Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pozna? zaprasza na Prerelease Guildpact
Autor Wiadomość
Evander 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-01-02, 10:19   Pozna? zaprasza na Prerelease Guildpact

Witam

Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie na turniej prerelease

GUILDPACT

który odb?dzie si? 22 stycznia 2006 roku w DK Jubilat na os. Tysi?clecia w Poznaniu (Rataje)

Dodatek, który jest kontynuacj? Ravnica: City of Guilds uka?e si? w sklepach 3 lutego i wprowadzi do gry 3 zupe?nie nowe gildie:

RG Gruul Clans
WB Orzhov Syndicate
UR The Izzet

Nowe umiej?tno?ci. b?d?ce domenami nowych gildii:

Bloodthirst X - je?li Twój przeciwnik otrzyma? obra?enia w tej turze, stwór z bloodthirstem wchodzi do gry z X counterami +1/+1

Haunt - kiedy karta z t? umiej?tno?ci? trafia na cmentarz, jest usuwana z gry i zaczyna "prze?ladowa?" wskazanego stwora. Kiedy wskazany krit sam trafi na cmentarz, kontrolor gildii Orzhov Syndicate otrzymuje wskazany bonus

Replicate - kiedy zagrywasz czar z t? umiej?tno?ci?, czar mo?e zosta? skopiowany po koszcie wskazanym obok replikacji i z dowolonym wyznaczeniem nowych celi. Z umiej?tno?ci mo?na korzysta? wielokrotnie

Wi?cej informacji na temat dodatku mo?na znale?? na stronie WoTC
lub tutaj

Na turnieju, ka?dy z graczy otrzyma jeden Ravnica: City of Guilds tournament pack i 3 boostery Guildpact. Z tego b?dzie trzeba z?o?y? min 40-kartow? tali?.

Nagrody

Gracze, którzy wejd? do fina?ów mog? liczy? na nagrody w postaci promocyjnej koszulki Guildpact i boosterów z najnowszego dodatku. B?d? rozlosowane równie? nagrody pocieszenia oraz specjalne nagrody dla graczy, którzy b?d? grali w takim rodzaju turnieju po raz pierwszy.

Najwa?niejsze informacje w skrócie:
Data: 22 stycznia 2006
Miejsce: DK Jubilat, os. Tysi?clecia 30, Pozna?-Rataje
Start: 09:30
Koszt: 77,50 z?
Format: Sealed Deck
Dojazd MPK: tramwaj 5 w kierunku Stomil z przystanku Dworzec Zachodni PKP, wysiadamy na przystanku os. Tysi?clecia i kierujemy si? w kierunku ?rodka osiedla
Dojazd samochodem: wzd?u? jeziora Malta ul. Majakowskiego, skr?t w ul. Inflanck? wg??b osiedla.

!Uwaga!

Najlepsz? form? zapisu na turniej jest wcze?niejsze prerejestrowanie. W?ród osób, które zapisz? si? na turniej elektronicznie wezm? udzia? w losowaniu cennych nagród. Nagrody te nie s? dost?pne dla osób nie prerejestrowanych!

Nagrody:
-zestawy boosterów Ravnica
-2 boxy na karty Ravnica Theme
-Vampiric Tutor DCI

Prerejestrowa? si? mo?na za po?rednictwem maila na adres: k_banaskiewicz@icpnet.pl lub gg#4132286. Prosz? nie zapomnie? poda? swoje nazwisko, imi? i numer DCI

Przyje?d?aj? do nas ludzie z Wroc?awia, Leszna, Szczecina. Nie mo?e Was zabrakn??!

Pozdrawiam i do zobaczenia w Poznaniu 22 stycznia!
Ostatnio zmieniony przez Evander 2006-01-09, 12:31, w całości zmieniany 1 raz  

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-01-02, 17:01   
   Baretki: tartar zalozyciel

Ciekawa propozycja, jestem tylko ciekaw ile wst?p na tak? impr?, a co reszta Wizardów na to ??

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-01-02, 17:20   
   Baretki: zalozyciel

Ja jestem ch?tny, mimo ?e jestem naprawd? pocz?tkuj?cym graczem. S? jeszcze ch?tni? Prosz? o podanie strony abym móg? sobie wyrobi? ten numer DCI. :-)

Klub: battleground

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2006-01-02, 17:45   

Evander napisał/a:
Na turnieju, ka?dy z graczy otrzyma jeden Ravnica: City of Guilds tournament pack i 3 boostery Guildpact. Z tego b?dzie trzeba z?o?y? min 40-kartow? tali?.

Czyli na tym turnieju nie b?dzie swoich talii, tylko otrzyma si? karty? Je?li tak, to te? jestem ch?tny. I te? jestem raczej(na pewno:)) pocz?tkuj?cy.

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Evander 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-01-02, 18:31   

Ciesz? si?, ?e jest odzew :)

Ju? t?umacz?, co i jak. Zacznijcie od przypomnienia sobie, ile w sklepie kosztuje podstawka np Ravnica i 3 boostery? Cena wej?ciówki b?dzie znana, jak tylko ISA j? poda a ja przeka?? Wam. Na pewno b?dzie znaczna ró?nica

Prerelease to turniej, gdzie nie wymaga si? super znajomo?ci zasad a s?dziowie ch?tnie pomagaj? graczom. To najlepsza okazja (obok FNM) na rozpocz?cie przygody turniejowej. Numery DCI wyrobimy na miejscu, to trwa dos?ownie 5 minut.

Na turnieju dostaniecie podstawk? Ravniki i 3 boostery Guildpact (na 2 tygodnie przed oficjaln? sprzeda??) i te karty s? dla Was, czyli z nimi wrócicie do domu (i przy odrobinie szcz??cia, z nagrodami dodatkowymi). Z tych zestawów z?o?ycie tali? i ni? zagracie na turnieju. Zalecam posiadanie swoich landów i protektorów na karty (kartka i d?ugopis to wiadomo).

Ka?dy gracz otrzyma te? specjaln? promocyjn? wersj? karty z Guildpact.

Je?li macie wi?cej pyta?, to ch?tnie na nie odpowiem. Wykorzystajcie okazj?, ?e si? znacie i przyje?dzie do nas :)

Pozdrawiam

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-01-02, 22:57   

Je?eli ciebie dobrze rozumiem, to wydatek b?dzie tylko w postaci wej?ciówki na turniej, karty dostajemy na turnieju sk?adamy z tego talie (40 kart) chocia? z tego co wiem to trzeba posiada? tali? sk?adaj?c? si? z 60 kart. Nast?pnie prosi?bym ci? o przedstawienie tego dodatku na czym on si? ona opiera. Jak wcze?niej napisa?e?, ?e z gildii, ale je?eli móg?by? bardziej przybli?y? to. Chodzi mi g?ównie o to czy, te gildie s? blue,white,black,green,red) czy mo?e wielokolorowe, ale nie tylko ....

Evander 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-01-02, 23:18   

Ok,

Op?acaj?c wst?p na turniej, dostajecie dodatki, o których pisa?em. Z nich sk?adacie tali?. Sk?d ta ró?nica w liczbach? 40 czy 60?

Mtg turniejowo wyst?puje zasadniczo w dwóch du?ychformatach: constructed i limited. Ten pierwszy oznacza, ?e na turniej przychodzisz z gotow? tali? i ni? grasz. Takie turnieje wymagaj? min 60 kart w talii. Turnieje limited wymagaj? min 40, poniewa? to w czasie ich trwania sk?adasz tali? z kart, któe dostaniesz w produktach na turnieju.

Co o samym dodatku i bloku Ravniki. Je?li zajrzycie na sam? gór? do mojego og?oszenia, to zobaczycie, ?e s? tam wymienione 3 gildie. Gildia to mieszanka dwóch kolorów. W najnowszym dodatku wyjdzie ca?a masa kart multikolorowych, czyli o koszcie rzucenia wymagaj?cym dwóch ró?nych ?róde? mana, np Izzet b?dzie mia?o karty czerwono-niebieskie, Orzhov - bia?o-czarne. Ogólnie ca?y blok jest równie dobry jak jeden z lepszych bloków = Inwazja.

Próbka kart pod tym adresem: http://www.mtgsalvation.com/spoiler/guildpact/

Polecam szczególnie: Gigadrowse (instant za jedn? niebiesk? mana). Sam czar tapuje jeden wskazany pernament przeciwnika, lecz gdy dop?acimy raz (lub kilka razy!) koszt replicate, to mo?emy stapowa? mu prawie wszystko. Wystarczy zrobi? to w ko?cu jego tury, tak by podczas naszego ataku nie mia? za co rzuci? czarów ani czym blokowa?

Invoke the Firemid (sorcery za X, 2 niebieskie i jedn? czerwon?). Czar pozwala doci?gn?? X kart lub zada? X obra?e? w gracza/krita!

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-01-03, 08:09   

Ja napisz? tak. Je?eli koszt startu w turnieju czyli op?aty za karty plus nie wiem za co tam jeszcze wyniesie do ok. 80 z? to mog? wej??.

Evander 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-01-03, 08:32   

bedzie tylko jedna oplata w okolicach 80 z?. poprosze o chwile cierpliwosci do momentu az ISA ja ustali

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-01-03, 11:07   

Spokojnie nie spieszy si? z dok?adn? kwot?. Je?eli b?dzie ona oscylowa? w tych granicach jakie poda?em to ju? jestem ch?tny. :-)

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-01-03, 21:00   

te? ch?tnie wybra?bym si?, zobaczymy jak z funduszami b?dzie. Co powiecie na jakie? wspólne granie nied?ugo?

Evander 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-01-03, 21:01   

hehe, dlatego tak wcze?nie daj? og?oszenie, ?eby nie by?o problemów z od?o?eniem funduszy :)

Evander 
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-01-09, 12:35   

Witam

ISA poda?a cen? wej?ciówki: 77,50 z?. Przypominam, ?e za t? cen? otrzymujecie podstawk? Ravnica i 3 boosterki Guildpact.

Na chwil? obecn? prerejestrowa?o si? 22 graczy. Zapraszam do zg?oszenia si? na turniej.

Pozdrawiam

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-01-09, 21:25   

To znamy ju? kwot?, kto jest ch?tny ??. Bo ja mam ch?? si? wybra? :-D

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-01-09, 21:26   

Ten tego tam ja chyba te?. Ale to obgadamy Drzewcze jak si? spotkamy :D