Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Watcher
2013-11-29, 21:25
PSP
Autor Wiadomość
Kailus 
Chłop feudalny

Wysłany: 2008-05-07, 15:11   PSP

Zastanawiam si? czy mo?ecie poleci? jakie? gry na t? konsole, i cos ogolnie czy dobrze sie gra w FPSy itp

Propi 
Baron

Wysłany: 2008-05-08, 13:37   

Burnout Dominator - i zwraca si? ka?da z?otówka zainwestowana w konsol? :)

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2008-05-08, 14:16   
   Baretki: tartar zalozyciel

God of War: Chains of Olympus jak dla mnie Must Have ....

Klub: battleground-castigatores

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2008-05-11, 22:47   

Kailus napisał/a:
Zastanawiam si? czy mo?ecie poleci? jakie? gry na t? konsole,

Oooo, gier to jest godnych spooooro, ale czy móg?by? zaw?zi? obszar poszukiwa?? Masz jakie? gry, preferujesz jakie? gatunki? Net? PS3? Kim jeste?? 8-)

Kailus napisał/a:
i cos ogolnie czy dobrze sie gra w FPSy itp

:???:

Klub: battleground

Kailus 
Chłop feudalny

Wysłany: 2008-05-12, 13:17   

a wiec kupilem sobie pare dni temu ta konsole z gra pursuit force: extreme justice, i powiem ?e bardzo dobra gierka, i teraz zastanawiam sie nad kupnem jakiej? innej, du?o czyta?em i widze ?e gra monster hunter cieszy sie ogromna popularnosci?, tylko ?e widzia?em te? ze ma sporo przeciwników, tak wogóle to lubie wszystkie gry które maj? du?? grywalno?? i nie ko?czy si? ich w dwa wieczory, a co do neta to mam WiFi w domu, tylko ?e musze odzyska? has?o... ;>

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-27, 20:46   
   Baretki: zalozyciel

No tak nied?ugo premiera nowej PSP zwanej PSP GO znaczy nie myli? z PSP2 czy czymkolwiek, bo chodzi o star? PSP tyle, ?e odm?odzon?, je?eli tak to mo?na nazwa?.
I tutaj ma?y zonk, bo zostaje usuni?ty nap?d UMD, czyli nie b?dzie mo?liwo?ci ich odtwarzania na tym modelu. Gry mo?na b?dzie kupi? tylko i wy??cznie za po?rednictwem, online w sklepie PSN.
Co to mo?e wró?y? na przysz?o?? a no to, ?e z czasem niestety nie dostaniemy ju? gierek/tytu?ów tych nowszych na UMD, ale tylko i wy??cznie za po?rednictwem PSN. Oczywi?cie pewnie b?d? si? ukazywa?y w obu formatach przez jaki? czas. Takiej gry ju? nie po?yczymy nikomu z nikim si? nie wymienimy czy odsprzedamy.
Ma to swoje zalety i niestety wielkie wady. Zaleta to oszcz?dno?? miejsca na pó?ce oraz to, ?e mo?na pewnie b?dzie dosta? gry, które s? ci??ko ju? osi?galne.
Wady jest ich wiele. G?ówn? chyba b?dzie niestety cena poszczególnej gry oraz to, co pisa?em wy?ej, ?e takiej gry ju? nikomu nie po?yczymy nawet jak by?my pozamieniali karty, na których b?d? nagrane, bo gry przypisuj? si? do konkretnego numeru seryjnego konsoli i na innej nie rusz?. Kolejna wada to, ?e sklepy dystrybuuj?ce gry ju? teraz zapowiedzia?y bojkot nowego PSP i mo?e si? okaza?, ?e ci??ko b?dzie cokolwiek kupi? na stare konsole, z UMD poza oczywi?cie, PSN i ewentualnie allegro gdzie pewnikiem ceny gier na UMD podskocz?. Z czasem pewnie i firmy pisz?ce gry zaczn? olewa? PSP ze wzgl?du na to, ?e b?d? traci? klientów przez polityk? Sony, która chyba sama podcina sobie ga???, na której siedzi.
Wad? jest moim zdaniem te? sama PSP GO. B?dzie mia?a mniejsze gabaryty a co za tym idzie i ekran. Brak UMD to te? oczywista wada. Niby w zamian za UMD dostaniemy wbudowane 16GB i mo?liwo?? do?o?enia kolejnych 16GB, ale czy ja wiem ja jednak wol? moje, UMD.
Wad? moim zdaniem jest te? to, ?e w?a?nie dostajemy taki troch? bezduszny produkt. Kupujemy gr? oczywi?cie gramy tak samo, ale nie mo?emy wzi?? jej do r?ki nie mo?emy obejrze? dodanej do niej ksi??eczki czy te? innych gad?etów.
To na razie tyle.

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2009-06-27, 23:20   

Jacol, tak samo jest z pewnymi grami na PS3 jak pewnie wiesz. Sony poprawi?o si? i wydaje gry na p?ytkach, te które najlepiej si? sprzedawa?y na PSN. O samym UMD, zamianie itp. napisane jest na www.ps3site.pl. Pono? maj? wymienia? gry na UMD na wirtualne. PS4 mia?o by? pono? ca?e przez internet. Zero gier, prawie zero hardware'u, wszystkie obliczenia przez internet.
Tak samo powsta?o PSP 3000 czy co? takiego, prawda? Kumpel opowiada?, ?e niby ekran z powierzchni? antyrefleksyjna (jedna z niewielu zmian)... tylko, ?e nawet to nie dzia?a, jest pono? nawet gorzej.
Sony kombinuje du?o, cz?sto niepotrzebnie. A co do producentów gier. Mo?e to im na r?k?, mo?e nie ma kto robi? tych no?ników, tak jak z HDDVD, kto wie. Dziwaczna polityka, ale nic nie poradzimy.

KurokiKaze 
Król

Armia WFB:
Lizardmen

Wysłany: 2009-06-27, 23:48   

A mnie troch? zastanawia, po tym co piszecie jak to bedzie kiedy ca?e miejsce zajmiesz na dysku, kupjesz now? kart?? A co jak by? wykasowa? gry, z powodu ch?ci wgrania nowego softa, albo jaki? b??dów?

Shogun Tokugawa Ieyasu

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-28, 01:30   

Aby kupi? gr? musisz si? zarejestrowa? na PSN, czyli masz swoje konto w tym sklepie (PSN). Gry, które kupi?e? mo?esz dowoli ?ci?ga? i kasowa?, bo informacja, ?e j? kupi?e? jest na twoim koncie.
W sumie nie wiem jak si? zachowa to wszystko, gdy powiedzmy konsola padnie i gdy kupisz now? i na ni? ze swojego konta b?dziesz chcia? ?ci?gn?? gr?.
Bo samo prze?o?enie kart nic nie da, bo jak pisa?em ?ci?gni?ta gra jest przypisana do konkretnego modelu.

Tak sobie jeszcze my?l?, ?e pewnie teraz b?d? powstawa?y „wi?ksze gry”, których no?nik UMD znaczy jego pojemno?? nie b?dzie ogranicza?. Maksymalna pojemno?? no?nika to 1,8GB.

Sayon 
Wielki Książę

Wysłany: 2009-06-28, 09:56   

Sony nie chce w?a?nie sprzedawa? w PSS nic wi?kszego od pó?tora GB. Tak przynajmniej sie wypowiedzieli, kiedy wspomniano o dodaniu najlepszych tytu?ów z PS2, które zajmuj? od 3-4GB

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-28, 12:10   

Ta wypowiedzi wypowiedziami a ?ycie pewnie poka?e, co innego. ;)

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2009-09-22, 20:02   

Mam pro?b?.Prosz? o kontakt na pm kogo? dobrze obeznanego w kwestii PSP a szczególnie jego prz...:P

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2009-09-23, 22:00   

gotard napisał/a:
Mam pro?b?.Prosz? o kontakt na pm kogo? dobrze obeznanego w kwestii PSP a szczególnie jego prz...:P

Przesta?! Gry, zw?aszcza w PlaystationStore s? za tak ?mieszne pieni?dze, ?e wr?cz nie wypada pyta? o takie akcje. Zreszt? - dzi? piraty nie s? trendy! 8)
PSP ma tu wielu, ale kto tam kupuje konsole ?eby twórców gier okrada??!? :???:

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-09-23, 23:41   

W sumie nic nie chcia?em pisa?, ale co mi tam.
Te? jestem przeciwny prze…
No, ale jak kto? bardzo chce to na allegro sobie niech zerknie. Wi?cej informacji w tej materii nie udziel?.
Chocia? ostatni soft w wersji 6.0 bardzo utrudni ?ycie p…, cho? pewnie nie na d?ugo.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2009-10-24, 22:43   

Mam pytanie: jakich s?uchawek (je?li w ogóle) u?ywacie do swoich PSPków??

Odpowiedz do tematu