
6. Turniej toczony jest wed?ug systemu szwajcarskiego. "Wolny los" (je?li b?dzie potrzebny) otrzymuje 2 punkty. W ramach turnieju rozegrane zostan? cztery rundy.
7. Pojedynki toczone s? wed?ug najnowszych regu? gry (link do podr?cznika online).
8. Gracze powinni mie? nieprzezroczyste protektory do kart. |
Co do kupna, to ju? wyja?nia?em, ?e ja tego nie mog? kupi?, kas? w gotówce mog? da? kupuj?cemu. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-08-28, 13:50
|
|
BTW, tutaj jest oficjalny system szwajcarski dla M:TG: http://www.wizards.com/dc...tiebreakers.pdf
...ale skomplikowany jak cholera, bez konkretnego programu chyba bym tego nie ugryz? Ma t? przewag?, ?e wymaga jedynie dwóch zamiast trzech pojedynków mi?dzy graczami... |

|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-08-29, 18:58
|
|
| Inaczej: kupmy w Bardzie. Od 250 z?otych jest tam darmowa przesy?ka, je?li tyle nie uzbieramy, to ja dokupi? sobie jak?? figurk? czy co? w tym gu?cie. 2014 Core Booster kosztuje tam 11,90 czyli prawie tyle samo. |

|
|
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2013-09-02, 14:44
|
|
|
Wi?c tak je?li chodzi o "semidraft" to w wilczku juz bylo 10 ed packwarsów .
Polega to na tym ze ka?dy dostaje boosterek otwiera go i nie zagl?da co trafil. Nast?pnie dodaje po 3 landy ka?dego rodzaju i gra tak? tali?.
Aha w nowych boosterach jest 1 karta specjalna która jest dwustronna wi?c j? ?atwo odró?ni?. I po prostu robimy z ni? co chcemy nie jest ona grywalna. Czasem jest na niej token nadrukowany.
Ja jestem za normalnym draftem . Z 1 boosterka nie da sie z?o?y? talii... chyba ze mia?aby mie? 10 kart . Bior?c pod uwag? za w boosterku mamy 1 landa i 1 karte specjalna zostaje nam 13 kart do gry pewnie w co najmniej 4 ro?nych kolorach . Wi?c albo funowe packwarsy bez formu?y draftu albo 40 z? i normalny draft m14.
Je?li chodzi o paczki to ju? daje link: http://www.planeswalker.p...mz-p-30728.html
Paczka na draft dla 8 osob . wychodzi 33 z?/ osobowa + 7,5 z? na boostereki dla wygrany i przesy?k? (2 boosterki dla 1 miejsca, 1 boosterek dla 2 i 3 miejsca).
Przypominam ze Theros - nowy dodatek wychodzi 27 wrze?nia i 21 wrze?nia jest turniej premierowy w formacie zbli?onym do draftu. Wi?c ja proponuje ?eby turniej zorganizowa? w t? sobot?.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-09-02, 15:03
|
|
| Wa?ek, nie doczyta?e?. W naszej propozycji przynosisz w?asne l?dy (ile chcesz i jakie chcesz), 12 w?asnych kart i dostajesz 15 kart z boostera. Kart niel?dowych masz w tym momencie 27, uzupe?niasz l?dami (je?li w??czysz ca?y booster, to trzyna?cie basic landów b?dzie potrzebne) i masz 40-kartow? tali? (a takie mia?oby by? minimum). |

|
|
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2013-09-02, 18:11
|
|
|
Pomys? wydaje mi si? dziwny i nie trafiony. Po co mi moich 12 kart skoro i tak jestem zmuszony miec talie cztero, a nawet 5 kolorow?.
Aczkolwiek nie przekre?lam tego systemu odrazu, ale jednak co? mi w nim nie pasuje. Pomys? mo?na wypróbowa?. Jednak nie rozumiem czemu nie grac sprawdzonej i dopracowanej przez lata formu?y draftu.
Szczególnie ze turnieje w tej formule s? doskona?? okazj? by zacz?? gra? w mtg. Bo nikt nie ma juz zlozonej talii, tylko jest ona tworzona w trakcie draftu. |
| Ostatnio zmieniony przez Walek 2013-09-02, 18:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-09-02, 18:12
|
|
| Walek napisał/a: | Jednak nie rozumiem czemu nie grac sprawdzonej i dopracowanej przez lata formu?y draftu.
| Pieni?dze. |

|
|
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2013-09-02, 18:28
|
|
|
To jutro pokaze kolejna propozycje . Mo?ecie j? znale?? w internecie pod nazw? Cube Draft sam do ko?ca nie wiem na czym to polega, ale wydaj? mi si? ?e finansowo wyjdzie to za darmo . |
|
|
|
 |
Bono
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2013-10-13, 21:15
|
|
|
Widz?, ?e temat troch? "stoi". Mo?e czas si? spotka? i troch? posprzecza? na temat tego turnieju i jego - nazwijmy to - formu?y.
Przy okazji mo?na by zagra? "for fun".
A mo?e by pogra? co? w rodzaju ligi? Tylko trzeba by si? zastanowi? jak ograniczy? zakupowy "wy?cig zbroje?" |
_________________ M&C |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-10-13, 21:22
|
|
Ja jestem za draftem, ale zmobilizowanie ludzi to heraklesowy wysi?ek By to mia?o sens, imho na pocz?tek powinni?my mocno zdeklarowa?, kto w tym we?mie udzia?. Zróbmy list?:
1. Ja
2. Bono.
....
...a nast?pnie kupmy boostery. Ja mog? kupi?, tylko musz? mie? pewno??, ?e mi zap?acicie |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-10-13, 23:38
|
|
ja odpadam
ale b?d? kibicowa? |
|
|
|
 |
Bono
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2013-10-15, 17:45
|
|
|
Dlaczego odpadasz Jacku?
W?a?nie - moim zdaniem - o to chodzi ?eby si? spotka?, pogada? i pogra? i ?eby dla nikogo kasa na karty nie by?a priorytetem czy problemem. St?d propozycja ?eby gra? cz??ciowo swoimi kartami.
?eby zniwelowa? przewag? niektórych graczy mo?na si? zastanowi? nad ilo?ci? rare-ów albo np. gra? commonami - kwestia do dyskusji. |
_________________ M&C |
|
|
|
 |
|
|