Przesunięty przez: Watcher 2013-11-29, 21:25 |
Alan Wake |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-22, 01:19 Alan Wake
Baretki:  |
|
|
Mam coraz wi?ksz? pewno??, i? ta gra zas?uguje na w?asny w?tek. W?a?nie przeszed?em pierwszy jej odcinek. A zamierza?em jedynie zobaczy? demo pocz?tkowe..
Panowie z Remedy ju? kiedy? udowodnili mi, ?e s? znakomitymi fachowcami od robienia TPP z psychodelicznym podtekstem. Alan zapowiada si? na dzie?o jeszcze lepsze i bardziej dopracowane. Muzyka! Uj?cia! Fabu?a! Na razie akcja wygl?da jakby ?ywcem wzi?ta z S. Kinga. Ma?e miasteczko odci?te od ?wiata, znany pisarz z problemami twórczymi... Wszystko wygl?da jak niez?y horror, mam nadziej? i? nast?pne odcinki podtrzymaj? poziom. Patent z latark? fenomenalny. Pomys? ze stronami powie?ci jeszcze lepszy. Alan Wake wyrasta dla mnie na najlepsz? gr? od czasów GTA IV, ale to dopiero pocz?tek wi?c z ocen? ostateczn? jeszcze si? wstrzymam... |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2010-05-22, 22:28
|
|
|
Wielki rywal Uncharted 2 z PS3. Grafika podobna, trudno oceni roznice ze wzgldu na barwy lokacji (Uncharted jest przekolorowy, Alan Wake inny klimat jednak ma). Z racji, ze na X'a nie ma Uncharted to po GTA moze na prawde miec najlepsza fabule. Chetnie bym sprawdzil te gre w praniu, no ale coz. Nie wiem tylko jak sie ma ten motyw z zombie (bo ludzi sie chyba nie zabija, hmm...)
Czekam na jakas recenzje ze strony forumowiczow (darujcie sobie ludzie komentarze, ze gdzie indziej sa dostepne ) |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-23, 08:05
|
|
Pomyli?e? gry, czy co ... bo nie mam poj?cia jak mo?na porównywa? Alana do Uncharted 2 |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-05-23, 09:45
|
|
| Drzewiec napisał/a: | Pomyli?e? gry, czy co ... bo nie mam poj?cia jak mo?na porównywa? Alana do Uncharted 2 |
Pr?dzej Heavy Rain by pasowa?o |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-23, 09:48
|
|
| Uncharted to zupe?nie inna bajka. Najbli?ej Alanowi do starych, pecetowych gier Alone in the Dark (tyle, ?e z dynamiczn? kamer?). |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-24, 22:59
|
|
No dobra, gdy odcinek trzeci zako?czy? mi si? w?a?nie w rytm piosenki Nicka Cave`a, zakocha?em si? |

|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-05-30, 18:49
|
|
Sko?czy?em.
Mateusz napisa? gdzie? obok, i? dzi? liczy si? w grach tylko multi. Jak dobrze, ?e nie zawsze si? to sprawdza. Mimo uznania dla tej formy rozrywki, zdecydowanie preferuj? singiel. I Alan dostarczy? mi najfajniejsz? porcj? singla od... je?li chodzi o konsole, to chyba od GTA!
?aby nie by?o, i? jestem za?lepiony zaczn? od wad. Gra jest za krótka. Zdecydowanie. Marz? o singlu na miesi?c, to dostajemy jednak jedynie od ch?opaków z Rockstara ostatnio. Tu sko?czy?em w nieca?y tydzie?. Po drugie: ja chc? wi?cej przygody, mniej zr?czno?ciówki! Scen z "normalnego" Bright Falls mamy tu niewiele, dominuje noc z wszechobecnymi Op?tanymi. A przecie? sceny dzienne maj? tu ogromny potencja?, wyra?nie inspirowane s? twórczo?ci? Kinga i "Twin Peaks".
Plusy. Och, nie wiem co napisa?. Grafika z tymi cudownymi zamgleniami i swego rodzaju "kompletno?ci?" ?wiata (widzimy Bright Falls z wielu perspektyw i to przydaje ?wiatu realno?ci). Muzyka z genialnym Cave`em, niez?ymi Poets of the Fall (gdy podczas szczególnie ci??kiego starcia z Op?tanymi w??czy?a si? ich piosenka "War" by?em zmia?d?ony). Fabu?a! To triumf fabu?y, tak lekcewa?onej w dobie dominacji multi. Tu gra si? dla klimatu i poznania tego, co b?dzie za chwil?, dla odkrycia kolejnych tajemnic Bright Falls. Gra - walec. |

|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2010-05-31, 22:26
|
|
|
Gra powinna mie? dobrego singla i zapewni? gr? na poziomie w multi. Smutno jest jak si? wyda grube pieni?dze na gierk?, przejdzie si? singla raz czy dwa i od?o?y na pó?k?. Niestety rzadko idzie to w parze. FIFA dobra na multi, fabu?y no nie ma... (:) ) Bad Company 2, singiel ?redni, multi dobre.
Przytoczy?em tutaj moje ulubione onlinowe tytu?y. Gra?em w GTA IV przez sie? i mnie nie porazi?a. Uncharted by? pono? dobry na multi, ale nie spróbowa?em.
Alan Wake to nie tytu? na online i tak? gr? trzeba gra? w trybie single player. My?l? jednak, ?e ka?dy powinien pozwoli? sobie na jaki? tytu? nastawiony na multi, w swojej kolekcji |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2010-06-01, 19:34
|
|
|
| Sayon napisał/a: | | Gra powinna mie? dobrego singla i zapewni? gr? na poziomie w multi. |
I tak i nie. Jako gracz z 20letnim sta?em mog? ?mia?o stwierdzi?, ?e to zale?y od kilku czynników i nie musi by? ??czone (tzn multi i single).
W Alana nie gra?em i raczej nie zagram, ale wiem, ?e ta gra wcale mp nie potrzebuje by by? pe?n? i syc?c? rozrywk?. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2010-06-03, 14:32
|
|
| Gazza napisał/a: | | Sayon napisał/a: | | Gra powinna mie? dobrego singla i zapewni? gr? na poziomie w multi. |
I tak i nie. Jako gracz z 20letnim sta?em mog? ?mia?o stwierdzi?, ?e to zale?y od kilku czynników i nie musi by? ??czone (tzn multi i single).
W Alana nie gra?em i raczej nie zagram, ale wiem, ?e ta gra wcale mp nie potrzebuje by by? pe?n? i syc?c? rozrywk?. |
Zgadzam si? |
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2010-06-03, 14:37
|
|
|
Powinna to nie znaczy, ?e musi Móg?bym kupi? np. Bad Company 2 tylko dla multi, a singla nie mie?, tak samo jak gre z singlem, bez multi. Jednak, fajnie by by?o gdyby gra ??czy?a genialnego singla i multi |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-06-03, 14:50
|
|
Akurat w Alanie multi zniszczy?by klimat, a to najwa?niejsza zaleta gry. S? gry dobre dla multi i s? takie, które nie s?.
BTW: soundtrack (piosenki, nie ambient): http://www.youtube.com/pr.../10/7tA2d4DWdGw |

|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2010-08-01, 14:17
|
|
| Gra?em wczoraj w Alana, gierka nie?le wci?ga. Polecam gra? wieczorem, ale to przecie? oczywiste. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2010-08-05, 18:08
|
|
Sko?czy?em Alana i mog? tylko potwierdzi?, ?e jest to zajefajny dreszczowiec psycholgiczny, oraz dodatek the signal, powiem Ci Watch, ?e to nie?le ryje po g?owie |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
|
|