|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
HELIOGABAL: Bitwa o Messyn? 750p. |
| Autor |
Wiadomość |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-05-24, 08:56 HELIOGABAL: Bitwa o Messyn? 750p.
|
|
|
Nie mam weny ostatnio dlatego b?dzie skrótowo.
Bitwa mia?a odwzorowa? mój atak na Messyn?, bitwa miejska (odwzorowanie terenów) na 750p. Wylosowany zosta? scenariusz z przej?ciem punktu kontrolowanego przez przeciwnika, po jednym mia? Watcher no i jeden mia?em ja. Rozstawienie "po przek?tnej".
Si?y Eldarskie wystawi?y do tej walki:
-Farseer - pot??ny psyker z trzema mocami: fortune, guide, mind war
-Oddzia? Guardians + platforma ze starcanonnem i warlockiem
-Oddzia? Rangers (6szt.) w Falconie (z lanc? i pulse laserem)
-Wraithlord (z lanc? i flamerem)
Naprzeciwko nich stan?li wojownicy z 4th legionu Iron warriors:
-Sorcerer (Lash of submision)
-Oddzia? 6 Berserkers
-Oddzia? 7 Berserkers + champion z power fistem
-Chaos Dreadnaught (ccw + h.flamer)
-Obliterators (2szt.)
Watcher wygra? rzut i rozstawi? si? jako pierwszy i mia? zaczyna?, o dziwo wykula?em 6 i przej??em inicjatyw?, zacz??em jako pierwszy.
Watcher swój punkt strategiczny ustanowi? w ruinkach po przek?tnej sto?u, ja zrobi?em podobnie, stwierdzi?em jednak, ?e nie b?de swojego punktu broni? piechot? tylko zaatakuj? punkt strategiczny przeciwnika, wdaj?c si? przy tym w nieuniknione starcie.
W ruinkach zostawi?em Obliteratorów w taki sposób ?e kontrolowali bodaj?e 3 ulice i mogli ostrzeliwywa? wszystko co si? na nich pojawi. Lew? stron? pu?ci?em Sorcerera, Dredzia i odzia? 6 Berserkerów, praw? stron? Rhino a w nim oddzia? 8 Berserkerów.
Watcher naprzeciwko Sorcerera i Dredzia oraz Berseków wypu?ci? Guardians, Farseerera oraz Falcona z nadzieniem a naprzeciw mojej prawej flanki wypu?ci? Wraithlorda.
Walka przebiega?a mniej wi?cej tak, ?e na lewej flance (bli?ej ?rodka) starli si? moi Berserkerzy (uszczupleni przez Guardians i mojego Dredzia sic! do 3 marines) z Guardianami i ich Warlockiem (walka by?a bardzo za?arta) ale uda?o si? ich przepchn?? i powybija?.
W konsekwencji Berserkerzy starli si? tak?e z Farseererem i tak?e go zabili.
W mi?dzyczasie trwa ostrza? Falcona przez Oblity (3 trafienia z Lascannonów) ale jedyne co udawa?o osi?gn?? to stunny. Rangersi z Falcona wyskoczyli i zastrzelili mojego Sorcerera ale by?a to ostatnia czynno?? któr? zrobili, sko?czyli bowiem jako pra?ynki usma?eni przez H.flamer Dreadnoughta.
Lew? flank? mia?em w?a?ciwie czyst? no i przeciwnik nie mia? ju? jednostek którymi móg?by zaj?? punkt strategiczny, móg? gra? tylko na remis.
Na prawej flance mój drugi odzia? Berserkerów w Rhino to jecha? to bieg? w stron? Wraithlorda i punktu strategicznego Watchera, w ko?cu uda?o mu si? do tego punktu dojecha? z ma?ymi stratami (Watcher rzuci? Falcona i Wraithlorda do obrony punktu) zajmuj?c go ostatecznie i wygrywaj?c tym walk?.
Obie strony mia?y troch? szcz??cia i troch? pecha:
- Watcher 2 x wykuln?? na kostce 1 i Wraithlord pogr??a? si? w my?lach (czyt mia? zwiech?) da?o mi to dwie tury odpoczynku od tego du?ego pana.
- Moje Oblity nie mog?y zniszczy?, ani nawet uszkodzi? Falcona mimo i? strzela?y z najci??szych broni.
- Mój Dred o?yga? h.flamerem oddzia? moich Berków - dwóch zgin??o, ale tylko dlatego tak niewielu poniewa? mieli power armour`y
- Krytyczny / niezdany rzut na liderk? Guardians Watchera w?a?ciwie przes?dzi? o wyniku walki.
Dzi?kuj? bardzo za bitw?, sporo si? dzi?ki niej nauczy?em. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-05-24, 09:42
Baretki:  |
|
|
| duscann napisał/a: | | Watcher wygra? rzut i rozstawi? si? jako pierwszy i mia? zaczyna?, o dziwo wykula?em 6 i przej??em inicjatyw?, zacz??em jako pierwszy. |
To jest najbardziej chamski rzut w tej grze. Prawie zawsze mój przeciwnik j? kulnie.
A wtedy jest ju? po grze |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-24, 16:19
|
|
| Dzi?ki temu rzutowi gra nabiera smaku ... jest ciekawsza ... |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-05-24, 18:44
|
|
| Jest bardziej losowa, a to nie idzie w parze z taktyk?. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-05-24, 20:03
|
|
|
Popieram Drzewca, ten rzut zapobiega tej pewno?ci siebie jaki móg?by wyst?pi? u tego który wygra? rzut na rozstawianie. Poprostu trzeba ostro?niej wystawia? jednostki bo zawsze jest szansa (ma?a ale jest) ?e co? mo?e nie pój?? tak jak sobie za?o?y?o) |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-25, 00:24
|
|
Bitwa udana, chocia? mia?em troch? pecha. Ten rzut na inicjatyw? mocno pogr??y? moj? strategi?, która oparta by?a na zadanie ?elaznym Wojownikom sporych strat w ostrzale ju? w pierwszej turze. Pope?ni?em te? b??dy. Najstraszniejszym by?o puszczenie samopas Wraithlorda. Zrobi?em to w nowej edycji (gdy ma t? nieszcz?sn? zasad? Wraithsight) po raz pierwszy no i ?a?owa?em potwornie. Dwie jedynki na pi?? tur Farseer biega? daleko... Co prawda przyzna? musz?, i? tam gdzie biega? (prawe skrzyd?o) mocno si? przyda?, szczególnie dzi?ki mocom Guide i Fortune. Szczególnie przerzucanie sejwów do pewnego momentu (do 3 tury) mocno bola?o duscanna Dzi?ki temu wydawa?o si? przez chwil? realne, ?e Guardiani powstrzymaj? szar?? berserkerów, którzy mocno stopnieli... ale niestety w drugiej turze walki zosta?em z?amany i wyr?ni?ty... To by? w?a?ciwie koniec, tym bardziej ?e mniej wi?cej w tym samym czasie usma?eni zostali Avengerzy (którzy wcze?niej rozstrzelali wrogiego sorcerera). Potem by?a ju? tylko rozpaczliwa obrona objectiva, która rozsypa?a si? ostatecznie gdy Wraithlord ponownie wyrzuci? jedynk?... Gwo?dziem do trumny okaza? si? rzut na zako?czenie gry ju? w pi?tej turze...
Je?li chodzi o mojego MoM: Falcon. Nie do zdarcia. W szeregach przeciwnika: berserkerzy, wytrzymali nawet atak ze strony w?asnego drednota |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|