Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2010-06-23, 14:48   
   Baretki: zalozyciel

Gazza napisał/a:
Watcher napisał/a:
I o czym jest ten film z Mortensenem?

To s? w?a?nie efekty braku naszych dawnych pogaw?dek. Dawniej nie do pomy?lenia by?o aby taki film umkn?? naszym rozmowom. :/
Do nadrobienia. I film i pogaw?dki.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Pablo 
Następca tronu

Wysłany: 2010-06-25, 17:23   

Szykowa?em si? na ten film od pó? roku, bo widzia?em ksi??k?. Jest ju? w kinach?

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2010-06-28, 01:01   

http://www.dailymotion.pl...ars_shortfilms/

City of scars. Fanowska produkcja bazuj?ca na jak?e popularnym Batmanie. Wed?ug mnie, filmik jest...GENIALNY! Kapitalny mroczny klimat, troch? przypominaj?cy mi Maxa Payne'a i ca?kiem przyzwoita gra aktorska. Kto lubi Batmana i ma godzink? wolnego, niech KONIECZNIE obejrzy! Film dost?pny jedynie na stronie podanej wy?ej.

Druga rzecz:

W?a?ciwie nie wiem co mam napisa?, prócz tego, ?e film trzeba obejrze?. Ten ?wietny kryminalny thriller b?d?cy ekranizacj? bestselleru szweda stiega Larssona, trzyma w napi?ciu od samego pocz?tku. Naprawd? bardzo dawno nie ogl?da?em filmu, który by mnie tak wci?gn??. I je?eli ksi??ka jest cho? w po?owie tak dobra jak film (a zak?adam, ?e jest nawet lepsza), to musz? j? przeczyta? :)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2010-06-28, 20:32   

gotard napisał/a:
"Cz?owiek, który gapi? si? na kozy" to film pe?en smaczków i aluzji.Bawi?em si? na nim i dopiero na 2 seansie zacz??em ?apa? podteksty.

Zgadzam si? w 100%!! Dobry film! Mo?e nie rzuca na kolana, ale z czasem nabiera smaku. No i kapitalni Clooney, Spacey, Bridges, McGregor, Lang oraz spasiony Robert Patrick! Plus ?wietny soundtrack!
Polecam!

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-07-02, 16:06   

El Romano napisał/a:

Obrazek

W?a?ciwie nie wiem co mam napisa?, prócz tego, ?e film trzeba obejrze?. Ten ?wietny kryminalny thriller b?d?cy ekranizacj? bestselleru szweda stiega Larssona, trzyma w napi?ciu od samego pocz?tku. Naprawd? bardzo dawno nie ogl?da?em filmu, który by mnie tak wci?gn??. I je?eli ksi??ka jest cho? w po?owie tak dobra jak film (a zak?adam, ?e jest nawet lepsza), to musz? j? przeczyta? :)

mega dziwny jest ten film.
Nie wiem czy nazwa?bym go dobrym.
Przekombinowany, "przew?tkowany".

Nie ogl?da?o si? mo?e ?le, bo te 2,5 godziny jako? zesz?o, ale paznokci te? nie obgryza?em.

Co do ksi??ki - nie bardzo rozumiem po co chcesz j? teraz czyta? ;) Fabu?? znasz, a ?miem w?tpi?, aby forma by?a jako? wybitna ;)

6,5/10

Reservation Road

Co? mnie pokusi?o, aby wpisa? w google fraz? "dobry thriller" i na podstawie rekomendacji obejrze?. Straszne :D Gra serialowa, zdj?cia... jakie zdj?cia? :D Te? serialowe. Historia nudna, md?a. Muzyka... nie pami?tam nawet czy jaka? by?a.
Nie wiem czy to by? twór kinowy, czy robiony na potrzeby TV.
Nie polecam.

3,5/10

STAY

no to jest 1:1. To kolejny film polecony przez gugle, ale ten robi robot?!
Im dalej tym robi si? g??ciej i przynajmniej mnie to nie m?czy?o. Ale jednak dupy nie urywa.
Symboliczny, psychodeliczny, dobre zdj?cia.
Czyta?em opinie, ?e aktorzy s?abo zagrali, a dla mnie wysz?o im to b. dobrze.
Jak kto? jeszcze nie ogl?da?, to polecam :)

7/10

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-07-22, 13:41   

AGORA

Czyli TalibChristian 100% :]
jak jest jaki? problem - kamienie zawsze pod r?k? :)
Historyk ze mnie kiepski, ale pono? na faktach, wi?c tym bardziej obraz na plus.
Sutów nie wykr?ca, ale podsyca hejt do religii w ogóle, hehe.

nie ma to jak opiera? swe ?ycia na zdrowych fundamentach ;)

Do obejrzenia, ale bez nastawiania si? na mega kino.

A, no i jaki? tydzie? temu zacz??em ogl?da? StarWars. Tak - wcze?niej nie widzia?em ;)
Zaliczona dopiero IV i V cz??? i ca?kiem to przyjemne ;)

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2010-07-22, 14:10   

Geeezaas... nie widzia? starych STAR WARSÓW.... :vader: :luke: join us my son

cYnik
Arcyksiążę

Wysłany: 2010-07-22, 16:04   

hehe, dok?adnie tak :D ani starych, ani nowych :)
nadrabiam, spoko ;)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2010-08-02, 11:59   
   Baretki: zalozyciel

Incepcja zwali?a mnie na kolana. Najlepszy obok Dystryktu film, który obejrza?em w tym roku. Pomys? znakomity, rozwini?cie fabu?y powalaj?ce, emocje, intryguj?ce zako?czenie, przyzwoita gra aktorska. 9/10 imho.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2010-08-02, 12:52   
   Baretki: tartar zalozyciel

Potwierdzam. Incepcja to najwi?kszy szok wakacyjny, ?e si? tak wyra?e. Christopher Nolan jest producentem/scenarzyst? i re?yserem. Sam pocz?tek to brak napisów (ju? wtenczas wiedzias?em, ?e film b?dzie ?wietny) wci?ga od pocz?tku, a? do samego ko?ca, a sam koniec, no có? porównywalny do Blade Runnera czyli wielki znak zapytania, albo inaczej interpretacja ka?dego widza mo?e by? inna. Film genialny.

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2011-01-06, 20:02   

Polecam TRON Revolution na wielkim ekranie i mia?d??cym nag?o?nieniu kina IMAX !!!!
Totalny czad !!! Jeff Bridges Rulez !!!

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2011-01-09, 20:01   

Chyba TRON:LEGACY!?!
Te? polecam! Ci?g dalszy opowie?ci z wczesnych lat osiemdziesi?tych. Spokojnie mo?na podej?? bez Tron'a, ale wiele smaczków umknie wtedy. Je?li chodzi o A/V - imo T:L podnosi i tak wysoko ustanowion? poprzeczk? przez AVATARa.
Do tego dziadkowie Jeff Bridges i Bruce Boxleitner z oryginalnej historii, Garrett Hedlund jako Sam Flynn (syn Kevina (J.B.) oraz Olivia (mrauuu!! :) ) Wilde jako Quorra! :hold:

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2011-01-10, 09:26   

tak tak Dziedzictwo, nie wiem skad wyssalem te Rewolucje, chyba z ?o?adka... :ork:

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2011-01-10, 19:56   

a ja ostatnio by?em z dziewczyna na Mr Nobody. Film z konwencja troche zerznieta z Efektu Motyla (plus ten sam manewr z holy?óckim przystojniacha w roli g?ównej) i Zakochanego bez pami?ci ale da?o sie go z odrobina przyjemnosci nawet ogladac. W sam raz na weekendowy wypad do kina, choc troche trzeba sie jednak wysilic zeby sie w zagmatwaniu watków nie zgubi?...

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2011-01-10, 20:03   

Swoja droga - dlaczego ,,przypomnia?o'' mi sie o tym w watku o Tronie? Nie zdazylismy na autobus do Kinepolis i ciut sie spoznilismy (na szczescie reklamy trwa?y tyle ze jeszcze
kupilismy popcorn) ale po drodze pad?a propozycja zmiany repertuaru. Jako ze dziewczyna nie me zadnego rozeznania w nowinkach kinematografii ale nie cierpi s-f i wszystkiego spod tego szyldu, za to ma drobne zaciecie do historii (z wiadomego powodu :P ) na pytanie ,, a co to za film?" odpowiediza?em - ,,historyczny" :D

Odpowiedz do tematu