Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Heliogabal - bitwa o Leuktry 7 I 2012
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-07, 22:26   Heliogabal - bitwa o Leuktry 7 I 2012
   Baretki: zalozyciel

Nie ods?oni? nawet twarzy! Legenda Ulthwe spogl?da?a na niego przez wizjery czarnego he?mu Arcyproroka. Faeril miota? si? mi?dzy wstydem a bezsiln? z?o?ci?.
Wydarzenia na Tartarze wypra?y go z szacunku dla kogokolwiek. Nawet dla Eldrada Ulthrana, faktycznego w?adcy ?wiatostatku.
Wokó? nich trwa? gor?czkowy ruch. Stali na rozleg?ej polanie zagubionej gdzie? w?ród rozleg?ych lasów Boudikki, porastaj?ce j? niskie, niebieskie krzaki by?y w?a?nie tratowane przez wychodz?ce z dwóch portali Paj?czej Sieci szwadrony Bojowych Maszyn Krocz?cych. Eldrad zdawa? si? ich nie zauwa?a?.
- Synu, mój czas si? ko?czy. Ci wszyscy prymitywni szamani z Imperium cedz? ci?gle przez zaplute usta s?owa o Czasu Ko?ca i nie zdaj? sobie sprawy, jak bardzo maj? racj?. Przed nami najwi?ksza próba od momentu narodzin Tego, Który Pragnie... I w takiej w?a?nie chwili usilnie postanowili?cie udowodni? mi, ?e nie potraficie sobie poradzi? z niedobitkami jednej nekro?skiej krypty?
Faeril Adhesaan zaci?? wargi. Zupe?nie ju? nie dba? o to, ?e Eldrad wychwyci ten sygna?.
- Arcyproroku, egzarcha M?cicieli nie dowodzi? w Leuktrach. Nie mog? podejmowa? decyzji w obliczu dwóch twoich konfratrów. To oni zmienili w ostatniej chwili drog? przez Sie?. Ich pycha pozbawi?a nas W?adcy Upiorów.
Pycha.

Bitwa na 1100 punktów. W drodze do ChDK zapomnia?em zabra? Wraithseera, co na wst?pie os?abi?o moj? si?? uderzeniow?. A okaza? si?, ?e w tym starciu power by? potrzebny.

Moje si?y:
2 Farseerów, w tym jeden z obstaw? Warlocków
10 Guardianów
5 Dire Avengerów z egzarch? (Bladestorm)
7 Harlequinów
Falcon ze Scatter Laserem
3 Dark Reaperów (debiut w moich si?ach... i chyba wi?cej ju? w nich nie zawitaj?, chyba ?e w Apokalipsie).

Jadzia
2 oddzia?y Warriorów
1 oddzia? Immortali
2 Crypteki
Lord na barce
Doomsday Ark
C`Tan

cdn

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-07, 23:34   

Do Arcyproroka podszed? Autarcha w kunsztownej, mieni?cej si? z?otem zbroi Ognistego Smoka. Valin El, dwa metry st??onej arogancji i pogardy. Faeril nienawidzi? go tak intensywnie, ?e nawet tak nad?ty arystokrata potrafi? to zauwa?y?. To El wys?a? M?cicieli Faerila na misj? do Leuktr. Do prowincji, w której Paj?cza Sie? by?a uszkodzona, co wywo?a?o fataln? w skutkach pomy?k? Arcyproroków.
Zaraz, kim by? ten zaginiony W?adca Upiorów?
- Mów dalej, Adhesaan - odezwa? si? Eldrad. El pochyli? si? przy nim i co? wyszepta?. Arcyprorok nieznacznie skin?? g?ow?.
- Nekroni z Krypt Heliogabala ró?ni? si? od tych z Tartaru. Dysponuj? znaczn? si?? artyleryjsk?. Demoniczny konstrukt przypominaj?cy skorpiona od pocz?tku wstrzela? si? dok?adnie w nasze pozycje uciszaj?c si?y pancerne. A chwil? pó?niej pojawi? si? Gwiezdny Wampir i ca?e nasze prawe skrzyd?o przesta?o istnie?.

Wylosowali?my Pitched Battle oraz Seize Control z trzema znacznikami. Wygl?da?o to dobrze, ja wygra?em inicjatyw?, dwa znaczniki mia?em tu? przy sobie... A potem straci?em mózg.
Nie wiem jak mog?em rozpocz?? tak, jak rozpocz??em. Pierwszy debilizm: wystawi?em Dark Reaperów za os?on?. Zapomnia?em, ?e po ruchu nie b?d? mogli strzeli? z heavy :kurcze: Jeszcze gorsz? g?upot? by?o ruszenie Arlekinami prosto na C`Tana. Któremu nie mogli nic zrobi? poza rendingami :kurcze: O których zreszt? zapomnia?em w pierwszej turze walki :kurcze: I jeszcze jedno: Guardianami zacz??em strzela?... zapominaj?c wcze?niej rzuci? na nich Guide stoj?cym obok w?a?nie po to Farseerem :kurcze:
Có?, mo?e to sta?o si? przez eksperyment z 10 minutami na tur?. Szybko doszli?my z Jadzi? do wniosku, ?e potrzeba co najmniej 13 minut (gdy przesun?li?my limit na 13, to tylko Jadzia raz ten czas przekroczy?). Tak czy inaczej nie do?? ?e na pocz?tku sam si? os?abi?em nie przynosz?c Wraithlorda (którego moc bardzo by si? tu przyda?a), to jeszcze w pierwszych dwóch turach po?o?y?em sw? g?ow? Jadzi na tacy. A Jadzia skorzysta?. C`Tan zmusi? do ucieczki Arlekinów, po czym zmasakrowa? Reaperów (którzy ani razu nie trafili w cokolwiek w tej grze).

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2012-01-08, 00:27   
   Baretki: tartar zalozyciel

Primo: To ty jeste? stworzony do jakichkolwiek raportów. Masz po prostu talent do tego i tyle
Secundo: Czytaj?c twój "Debilizm" do teraz nie mog? uwierzy? w to, ?e Jadzia Ci? tak pojecha?. Normalnie rozjeba? Ci? jak gnój po polu, ale spróbuj? doj?? do jakiego? konsensusu w tym przypadku. Reasumuj?c wszystko za, jak i przeciw mog? doj?? do jednego mianownika, ?e twoim nemezis s? w?a?nie Nekroni. Zawsze bywa?o tak i uwa?am do dzisiaj, ?e s? armie, które nam bardziej le??, a które nie. Mimo szacunku dla Jadzi za t? bitw? to i tak twierdz?, ?e powiniene? zje?? Jadzi? na ?niadanie, ale ka?dy zdaj? si? m?drzejszy z ka?dym do?wiadczeniem na polu walki. Powiem szczerze, ?e nadal nie jest to dla mnie mo?liwe, ?e kto? pojecha? jednego z "Big 3" .
Tierto: Jak mog?e? ich potraktowa? tak samo jak innych. To by? twój najwi?kszy debilzm jaki wykona?e?. Arlekinów na C'tana, tego nigdy bym si? nie spodziewa? z twej strony. Reasumuj?c mam niesamowit? ochot? spotka? si? z Jadzi?, aby pokaza? im swoje miejsce we wszch?wiecie :vader:

Jadzia podra?ni?e? Lwa, a Lew to Ja :pila: :pila: :pila:

Klub: battleground-castigatores

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-01-08, 01:25   
   Baretki: owsiak

Tyle faceplacków w jednym po?cie jeszcze nie widzia?em na froum :storm:

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2012-01-08, 01:34   

Tak ruszenie na C’tana by?o wielkim b??dem. Przecie? to jest rze?nik przy T7, co mu chcia?e? zrobi?. Jedyny sposób na niego to ostrza? z najci??szego kalibru. Harlekini powinni i?? na Warriorów, aby czy?ci? pole. Oczywi?cie gdyby? mia? te? jakiego? rze?nika typu Avatar z ma?ym wsparciem wtedy to, kto wie.
Czy Nekroni maj? jeszcze to, ?e po wybiciu 75% uciekaj? z pola bitwy?

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-08, 02:01   

- Wystarczy, Faerilu.
Eldrad zdj?? wreszcie he?m. Mia? d?ugie, bia?e w?osy, tak cienkie ?e wydawa?o si?, i? s? to promienie gwiezdnego ?wiat?a. To by? jedyny dowód na powolne zwyci?stwo czasu nad jego niez?omn? witalno?ci?.
Nie, nie jedyny. Oczy Eldrada... jego oczy odbija?y w sobie milenia wspomnie?. Faeril spu?ci? g?ow? nie mog?c wytrzyma? tego spojrzenia.
- Mam coraz mniej czasu. Mamy coraz mniej czasu. Pos?uchasz mnie teraz bez bawienia si? w dziecinne gierki z ura?on? dum?.
Faeril podniós? g?ow? i próbowa? odpowiedzie? Arcyprorokowi zimnym spojrzeniem. Równie dobrze móg?by spróbowa? lata?. Ponownie spu?ci? wzrok.
- Czcigodny, zosta?em oskar?ony o kl?sk? na Tartarze. Jestem Tym, Który Utraci? Chersonez. Odebrano mi dowodzenie co wywo?a?o chaos w którym zgin?? Gaelic Rhaelion, brat mej duszy. Earentil...
- Do??.
G?os Eldrada nie zmieni? tonacji nawet o pó? tonu. Faeril urwa? jednak niczym ra?ony pr?dem.
- Egzarcho, pami?tasz jeszcze co wed?ug ciebie pchn??o Arcyproroków do wybrania b??dnej drogi w Paj?czej Sieci?
Pycha.

Tury 4-6 to ju? do?ynanie resztek eldarskich. Uda?o mi si? co prawda zniszczy? bark? nekro?skiego lorda a Farseer wysma?y? C`Tanowi trzy rany Mind Warem... ale to by?o wszystko na co mnie by?o sta?. Uciek?em Falconem na róg sto?u by uniemo?liwi? masakr?.

Ma?o mnie to t?umaczy, ale do kl?ski przyczyni?y si? te? tym razem kostki. Rzucanie hitów przez Jadzi?, trzy szóstki przy rzucie na Fortune przez Farseera, fatalne strzelanie Falcona i Dark Reaperów, dwukrotnie nie zdana liderka przez Arlekiny...

I jeszcze jedno: Dark Reapers to szrot. S?aba w sumie bro? ci??ka (si?a 5, AP3, heavy2) która wymusza stanie przed strza?em... Katastrofa.

- Ród Adhesaan jest dla nas cenny, Faerilu. W trzy lata sta?e? si? egzarch?, pierwszy taki przypadek od trzech tysi?cy lat. Twój syn sta? si? genera?em Obro?ców po pi?ciu latach s?u?by. Jeste? cenny dla Ulthwe, a zachowujesz si? tak, jakby? chcia? wrzuci? to wszystko do czarnej dziury tylko dlatego, ?e w odpowiednim czasie kto? nie poklepa? ci? po plecach. Wype?nia ci? dzi? tylko pragnienie krwi. To za ma?o, Faerilu Adhesaan. Twój syn wraz z ca?? I Subgrup? Piechoty siedzi na Alekto, blokowany przez Tau. Bez zwyci?stwa w tym miejscu nie zdo?amy ich uratowa?. Znasz Necronów jak nikt z ?ez Ishy. Walczy?e? z nimi w Tartarze. Odebrali ci rami?, a ty odebra?e? im planet?. Twoje do?wiadczenie powinno by? wykorzystane. Tutaj. Za dwa dni dotr? tutaj kolejne oddzia?y naszych metalowych wrogów. Przywitasz ich, Faerilu. Tym razem dowodzi? b?dziesz ty. I jeszcze jedno: wiemy, ?e na Alekto Shae urodzi?a Rufiusowi syna. Zosta?e? dziadkiem, egzarcho.
Faeril zgi?? si? jak po uderzeniu w brzuch. Ale Eldrad jeszcze nie sko?czy?.
- By?bym zapomnia?. Tamten W?adca Upiorów który do was nie dotar? to Guriel Thelamin. Nie, nie mia? nic wspólnego z autarch? Elem. Wynagrod? mi, ?e musia?em bawi? si? w wyja?nienia tak obrzydliwych podejrze?. Zabij swoj? pych?.
Arcyprorok ponownie w?o?y? he?m i odwróci? si?.
- Ostatnia rzecz. W ostatnim transporcie który dotar? do nas z Alekto by?a przesy?ka dla ciebie. Jaki? ludzki niewolnik, który podobno do ciebie nale?a? na Tartarze. Nazywa si? Rodan.

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2012-01-08, 21:32   

Spokojnie, przecie? jedna przegrana bitwa to nie katastrofa. Gdy pierwszy raz gra?em z Jadzi?, jego C'tan te? mnie zaskoczy? i wpakowa?em si? z nim w walke wr?cz oddzia?em który nie móg? go uszkodzi?. Ale po to gramy ?eby uczy? si? na b??dach.
Dark Reapers rzeczywi?cie s?abi. Ju? chyba lepsi by?iby Fire Dragons, z tymi broniami termicznymi.

Ja jestem Ciekaw drugiej bitwy, bo Watcher ju? wie czego si? spodziewa?. Oby?cie nam panowie nie dali d?ugo czeka? :)

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-08, 22:31   

Tak, Dragoni byliby pewnie lepsi... ale chcia?em wreszcie zagra? tymi Reaperami skoro ich pomalowa?em, a po drugie nie spodziewa?em si? ?adnego czo?gu u Jadzi :lol: Nie zdawa?em sobie sprawy ze stopnia zmian nekro?skiego kodeksu. Dosz?o do tego, ?e nawet lanc? na Falconie zmieni?em na scatter laser :)

Ale jeszcze doczekam si? odwetu :guard: :aveng: :far:

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-01-08, 22:46   

Wed?ug mnie, nie ma s?abych broni, s? tylko kiepskie rzuty. Przyk?adem s? moi Devastatorzy, którzy po turnieju maj? u mnie wielkiego plusa. :mad:

JadziaKage 
Książę

Armia WH40k:
Nekroni

Wysłany: 2012-01-09, 11:04   

Watcher napisał/a:
a po drugie nie spodziewa?em si? ?adnego czo?gu u Jadzi

Jak mówi?em zrobienie rozpiski bez HS na turniej by?o, ciekawym lecz nie do ko?ca udanym pomys?em :rotfl: , :vader: co nie zmienia faktu, ?e owe HS posiadam w pradawnych kryptach na planecie Ogrodowa :vader:

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2012-01-09, 16:34   

Juleks napisał/a:
Wed?ug mnie, nie ma s?abych broni, s? tylko kiepskie rzuty. Przyk?adem s? moi Devastatorzy, którzy po turnieju maj? u mnie wielkiego plusa. :mad:

S? s?abe bronie. Julek, chyba troch? ma?o grasz w t? gr? skoro twierdzisz inaczej ;p
A Dewastatorzy s? hmm ?redni? opcj?, przyk?ad nasza ostatnia bitwa, gdzie nie zrobili nic :mad:

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-09, 16:38   

Zapa? napisał/a:
Juleks napisał/a:

S? s?abe bronie. Julek, chyba troch? ma?o grasz w t? gr? skoro twierdzisz inaczej ;p
A Dewastatorzy s? hmm ?redni? opcj?, przyk?ad nasza ostatnia bitwa, gdzie nie zrobili nic :mad:
Julek, spójrz na heavy które ma Si?? 5 (PI??! BRO? CI??KA!!!). Nie wiem, mo?e te dwa strza?y maj? to rekompensowa? ale rekompensuj? tak sobie skoro... nie mo?na si? rusza? przed strza?em!!!!!!
W?tpi?, czy Reaperów wystawi? gdziekolwiek poza Apokalips?. Przynajmniej do nast?pnego kodeksu (s? plotki, ?e bro? Reaperów ma si? zmieni? w Assault, wtedy byliby zdecydowanie lepsz? opcj?).

Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2012-01-09, 17:47   

@Zapa?: Ja tam nie wiem, mój heavy bolter si? sprawdza. Ja ci? zapa? przepraszam, ale gdyby nie to ?e nie mam czego innego wystawi?, na taka ilo?? punktów, tylko wszystko co si? przydaje i nie przydaje wrzucam, to zapewne wybra?bym co? bardziej mobilnego. :mad:

@Watcher: Ehkem, ja przepraszam, ale mój heavy bolter te? ma magiczn? si?? 5, tylko z ró?nic? heavy 3. Z tego co pami?tam jak Zapa? mi t?umaczy?, to takie bronie maja tylko si? gdzie? schowa? i strzela?. Rozumiem ?e eldarzy polegaj? na mobilno?ci i ataków zza krzaka, ale przynajmniej pan teraz wie ?e si? nie sprawdzaj?. A jak dostan? Assault a nie heavy to dla mnie bomba :storm:

P.S.
Tak Zapa? masz racje, za ma?o gram :dad:

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2012-01-09, 23:56   

Jadzia, tak sobie czytam kodeks nekro?ski i w?a?nie si? zorientowa?em, ?e pope?niasz pewien b??d. Nekroni wstaj? dzi?ki Reanimation Protocols na 5+, nie na 4+ (tak, jak robili twoi warriorzy) :p Uwaga na przysz?o?? :guard:

JadziaKage 
Książę

Armia WH40k:
Nekroni

Wysłany: 2012-01-10, 03:02   

:kurcze: Stare nawyki :kurcze: (w sumie zapomnia?em o tym, ?e teraz tylko RO daje na 4+ i lord musi by? w oddziale). :kurcze:

Odpowiedz do tematu