Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
A Game of Thrones Board Game
Autor Wiadomość
KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2008-06-30, 00:13   

Oczywi?cie piszcie i mnie

Shogun Tokugawa Ieyasu
  Klub: battleground

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Wysłany: 2008-06-30, 07:39   

Ostatnie wolne? No coz spróbujemy

KacperTheCowboy 
Diuk

Wysłany: 2008-06-30, 13:43   

Ja wam pokibicuj? :)

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Wysłany: 2008-09-23, 12:00   

Jak tam Gra o Tron? Pogrywacie w miare regularnie?? Mój egzemplarz jest ju? lekko przetarty i miejscami zaplamiony (chipsy, rozlane piwko... ;) ), ale nadal daje rade, wiec staram sie od czasu do czasu zwerbowac ekipe. Moze umówie sie i z wami na goscinne wystepy jesli bede na miejscu?

Gra jest suuuper. Niezwykle emocjonuj?ca i wci?gajaca. Bitwy nie sa losowe, ale karty westeros sprawiaj? ?e trzeba uk?ada? bardzo elastyczne plany. No i ten dyplomatyczny smaczek! MNIAM!!

U nas najczesciej wygrywaja Baretheonowie lub Starkowie. Zdecydowanie najtrudniejsza sytuacje od poczatku maja wg. mnie Tyrellowie (zieloni). Kozystamy tez z niekotrych zasad z dodatku (polecam zwlaszcza porty – wystarczy sciagnac zasady z sieci, a zetony wykonac samodzielnie).

Z ciekawszych rozgrywek: Zdarzy?o si? raz, ze 4 graczy zjednoczylo si? przeciwko mnie. Gra?em Baretheonami. Jednego Zanihilowa?em do zera, a z reszta walczy?em do momentu az mia?em 8 miast. Niestety, jeden z przeciwnikow tez uzyska? 8 i rozstrzygnela pozycja na Beczkach. Sam do dzis nie wiem jak to zrobilem, ale przez cala rozgrywke nie chciala wyjsc odpowiednia karta, a ja wystawilem WSZYSTKIE jednostki i walczylem nimi na JEDNEJ beczce. Myslalem ze czacha mi wyparuje od kombinowania, jak zrobic, ?eby z 20 figurek 15 nie by?o powiazanych w armie (tzn przypada?a 1 na terytorium)... O ofensywach (skutecznych!) ju? nie wspominaj?c :>

No ale koniec gadania – je?li b?d? planowal przyjechac do Chodziezy dam zna?, mo?e si? jako?c ustawimy (mog? wzi?? nawet swój egzemplarz gry).

KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2008-09-23, 16:49   

Ja mia?em okazj? gra? tylko jeden raz na warsztatach. Gra by?a bardzo pasjonuj?ca niestety moje imperialne zap?dy doprowadzi?y do mojego upadku (tak to bywa z silnymi w?adcami ?e upadaj?), chocia? pewn? zas?ug? mia? w tym nasza niewiedza odno?nie dok?adnych zasad (w wa?nym ataku zosta?em st?umiony). Pami?ta? b?d? momenty kiedy posiada?em wszystkie trzy atrybuty w?adzy :king: Rozgrywka zako?czy?a si? do?? niespodziewanie, dzi?ki odpowiedniej dyplomacji :P . Jedna gra a tyle emocji :) .

Shogun Tokugawa Ieyasu

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2008-09-23, 18:15   
   Baretki: zalozyciel

Rozgrywka zako?czy?a si? wtedy zdradzieckim atakiem Greyjoyów, czyli mnie na Winterfell :) Kooba, ja mam egzemplarz Gray o Tron, wi?c nie musisz jej dowozi? :) CHyba, ?e masz elementy z dodatków. Jak b?dziesz gotowy, raportuj - zgramy si? :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2010-01-29, 17:50   

Mam g?upie pytanie: komu po?yczy?em moj? Gr? o Tron? Mam pewne podejrzenia, ale nie jestem pewny :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2010-01-29, 18:14   

Ja j? przez jaki? czas systematycznie widywa?em u Drzewca, le?a?a sobie na tym fortepianie czy co to tam stoi w k?cie :)

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Odpowiedz do tematu