|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Marketing sieciowy |
| Autor |
Wiadomość |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-06-11, 23:32 Marketing sieciowy
|
|
|
Marketing sieciowy, network marketing, marketing cybernetyczny, e-biznes...
Nazywa si? ich sekciarzami, praczami mózgów, manipulantami, obwo?nymi sprzedawcami. Zarzuca si?, ?e obiecuj? ogromne zyski w wypadku zainwestowania w?asnych pieni?dzy, a potem znikaj?. ?e wciskaj? kiepskiej jako?ci towary, wykorzystuj?c chwyty socjotechniczne. Podobnych zarzutów pod adresem sprzedawców bezpo?rednich i marketingu sieciowego mo?na us?ysze? setki.
Je?li kiwasz g?ow?, albo nie- mam racj?.
Marketing sieciowy to idealny sposób dla ka?dego kto jest nastawiony na sukces i pragnie zbudowa? swój dochód pasywny. Pasywny, czyli taki, ?e czy ?pisz, czy pijesz piwko, system raz uruchomiony zarabia na Ciebie pieni?dze. W Internecie istnieje kilka programów cybernetycznych, które pozwalaj? osi?gn?? niezale?no?? finansow?. Chcia?bym opisa? 2 systemy, które szczególnie mnie zainteresowa?y. Pierwszy z nich to:
TWR POWER SYSTEM
Jest to cybernetyczny program partnerski z elementami struktury marketingu wielopoziomowego. TWR umo?liwia dzia?anie z najnowszych technik w network marketingu i pozwala wygenerowa? sta?y, miesi?czny dochód rz?du 2.300$
Co oferuje TWR Power system?
-autoresponder- jest to maszyna która automatycznie i cyklicznie wysy?a maile ze swojej listy mailingowej. Lista mailingowa pochodzi ze stron przechwytuj?cych.
- osobista strona przechwytuj?ca. Jest to ju? wypozycjonowana strona pod google, ustawiona na has?a typu "zarabianie w Internecie" Zainteresowana osoba, chc?ca uzyska? wi?cej informacji zostawia na stronie swoje imi? oraz adres e-mail. W ten sposób tworzy si? lista mailingowa, która wykorzystuje autoresponder. Nie spamujemy, wysy?amy informacje do osób którzy sami nas znale?li i chc? wiedzie? wi?cej.
-pokój do video-konferencji. Nie musz? t?umaczy?, jak jest to wygodne. Ludzie z ca?ego ?wiata mog? spotka? si? w jednym miejscu o konkretnej godzinie i przedstawia? np. plan marketingowy.
- nieograniczony hosting
-Pakiet gotowych maili, które mo?esz wys?a? do swoich potencjalnych partnerów, aby skierowa? ich na Twoj? stron? przechwytuj?c? lub do Twojego linka rejestracyjnego
Ca?y pakiet kosztuje ??cznie 29,95$ miesi?cznie z mo?liwo?ci? darmowego testowania produktu przez okres 14 dni. Jest to stosunkowo bardzo niska cena za takiego typu profesjonalne us?ugi, a w dodatku masz mo?liwo?? zarobienia ?adnej, sta?ej sumy 2300$
System dzia?a w matrycy binarnej (2x8). W takiej sytuacji para aktywnych sponsorów uruchamia program, który automatycznie nap?dza Twój downline. Jest to tzw. „spillover”, czyli otrzymasz osob? „z góry” od osoby, która ju? wcze?niej by?a w systemie. Zarabiasz dzi?ki pracy swojej, swoich downline, jak równie? upline, czyli z pracy ca?ego zespo?u. Co wa?ne, tutaj ka?dy zarabia tyle samo: 2.300$, a? do zamkni?cia programu. Mo?na zarobi? wi?cej, uruchomiaj?c kolejne konta.
Struktura programu i plan prowizji zosta? tak skonstruowany, ?e wydatek 29,95$ zwraca si? przy zaledwie dwóch osobach w Twojej strukturze.
Matematycznie rzecz bior?c jest to najlepszy program w Internecie, który zapewnia szybki i prosty sposób zarabiania pieni?dzy. Nieprawdopodobne tempo rozwoju, które z matematycznego punktu widzenia jest tak samo nie do pobicia, jak doskona?y próg rentowno?ci oraz najlepszy w bran?y 96.8% procentowy próg prowizji, który pozwoli Ci zarabia? ?rednio 450% wi?cej ni? w?a?ciciel firmy.
Dzia?amy w du?ym zespole z do?wiadczonymi i nastawionymi na sukces lud?mi. Codziennie od poniedzia?ku do pi?tku o 21:10 organizowane s? video-konferencje, które mo?esz ?ledzi? tu (ok. 40 min.) W przysz?ym tygodniu ruszy oficjalna strona naszej organizacji, uka?? si? polskie wersje stron przechwytuj?cych. Na stronie b?d? kontakty do liderów, którzy pomog? Ci w konkretnej sprawie. Ka?dy lider jest odpowiedzialny za co? innego. Jeste?my nastawieni na prac? zespo?ow?.
Drugi system to ju? typowy MLM
GLOBAL DOMAINS INTERNATIONAL
Global Domains International (www.freedom.ws) jest jedn? z najszybciej rozwijaj?cych si? firm prywatnych w Stanach Zjednoczonych. Jako jedyny dystrybutor na ?wiecie, oferuje wielopoziomowy system sprzeda?y domen.WS (ps. domeny.com s? na wyczerpaniu) Zajmuje wysokie, 37 miejsce na li?cie 500 najdynamiczniej rozwijaj?cych si? przedsi?biorstw. Niektóre z najwi?kszych i najbardziej rozwijaj?cych si? firm do??czy?o do klientów GDI. Mi?dzy innymi: BMW, ebay, AT&T, BOSE, KODAK, Lucent Technologies, UPS, Yahoo! Od niedawna nowy sektor GDI pozwala ka?demu zarabia? tysi?ce dolarów nie wychodz?c z domu.
MLM w GDI polega na sprzeda?y domen internetowych. Kupujemy domen? i osadzamy na niej stron? z linkiem rejestracyjnym do systemu GDI. Za ka?dym razem, gdy internauta wejdzie na Twoj? stron? i zarejestruje si?, system zapisuje ?e Ty go poleci?e? i nalicza Ci prowizj?. Tak, jak wiele programów w Internecie ten jest równie? wielopoziomowym programem. Zarabiasz nie tylko na bezpo?rednio sprzedanych pakietach, ale tak?e na pakietach sprzedanych przez innych, którzy zostali przez Ciebie poleceni i tak a? do 5 poziomu! Geometrycznie ilustruj?c istot? budowy organizacji, ograniczona jest tylko wysoko?? na 5 poziomów, natomiast szeroko?? nie.
Tutaj ka?dy mo?e obliczy?, ile mo?e zarobi?. W pierwszym oknie wpisujemy ilo?? osób które mamy bezpo?rednio pod sob?, a w drugim ilo?? osób pozosta?ych cz?onków struktury w 5ciu poziomach.
Produkt mo?esz testowa? przez 7 dni za darmo. Miesi?czna op?ata wynosi 10$. 50% z comiesi?cznej op?aty jest przekazywane na Twoj? prowizj?, (zak?adaj?c, ?e masz chocia?by po jednej osobie w 5ciu poziomach) drug? po?ow? wykorzystuje si? do funkcjonowania webhostingu.
Istot? programu jest uruchomienie istoty systemu, czyli zbudowanie solidnych pi?ciu filarów. Lepiej skupi? si? na budowie poziomów, ni? rozszerzaniu pierwszego poziomu. To silnik, klucz, absolutny rdze?, fundament, procesor organizacji. System raz uruchomiony nap?dza zysk do ko?ca ?ycia. Zobacz, jak wygl?da struktura programu i plan prowizji w systemie binarnym:
I (2 po 2 w 5 filarach) =62$
II (4 po 4 w 5 filarach)=1364$
III (6 po 6 w 5 filarach) =9.330$
IV (8 po 8 w 5 filarach) =37.448$
V (10 po 10 w 5 filarach) =111.110$
Jak wida?, prowizja ro?nie w zaskakuj?cym tempie.
Podsumowywuj?c:
- TWR PS polecam ka?demu, kto chcia?by zacz?? zarabia? w Internecie. Jest najlepszym programem na start w e-biznesie. Struktura rozrasta si? dynamicznie i ka?dy partner zarabia równa sumk? 2.300$. Przy dzisiejszym kursie dolara jest to 7820 PLN.
-GDI daje znacznie wi?ksze mo?liwo?ci zarobku. Proces tworzenia struktury trwa o wiele d?u?ej, ni? w przypadku TWR. Chyba ?e dzia?asz w grupie do?wiadczonych liderów, nastawionych w pierwszym rz?dzie na budow? struktury x5, a nie na chomikowanie jak najwi?kszej ilo?ci osób w pierwszym poziomie.
Moim zdaniem te 2 systemy wspaniale si? wymieniaj?. TWR daje nam szybki start, ?ród?o dochodu oraz fantastyczne narz?dzia do rozwoju GDI, gdzie zarobki s? ju? nieporównywalnie wi?ksze.
Praca na etacie? NIEkoniecznie.
www.magiclove.ws |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2010-06-13, 17:49
|
|
|
| A Ty sam ile zarobi?e? w tych sekciarskich programach? : ) |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2010-06-13, 19:44
Baretki:  |
|
|
Naiwnych i chc?cych ?atwo zarobi? tanim kosztem bardzo ?atwo znale??. Lepiej we? si? do normalnej i uczciwej roboty a nie wypisuj takich bzdur.
Znam kilku takich naiwnych, co mieli du?o zarobi? na takich interesach a wychodzi?o wiadomo jak (obecnie sp?acaj? kredyty).
Te systemy s? dla ludzi, którym nie chce si? robi? i my?l?, ?e za siedzenie na dupie kto? im da kas?.
Owszem kas? zarabiaj?, ale nie oni tylko kto? na nich. |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-06-13, 23:05
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Lepiej we? si? do normalnej i uczciwej roboty a nie wypisuj takich bzdur. |
Mylisz si?. Czym jest "praca normalna"? Prosz? Ci?, nie wypisuj bzdur.
| jacoleko napisał/a: | | Owszem kas? zarabiaj?, ale nie oni tylko kto? na nich. |
Znowu si? mylisz. Nie porównuj programu partnerskiego i MLMu do piramidy.
| jacoleko napisał/a: | | Znam kilku takich naiwnych, co mieli du?o zarobi? na takich interesach a wychodzi?o wiadomo jak (obecnie sp?acaj? kredyty). |
Pozdrawiam
| jacoleko napisał/a: | | Te systemy s? dla ludzi, którym nie chce si? robi? i my?l?, ?e za siedzenie na dupie kto? im da kas?. |
To ju? przebija wszystko- brak jakiejkolwiek wyobra?ni.
Nie rozumiem- czy Ty usilujesz mnie sprowokowa?, czy faktycznie Twoja wypowied? jest zwiaz?na z brakiem jakiejkolwiek wiedzy na ten temat? |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2010-06-13, 23:24
|
|
?ycz? powodzenia i daj zna? jak zarobisz te swoje 2300$. |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-06-13, 23:43
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | ?ycz? powodzenia i daj zna? jak zarobisz te swoje 2300$. |
Chyba jad?em inny kolor tabletki. W ka?dym razie- Twoja znacznie szybciej si? trawi.
Swoj? drog?- sam jeste? w piramidzie finansowej. (ZUS) |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2010-06-13, 23:56
|
|
Prawie ka?dy Polak jest w tej piramidzie, bo jest to jak si? mówi dobrowolny przymusowy podatek. Sk?adka ZUS jest swego rodzaju podatkiem, który musi p?aci? ka?dy pracuj?cy no o ile nie pracujesz na czarno wtedy nie musisz p?aci? tego pirackiego haraczu.
A te systemy to niestety piramidy tylko inaczej i ?adniej si? nazywaj?.
Ubierz s?owo piramid? w inne ?adniejsze czy te? bardziej profesjonalnie brzmi?ce s?owa a ludzie uwierz?, ?e to nie piramida a co? nowego zupe?nie innego.
NIE DAJ SI? WYDOI? |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-06-14, 00:01
|
|
|
Nie, to MLM |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2010-06-16, 16:10
|
|
|
| Ponawiam pytanie - ile wyci?gasz z tych sekciarskich piramid i nienormalnych robót? : ) |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-06-18, 14:13
|
|
|
Nic, startuje, tu liczy si? to ile osób si? zaanga?uje. Nie spodziewaj si? 2300$ w pierwszym miesi?cu. 3 miesi?c- to jest bardzo realne. Czyta?em o przypadku zbudowania calej struktury w 4 dni :O! Dzisiaj przysz?y do mnie wizytóweczki Przegl?dam jeszcze w Internecie jaki? prostszych systemów na kieszonkowe i chyba co? znalaz?em.... Najpierw sam wypróbuje. |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-06-26, 22:20
|
|
|
Programy partnerskie.
Korzystn? cech? klasycznego Programu Partnerskiego s? zerowe koszty
rozpocz?cia dzia?alno?ci. Praca w wi?kszo?ci takich systemów
rozpoczyna si? od rejestracji online, czyli wype?nienia
formularza rejestracyjnego. Tu? po rejestracji partner
otrzymuje na e-mail link partnerski oraz stron? partnersk?,
poprzez któr? klienci dokonuj? zakupów.
Programów partnerskich jest bardzo du?o i ró?ni? si?
pomi?dzy sob? nie tylko produktami ale równie? sposobem
organizacji sprzeda?y, prowizjami czy zakresem pomocy
partnerom w ich dzia?alno?ci.
Firma www.netsales.pl Przez 6 dni zarobi?em ca?kiem ?adn? sum?.
http://img31.imageshack.us/img31/3293/netsales.jpg |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-06-29, 15:09
|
|
|
| www.dezi.pl ---> optymalizacja ZUS |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-07-01, 10:02
|
|
|
W zwi?zku z GDI chcia?bym co? zaproponowa?.
Zasponsoruj? 5 ch?tnych, pierwszych osób do budowy swojego dochodu pasywnego. 5x10$=50$
Dlaczego tak?
GDI p?aci bonus 100$ za ka?de 5 zameldowa? w ci?gu tygodnia. Zwraca si? 100% mojego wk?adu. Oczywi?cie Ty mo?esz zrobi? tak samo.
Pieni??ki prze?l? paypalem, tu? po zaksiegowaniu bonusa w GDI.
Prosz? pisa? bezpo?rednio na moje gadu-gadu.
Gratis otrzymasz ode mnie gotow? stron? internetow?, któr? b?d? promowa? w pierwszej kolejno?ci. Bo Twój sukces, to tak?e mój sukces. Ka?demu zale?y na czasie i efektywno?ci.
Tutaj link obecnych bonusów
http://acme-people-search...=1277058387LJSI
W razie niejasno??, pisz do mnie, nie gryz?, wyt?umacz? i przytul? |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-07-01, 11:32
|
|
|
| 3 wolne miejsca! |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2010-07-14, 00:49
|
|
|
| EMERYTURA |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|