|
Battle Raport 05-05-2012 |
| Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-05-05, 17:40 Battle Raport 05-05-2012
Baretki:  |
|
|
Zaczn? od ko?ca. Bitwa na 2500 pkt. mi?dzy Krwawymi Anio?ami a Tyranidami.
Bitw? wgrali Tyranidzi a grali?my na znaczniki. Koniec bitwy to zaj?ty jeden z trzech znaczników i jeden jedyny Krwawy Anio? na polu bitwy na jednej ranie By? to bodaj?e Sanguinor.
Pocz?tek bitwy wygra?em rozstawienie i zaczyna?em.
W sk?ad armii Tyranidów wchodzi?y
HQ
1 x Hive Tyrant
ELITE
3 x Hive Guard
TROOPS
2 x 10 Genestealers z BloodLord
3 x 10 Genestealers
Heavy
1 x Prime Trygon
1 x Trygon
1 x Mawloc
3 x Carnifex
Trygon, Mawloc i 3 oddzia?y Genestealerów wychodzi?y z Deepa.
Na polu bitwy na koniec bitwy pozosta?y:
4 Genastealerów z BloodLordem zajmuj?c znacznik.
Samotny BloodLord z oddzia?u, który wyci?? odzia? z Dantem, który przedtem z pomoc? chyba Predatora wyci?? inny odzia? Genestealerów.
Trygon
Mawloc
Hive Tyrant
Jeden Carnifeks, który po wymianie ciosów zniszczy? Drednota.
Generalnie bitwa przebiega?a w sposób, ?e czo?gi Krwawych Anio?ów i reszta te? strzela?a a Tyranidzi wyskakiwali z boków lub szli i te? strzelali lub id?c cieli i rozszarpywali przeciwników.
Zapa? napisze, co wystawi?, bo nie pami?tam dok?adnie.
Co zapami?ta?em to jeden z gro?niejszych oddzia?ów Zapa?a Kampania ?mierci nie zrobi?a nic, bo po ma?ym obstrzale a pó?niej szar?y Hive Tyrana i dwóch Carnifeksów zosta?a starta w py?. A i Terminatorzy, którzy oddali jedn? salw? w stron? Genastealerów zostali zaszar?owani przez inny oddzia? Genastealerów wychodz?cych z rezerw z lewego boku te? nic wi?cej nie zdo?ali zrobi?, bo w starciu zostali zmiecieni mo?e gdyby mieli m?otki i tarcze dali by rad?, ale w konfiguracji strzelaj?cej nie mieli szans.
Du?e starty zada?y oddzia?y Dantego i Sanguinora oczywi?cie te? ponosz?c du?e starty, w których pad? Dante.
Sorki, ale nie umiem pisa? raportów. Mo?e Zapa? co? dopisze. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-05-05, 20:05
|
|
| Czyli zadecydowa?y rezerwy? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-05-05, 21:40
|
|
| My?l? ?e tak. W ka?dym razie zrobi?y swoje. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2012-05-06, 20:38
|
|
| jacoleko napisał/a: | Na polu bitwy na koniec bitwy pozosta?y:
4 Genastealerów z BloodLordem zajmuj?c znacznik.
Samotny BloodLord z oddzia?u, który wyci?? odzia? z Dantem, który przedtem z pomoc? chyba Predatora wyci?? inny odzia? Genestealerów.
Trygon
Mawloc
Hive Tyrant
Jeden Carnifeks, który po wymianie ciosów zniszczy? Drednota. |
Tego ostatniego Karasia ?ci?gn?? Razorback ;p
Generalnie zadecydowa?y o przegranej po trochu moja g?upota i nieznajomo?c armii przeciwnika i ogrywanie nowej taktyki
Postaram si? pó?niej napisa? jaki? raport. |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-05-06, 21:42
|
|
Carnifeks zosta?. By?y dwa i tego z ranami ubi? Razorbak.
Zniszczy? Dreda a Trygon zniszczy? Razorbacka |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2012-05-06, 22:50
|
|
| By?y dwa, pierwszego ubi? Furioso, a drugi zosta? na 1 ranie którego pó?niej dobi? Razor. ;p |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-05-07, 07:57
|
|
| Zapa? napisał/a: |
Generalnie zadecydowa?y o przegranej po trochu moja g?upota i nieznajomo?c armii przeciwnika i ogrywanie nowej taktyki
|
Dobra nie t?umacz si?
Dosta?e? po dupie i tyle
Ale powiem sczerze Tau ma si? czego ba? |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-05-07, 16:29
|
|
Bardzo chaotyczny raport. Kompletnie nic z niego nie rozumiem. Jacku nie próbuj mnie prowoka?, bo na drodze Imperium Tau mo?esz si? i ty znale?? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2012-05-07, 18:32
|
|
| Drzewiec napisał/a: | Bardzo chaotyczny raport. Kompletnie nic z niego nie rozumiem. Jacku nie próbuj mnie prowoka?, bo na drodze Imperium Tau mo?esz si? i ty znale?? |
pff ale si? przestraszy?em |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2012-05-12, 14:11
|
|
Na pocz?tek moje si?y:
Dante z gwardi? honorow?- Deep Strike
Sangwinor z gwardi? Sangwinusa
Dru?yna Terminatorów
2 Dru?yny Szturmowe w Razorbackach
Kompania ?mierci w Rhino
Furioso
Baal Predator
2 Predatory
Dru?yna Snajperów
Wystawienie. Tu te? pope?ni?em kilka b??dów. Po pierwsze Termosy, zamiast nacierac na Genokrady powinny zaj?c si? Matk? i Karasiami. O wiele lepiej by sobie z nimi poradzi?y. Tak samo Predatory. Z drugiej strony Snajperzy bardziej skuteczni byliby przeciwko Genokradom. Poza tym, chyba znowu Deep Strike nie by? dobrym pomys?em ;]
Terminatorzy ostrzelali 2 Sk?ad Genków i nast?pnie zostali zjedzeni przez oddzia? 3, wychodz?cy z rezerw. Oddzia? 2, który zajmowa? znacznik wypali? Ci?zkim miotaczem Baal Predator a dobili ich ostrza?em Dante z gwardi?, którzy wyl?dowali zaraz za nimi. Sangwinor z gwardi? zem?ci? sie za Termosy i wyci?? 3 oddzia? Genków w pie? i ruszy? do ruin katedry wykurzyc stamt?d obcych i zajac znacznik.
Furioso i Rhino ruszy?y na matke i karasie. A oddzia? Genokradów nr. 4 wyszed? z lewej flanki i pociacha? Razorbacka z którego wysz?a dru?yna szturmowa. Ostrzela?a Genokradów a nast?pnie samobójczo zaszar?owa?a ten oddzia?. ;]
Genokrady nr. 4 przebieg?y sobie po snajperach I zaj?li znacznik w ruinach wie?y. Jedyny, który by? kontrolowany przez któr?kolwiek ze stron na ko?cu bitwy. Wykopuj?ce si? du?e bestie (nie pami?tam który gdzie sie wykopa?) by?y gwo?dziem do mojej trumienki. Nr. 1, chyba Trygon Prime, g?owy nie dam. Zniszczy? Predatora, ale zaraz potem pad? od ostrza?u drugiego czo?gu(tego obok Razorbacka) Gwardia Sangwinusa zosta?a wyci?ta przez Genków z katedry, ale Sangwinor Anio? Zemsty, jako jedyny ocala?y z oddzia?u wykosi? je ostatecznie w nast?pnej turze
Genokrady nr. 5 za?atwi?y Dantego, ale dzieki ostrza?owi Baala Predatora ocala? tylko BroodLord, który zniszczy? ostatni mój czo?g.
Kompania ?mierci nawet nie dobieg?a do Matki, a Furioso zabi? chyba jednego Karasia I sam poleg?. Ten ostatni Kara? zosta? chyba na pewno odstrzelony przez Razorbacka Du?e bestie nr. 1 I 2 rzuci?y si? na moje pojazdy I zniszczy?y je. Dru?yna z Razora zd??y?a si? desantowac I poleg?a przy próbie zaj?cia znacznika.
I to by by?o chyba na tyle. Raport troche chaotyczny, za co przepraszam. Mam nadzieje, ?e idzie wy?apac mniej wi?cej przebieg bitwy
Nast?pnym razem postaram si? aby nie by?o ju? tak ?atwo. Na pewno nie wystawie ju? termosów, bo to straszne leszcze, gwardia honorowa te? s?aba... Za to Sangwinor... One man army ;p No I mam pewien pomys? na genokrady... A mianowicie: miotacze, miotacze I jeszcze raz miotacze ognia To by? naprawde pi?kny widok, gdy Baal usma?y? prawie ca?y oddzia? Genków jednym strza?em z miotacza |
|
 |
|
|