|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Je?dziec Rohanu - drugi szwadron |
| Oceń |
| 0 - dla mnie |
|
16% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
16% |
[ 1 ] |
| 4 |
|
33% |
[ 2 ] |
| 5 |
|
33% |
[ 2 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 6 |
| Wszystkich Głosów: 6 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-12-21, 20:39 Je?dziec Rohanu - drugi szwadron
Baretki:  |
|
|
Postanowi?em, ?e ten pojedynczy Rohirrim b?dzie mia? peleryn? innego koloru. Ostatecznie to pospolite ruszenie by?o...
Zdj?cia troch? ciemne, ale musia?em b?yskawicznie robi? zdj?cia i odda? aparat |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-12-21, 21:52
|
|
| No, no bardzo ?adnie. Wreszcie podstawka ?wietna bardzo mi si? podoba. Nadaje figurce klimatu. Figurka malowanie te? ?adne. Naprawd? si? postara?e?. Brawo. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-12-22, 19:43
|
|
|
| Prima sort 4+ i WKO?CU podstawka jak nale?y panie W |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2005-12-22, 23:50
|
|
|
Zastanawia?em si? czy nawet 5 nie da?, ale ostatecznie 4+ musi starczy?. To g?ównie za nie do ko?ca usuni?te nadlewki po formie (fotka 6), zbyt ciemne (maskuj?ce?) o?wietlenie oraz "oczojebne" (sorry je?li to zbyt wulgarne okre?lenie) t?a wszystkich zdj?? (fotka 3 to ju? szczyt!), które odbieraj? nieco urokowi prezentowanego modelu (jako wersj? minimalistyczn? polecam karton z usuni?t? jedn? ?ciank? (ja u?ywam takiego jako "komory" do nak?adania podk?adu, który przez wielokrotne u?ywanie pokry? si? ca?y czarn? farb?), daj?cy w miar? jednolite i neutralne wype?nienie kadru. Samo malowanie zaczyna ostatnio by? Twoj? mark? - czysto, schludnie, szczegó?owo, mo?e bez wi?kszych uniesie? (chyba, ?e zdj?cia tego nie oddaj?!?),ale krótko ujmuj?c: wzorowa, podr?cznikowa klasa! No i wreszcie podstawka na obowi?zuj?cym poziomie! Bravo! Heh, teraz przyjdzie nad starymi popracowa??
PS: Fotka 1 - co? za cyrkowa wprawa w je?dzie konnej! Czy te? mo?e - administratorowi nie chcia?o si? zdj?cia obróci?? |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-12-23, 07:25
|
|
| Pami?tam, ?e przy ostatnim spotkaniu u Drzewca podczas sklejania jego modelu mówi?em w?a?nie o oskrobywaniu – czyszczeniu pamprów. Plastiki traktuj? no?ykiem, (ale z wyczuciem) a metale pilnikami. Mo?e to szczegó?y, ale po pomalowaniu pampra niestety bardzo si? uwydatniaj? i uwidaczniaj?. Przy takim skrobaniu traci si? mnóstwo czasu i jest to mo?e upierdliwe, ale warto to robi?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2005-12-23, 10:20
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Przy takim skrobaniu traci si? mnóstwo czasu i jest to mo?e upierdliwe, ale warto to robi?. |
Wiem o tym Przez chwil? nawet zastanawia?em si?, czy publikowa? to zdj?cie, ale postanowi?em pokaza? ca?y obraz tego je?d?ca (przy okazji: ich ciemno?? niczego nie ma tuszowa?, ju? pisa?em, ?e na ich zrobienie mia?em kilka minut, po czym aparat musia?em odda? - a warto by?o, bo aparat by? z makrem, którego mój grat nie ma ). Ale wracaj?c do meritum. Ja ma BARDZO ma?o czasu na malowanie, tego czasu w?a?nie mi szkoda w tej chwili na skrobanie. Trzech je?d?ców maluj? chyba od pocz?tku listopada ju?, sko?czony jest tylko jeden, drugiemu brakuj? detale, trzeci jednak jest sko?czony w po?owie dopiero (no, w 2/3) Zdopingowany przez Was popracowa?em nad podstawk?, ale naprawd? przynajmniej na razie nie mam ju? czasu na te cholerne ??czenia, cho? zdaj? sobie spraw? z tego, ?e to razi (cho? chyba zdajecie sobie spraw?, ?e na ?ywo o wiele mniej, ni? na tym zdj?ciu). Po prostu na tak? cyzelk? chyba pozwoli? sobie b?d? móg? dopiero w wakacje... Zbyt wiele figurek mam niepomalowanych jeszcze, co wida? w forumowym OdB... |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|