|
SPRZ?T MUZYCZNY |
| Autor |
Wiadomość |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2005-12-20, 13:35 SPRZ?T MUZYCZNY
|
|
|
Jestem zauroczony klasycznym brzmieniem gitar Gibson I Fender. Gibson- pi?kne mi?siste brzmienie, Fender- cudna szklanka. Macie jakie? inne ulubione marki, piszczie ! |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-12-20, 16:04
|
|
|
Czy mamy ulubione marki??...pytanie...pewnie ?e tak Ja kocham firm? ZILDJIAN ( Avedis, K, A,).(oczywi?cie chodzi tu o firm? talerzy perkusyjnych)- ma tak pi?kne i cudownie wybrzmiewaj?ce brzmienie, ?e nie móg?bym si? na nic innego prze?uci?....poowiem tyle ?e jest to droga przyjemno??-Zildjian ma te? fajne logo ...je?eli chodzi o b?bny to raczej TAMA(bo na takim sprz?cie gram) gram jeszcze na premierze i te? ma super brzmienie...chyba zaczymam si? chwali? ...sprzet marze???...chyba ju? go mam rok temu o takim marzy?em i marzenie si? spe?ni?o- "Oczywi?cie Tama i do tego na przystawke jakie? Zildjiany"(moje s?owa ok 2 lat temu ) ). Je?eli chodzi o brzmienie gitar bardzo mi si? podobaj? IBANEZY i GIBSONY...Super gitary basowe z super brzmieniem produkuj? firmy takie jak GMR, FENDER, ..polecam!!!!!!! |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-12-20, 19:32
|
|
|
Mój perkusyjny sprzet marze? jest podoby do tego myszkowego. TAMA, ZILDJIAN K albo Avedis, to by?oby cudo. Narazie m?cz? si? na starym polmuzie (niech go piek?o poch?onie), cho? ca?y czas si? doposa?am i po gwiazdce do wymiany zostan? mi jedynie beczki, na które by? mo?e uzbieram ju? w wakazje . Co do sprz?tu gitarowego to na dzie? dzisiajeszy posaidam Yamah? (chyba pacifica) i Laneya HCM 30W, z których jestem ogromnie zadowolony. Je?eli chodzi o "wios?a" to umi?owa?em sobie Fendery (pierwsz gitara, która mi sie tak naprad? spodoba?a; to brzmienie i historia) oraz Gibsony wszelkiego rodzaju duzym naciskiem na Les Paul (cudo i tyle). Z Bassów moim faworytem jest Fender Jazz Bass To chyba tyle je?eli chodzi o mój bierz?cy i wymarzony sprz?t. |
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2005-12-20, 21:12
|
|
|
Jak dla mnie tylko GMR, naj?adniejsze basy no i oczywi?cie POLSKIE. Obecnie posiadam Kramera (?) ciekawy sprz?t odziwo ameryka?ki, brzmi nie?le wygl?da te? ?adnie:). Co do gitar zwyk?ych i perkusji si? nie wypowiadam bo si? nie znam, ale podobaj? mi si? gibsony, a fender RNR brzmi ?adnie |
_________________ |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-12-21, 15:54
|
|
|
| pikusMAIDEN napisał/a: | | Narazie m?cz? si? na starym polmuzie (niech go piek?o poch?onie), |
ja tez zaczyna?em na tym samym polmuzie i go bardzo lubi?em....jak na polmuza mia? niez?e brzmienie na pocz?tku ... polmuzy maj? za sob? d?ug? historie przynajmniej ten... |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2005-12-22, 16:41
|
|
|
Ja musia?em si? m?czy? na Asterze, stara, ale poczciwa gitarka. Wysoko?? nad 12 progiem wynosi?a 0,7 cm hehe. Teraz nie narzekam na wios?o , ale za to piec pozostawia wiele do zyczenia |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2005-12-22, 16:56
|
|
|
jakby ktos chcia? kupic tani ale nienajlepszy sprz?t do pogrania w domu to mam na sprzeda? piecyk Eltrona 20 Vat cena: ca?e 50 zl |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-12-25, 15:39
|
|
|
Od wczroaj jestem szcz??liwym posiadaczem harmonijki ustnej firmy Lee Oskar, pono? jest ona instrumentem z wy?szej pu?ki, ale z braku wiedzy i materia?u porównawczego nie mog? tego stwierdzi?. Instrument ten to spe?nienie moich marze? z dzieci?stwa, tak?e zabra?em si? do nauki gry na nim z zapa?em i juz po parunastu minutach zagra?em "wlaz? kotek na p?otek' .Moj repertuar powiekszy? si? ejszce o od? do rado?ci i whiskey , a intenstywne ?wiczenia trwaj?... |
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2005-12-25, 22:46
|
|
|
| Kupi?em struny D'Addario EXL 115- nie kupujcie tego, syf. Sztywne, nie brzmi?. Fra?olety brzmi? fatalnie. Suche brzmienie. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-12-25, 23:36
|
|
|
ja te? mam harmonijk?:) co prawda po?yczon? star? ale da si? gra? i naprawde ciekawy i fajny instrument...polecam dobry na nie nudzenie si? ....jak si? komu? nidzi, bierze harmonijk? i gra...to pomaga....mo?na nie?le improwizowa? |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-12-25, 23:50
|
|
|
to ja mo?e co? o pa?kach napisze .... Perkusi?ci kupujcie tylko pa?eczki 140 D G?ADEK, bo to najlepsze pa?ki, wa?? ok 52 g i s? idealne do grania..polecam to taka wiadomo?? dla pocz?tkuj?cych b?bniarzy i w sumie nie tylko ...bo sam jak kupi?em swoje pierwsze pa?ki to by?y to 160....Jezu to by?y ga??zie chyba ...odradzam!!! za grube stanowczo i za ci??kie, a g?ówki za du?e!!!...dobre s? jeszcze 135 ale to musicie si? poradzi? Pikusia...on na takich gra |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2005-12-31, 17:01
|
|
|
Od niedawna jestem megaszcz??liwym posiadaczem kaczki Cry Baby . Poprostu cudo!. To niezmienne od ponad trzydziestu lat brzmienie. Szkoda gada? Teraz trzeba tylko nauczy? si? na tym gra? ..., no i Voodoo Child |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-01-15, 15:14
|
|
|
Ok...mam zamiar kupi? nowe beczki...firma to raczej- TAMA ,PREMIER, mo?e YAMAHA lub jaki? dobry MAPEX, pearl tez mo?e by? ale to ju? jak b?dzie jaka? okazja...mam zamiar sprzeda? swoj? perk? ale tylko podstawe bez werbla, blach i hardwaru- mo?? w sumie werbel do?uce ale innej firmy )...ceny nie jestem jeszcze pewien...firma to TAMA(chyba rockstar) i przek?adnia PEARL...kto mi poradzi co lepiej kupi??? bo nie wiem za- du?o tego |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-01-15, 17:47
|
|
|
Hmmm, a ile za Twoje beczki bys sobie ?yczy? (to moze na PW). Co do sprzetu, to radzic za bardzo nie bede bo sie pewno na sprzecie lepiej znasz. Powiem jedynie ze moim zdaniem wzglednie ciekawymi propozycjami s? Mapexy, na Drumcenter te ostatnie modele, ale juz pewno to sprawdzi?e? |
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-01-18, 18:08
|
|
|
Ostatnio widzia?em zajefajne wios?o z firmy dean, czyli sygnowany przez Dimiego (Dimebag)
Razorback Tribut Rust. Wspania?y kszta?t i wszelaki rozwi?zania techniczne Darrella. Powie?chnia jest chyba wykonana z metalu.Jest to ?wietny sprz?t ale cena jest zniewalaj?ce
17000z?!!!!!!
Troche sporo... |
|
 |
|
|