|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
BATTLE REPORT 23 VIII 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-08-23, 20:40 BATTLE REPORT 23 VIII 2012
Baretki:  |
|
|
Stoczyli?my dzi? starcie z Jackiem na 1900 punktów. To moja druga bitwa w VI edycji, pierwsza z sojusznikami: do Eldarów dotarli sojusznicy z Fenrisa. Moje si?y:
Eldrad Ulthran z 3 Warlockami
11 Guardianów
5 Dire Avengerów z egzarch? (siedzieli w Falconie)
7 Arlekinów z Masterem, Death Jesterem i Shadowseer
Falcon z lanc?
3 Dark Reapersów (druga szansa)
5 Fire Dragonów z egzarch?
Wraithlord z rakietami
Detachment Wilków:
Wolf Guard Battle Leader
5 Grey Hunters
Razorback z lascanonem
Dreadnought z lascanonem i rakietami
Jacek rzuci? zielon? fal?, której nie jestem w stanie wymieni?. Mniej wi?cej by?o to:
Ghazkull Thraka
2 oddzia?y po 5 boyzów z ci??k? broni?
3 motory
3 helikopterki
Battle Wagon
Chyba 5 (!) Trukków, na ka?dym dru?yna 12 boyzów
Chyba 2 dru?yny Boyzów luzem (jedna mo?e w Wagonie), te? po 12.
Jaki? nob daj?cy wokó? cover save`a
Grali?my u mnie w domu, na stole który ma regulaminow? d?ugo??, ale jest 10 cali cie?szy. Wylosowali?my deployment po skosie, scenariusz Emperors Will (2 znaczniki, po jednym w strefach przeciwnych).
Grali?my tylko pó?torej tury, pó?niej uaktywni?y si? dwa jackowe umilacze ?ycia. Sko?czy?o si? na 4:3 dla mnie, aczkolwiek raczej zgodzili?my si?, ?e moja przewaga na stole by?a coraz wi?ksza. Dlaczego? Dwie sprawy: mój fart w ko?ciach... i mój POWERRRRRR w sile ognia. No jestem po prostu w szoku. Czu?em si? dziwnie ok?adaj?c zielonych takimi racjami ognia, jakich jeszcze w ?yciu po mojej stronie nie widzia?em. Dwa lascanony z przerzutami niszczy?y system Ju? w pierwszej turze w powietrze posz?y bodaj?e 3 jackowe ci??arówki, w drugiej kolejna. Po szar?y Avatara i udanym ostrzale rakietowym Wraithlorda praktycznie istnie? przesta?o ca?e orcze prawe skrzyd?o (przetrwa? tylko jeden oddzia? z ci??k? broni?). Nawiasem mówi?c, przy szar?y Ava zapomnieli?my o Overwatchu, Twoje zielone mog?y wypali? do Ava i na szóstkach by trafia?y. Tak czy inaczej, straty zielonych by?y po prostu przera?aj?ce, ja straci?em dwóch marianów i Guardiana. Szkoda, ?e musieli?my przedwcze?nie przerwa?, Jacek ci?gle mia? Thrak?, Wagon, boyzów i obie dru?yny ci??kie, szczególnie Wagon by? dla mnie ci??ki do ugryzienia (14 pancerza!). By?o super. Kombi z Wilkami wymiata. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2012-08-23, 21:55
|
|
Eldarzy i Wilki. Nie mam pyta?, pakuje armie i id? do domu... |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-08-23, 22:08
|
|
Dodam, ?e mia?em naprawd? super rzuty. Za którym? razem strzela?em kim?, kto mia? szans? zglancowa? Trukka na szóstce. Mia?em trzy kostki, wypad?y trzy szóstki, trzy Hull Pointy w piach, Trukk wrecked |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|