Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Heliogabal - bitwa o Boudikk? 21 I 2012
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-23, 23:51   Heliogabal - bitwa o Boudikk? 21 I 2012
   Baretki: zalozyciel

Od czasu, gdy bogowie odeszli zniszczeni przez szale?stwo w?asnych dzieci, zimny wszech?wiat wype?nia ju? jedynie jedno Prawo. Akcja rodzi reakcj?. Wszystko ta?czy w irracjonalnym kr?gu przyczyny i skutku, do?wiadczenia i odwetu, mi?o?ci która tworzy mi?o?? i nienawi?ci owocuj?cej nienawi?ci?. Wszystko jest reakcj?. Niewolnikami tego kosmicznego prawa s? ca?e galaktyki, nawet Eldar ze swoj? wszechogarniaj?c? arogancj? nie mo?e by? na to ?lepy. Nie ma ucieczki.
- Zamy?li?e? si?, Faerilu - zahucza? mu nad g?ow? g?os W?adcy Upiorów. Guriel osmalony by? przez nekro?ski ostrza?, bia?y upioryt pokryty by? czarnymi c?tkami niczym ?nie?ny cao`h, drapie?nik którego egzarcha M?cicieli pami?ta? z misji na Faan. - Nie uczestniczysz w ?wi?towaniu triumfu?
W?ród resztek zdewastowanego przez wojn? zagajnika wida? by?o grupy Czarnych Obro?ców ta?cz?ce w amoku zwyci?stwa. ?piewali star? pie?? Khaina, rozedrgan? od pradawnych, plemiennych instynktów.
- Nie mam nastroju do ?wi?towania, czcigodny - odpowiedzia? Adhesaan. - Trac? poczucie sensu tego, co robi?.
Wsz?dzie krz?tali si? grzebi?cy w ziemi technicy. Próbowali znale?? jakiekolwiek resztki po pokonanych Necronach, nieodmiennie anihilowanych w chwili ?mierci przez nieznany mechanizm. Faeril zbyt cz?sto ju? walczy? z tym koszmarnym przeciwnikiem by mie? nadziej?, ?e tym razem te poszukiwania zako?cz? si? sukcesem.
- Chodzi ci o tych zabitych M?cicieli, egzarcho? - wymrucza? basowo Guriel.
Faeril potrz?sn?? g?ow?.
- Nie jestem dzieckiem, W?adco Upiorów. ?mier? moich ludzi niczego nie ko?czy, przynajmniej dla nas. Ich ?mier? pozwoli?a nam zniszczy? C`Tana. Nie, to nie to.
Jego sztuczna d?o? zacisn??a ze chrz?stem palce.
- Niezale?nie od tego, jak silnie uderzymy... oni odpowiedz?, Gurielu. Oni odpowiedz?. Ka?dy nasz odwet wywo?a kolejny. Necroni tu powróc?. Powróc?.

Bitwa na 950 punktów. Zdobywanie 5 znaczników, Dawn of War. Z mojej strony guardiani, avengerzy, Falcon, ma?a rada, samotny farseer oraz (wreszcie) wraithlord. Przeciwko mnie znowu doomsday arc, dwa sk?ady warriorów, immortale, lord, kryptek oraz c`tan.

Tym razem ju? wiedzia?em, z kim przyjdzie mi si? spotka?, wi?c celami g?ównymi ustanowi?em sobie unieszkodliwienie arki i ctana. Szcz??cie mi sprzyja?o, przej??em inicjatyw? wi?c ob?o?y?em ogniem immortali i warriorów, niemal od razu k?ad?c trupem krypteka. Potem by?o jeszcze lepiej. Ogie? Falcona zniszczy? ju? w drugiej rundzie Ark?, wi?c mia?em ju? tylko jednego arcywroga. C`tan bieg? ku mnie na lewym skrzydle, gdzie mia?em Farseera, Guardianów oraz Avengerów. Okaza?o si?, ?e wystarczy?o. Farseer usma?y? wampirowi trzy punkty ?ycia, po czym wda? si? z nim w walk? wr?cz która trwa?a prawie do ko?ca bitwy. W sumie pasowa?o mi to, gdy? mog?em skupi? si? na wydarzeniach w centrum i na lewym skrzydle. W centrum dzia?a? próbowa? lord z warriorami, salwy Guardianów i Avengerów sprawi?y jednak, ?e jego oddzia? wpad? w panik? i ju? nie móg? si? zebra?, zabieraj?c lorda poza plansz? (Avengerzy krwawo to przyp?acili, prze?y? jedynie egzarcha). Brawo :D Z lewej strony by?o troch? trudniej. Immortale stawi?y zaciek?y opór szar?uj?cej ma?ej radzie, z której wyci??y wszystkich warlocków. Mia?em jednak jeszcze wraithlorda, który gwa?town? szar?? wyci?? immortali w pie?. Pod koniec gry kontrolowa?em ju? sytuacj?. Jadzi nie pomog?o ju? to, ?e ctan w ko?cu zabi? mojego farseera - w odwecie odstrzeli? go Falcon. Na koniec Wraithlord usma?y? z flamera ostatni ?ywy jeszcze oddzia? necro?skich warriorów. Masakra :D

MoM: Wraithlord. Super jednostka, niemal sama wygra?a mi pó? bitwy.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-01-24, 00:11   
   Baretki: owsiak

Ja jedynie ?a?uje, ze nie widzia?em walki do ko?ca :-?

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2012-01-24, 00:52   

To odzyska?e? figurki te zagubione.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-24, 01:08   

Nie. Wraithlorda gra u mnie teraz Wraithseer.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2012-01-24, 01:35   

A to, dlatego tak dobrze nim si? gra, bo Jacu? go kupowa?. :rotfl:
Generalnie uwa?am, ?e Wraithlord jest przegi?ty, bo za 90 pkt dostajemy naprawd? niez?? jednostk? o niez?ych parametrach (oczywi?cie nie wliczam kosztu broni). Jedyny s?aby punk to, gdy nie ma w pobli?u Psykera wtedy wystarczy 1 na D6 i jest, ?e tak powiem udupiony na tur? a na to jeszcze jak go co? oblezie (zaatakuje CC) to od razu do piachu. :+:

JadziaKage 
Książę

Armia WH40k:
Nekroni

Wysłany: 2012-01-24, 10:42   

jacoleko napisał/a:
gdy nie ma w pobli?u Psykera wtedy wystarczy 1 na D6 i jest, ?e tak powiem udupiony na tur? a na to jeszcze jak go co? oblezie (zaatakuje CC) to od razu do piachu. :+:

dzi?ki Jaco chyba ju? wiem jak b?dzie wygl?da? nast?pny "dance macabre" z eldarami.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-24, 11:05   

jacoleko napisał/a:
A to, dlatego tak dobrze nim si? gra, bo Jacu? go kupowa?. :rotfl:
Generalnie uwa?am, ?e Wraithlord jest przegi?ty, bo za 90 pkt dostajemy naprawd? niez?? jednostk? o niez?ych parametrach (oczywi?cie nie wliczam kosztu broni). Jedyny s?aby punk to, gdy nie ma w pobli?u Psykera wtedy wystarczy 1 na D6 i jest, ?e tak powiem udupiony na tur? a na to jeszcze jak go co? oblezie (zaatakuje CC) to od razu do piachu. :+:
Na szcz??cie u mnie psykerów by? dostatek, w dodatku z wykupion? zasad? spiritseer, która przed?u?a zasi?g psykera do 12 cali :) W zwi?zku z tym, je?li ma si? odpowiednich pastuchów, to ta zasada a? tak bardzo nie boli ;)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2012-01-24, 13:25   

No wiesz, ale zawsze jest szansa.
A dla reszty ekipy. Warto pozna? swojego przeciwnika i wiedzie?, w co warto a w co nie warto uderza? najpierw.

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2012-01-24, 18:34   

Watcher napisał/a:
w odwecie odstrzeli? go Falcon

ekhm... Ustrzelili go guardianie z gwiezdnego dzia?a ;p

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-24, 19:44   

Fakt, falcon strzela?, lecz rol? katów przej?li obro?cy :)

Odpowiedz do tematu