Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Watcher
2013-11-29, 21:25
Amiga CD32
Autor Wiadomość
jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2005-09-04, 12:57   Amiga CD32
   Baretki: zalozyciel

Mamy temat o nintendo to i mo?e znajd? si? ch?tni do tego tematu. A temat jak w nazwie konsolka Amiga CD32. Mam j? te?. Posiadam j? chyba ju? od 1995 roku i nadal dzia?a bez szwanku no mo?e poza padami, które pad?y i nie da si? ju? ich naprawi?. Musz? czatowa? na allegro za jakimi?. Mog? by? nawet zepsute mo?e co? z?o?? z kilku.
Gierek na ta konsolk? te? jest full na przyk?ad wspominany ju? na forum Frontier cho?by.
Co ciekawe na allegro dosy? ceni? sobie t? konsole i jest na ni? nie ustaj?cy popyt. Swego czasu kupi?em taniej 2 konsole N64.

Amiga CD32 to prawie to samo co Amiga 1200. Je?eli mia?e? okazj? pobawi? si? Amig? 1200 to mia?e? przedsmak Amigi CD32.

Temat skopiowa?em z forum numer 2 dopóki jeszcze mog? to zrobi? :D :D:D:D

Klub: battleground

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-27, 20:20   

Ostatnie moje zakupy retro przypomnia?y mi o mojej starej mi?o?ci, czyli o Amidze CD32 i o grach na ni? zw?aszcza o tych, które zawsze chcia?em mie?, w które chcia?em pogra? a nie mia?em okazji ich dosta?. Oczywi?cie przeszuka?em Ebay i znalaz?em. Zastanawiam si? nad kupnem, cho? mam w kraju chyba 2 albo 3 sztuki tego sprz?tu, lecz niestety nie mam sprawnego ani jednego pada do nich. Chcia?em takowy kupi? i nawet znalaz?em, ale cena mnie odstraszy?a, bo kosztuje tyle, co ca?y komplet, wi?c chyba skusz? si? po to, aby kupi? najwy?ej jeszcze jeden egzemplarz. Oczywi?cie zaraz przeszuka?em aukcje pod wzgl?dem gier i nie zawiod?em si?. Znalaz?em Litle Divil, Legends, Pray: Alien Encounter, Whales Vayages 2 (jedynk? troszk? skopali, ale da?o sie gra? mam nadziej?, ?e dwójka lepsza bez b??dów), Microcosm, Cannon Fodder.
Ostatnio zmieniony przez jacoleko 2009-06-27, 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-06-27, 20:23   

Jeste? niesamowity. Wzgl?dnie jeste? kosmit? :) Tak czy inaczej, respect :D

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-27, 20:50   

A tam zaraz kosmita. Po prostu kocham stare gry, do których lubi? wraca? cho?by na chwilk?.
Gra?e? w Heimdala 2 lub mo?e w Defender Of The Crown. Ja z przyjemno?ci? bym sobie zagra?. Mam te tytu?y w kraju.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-06-27, 21:15   

Gra?em chyba w Heimdalla I. To by?a ta wersja, w której w karczmie rzuca?o si? toporami do przybitych warkoczy jakiej? blondyny :)
W Defender of the Crown gra?em, ale w tak? strategi? z elementami zr?czno?ciowymi. To ta?

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-27, 22:36   

Defender tak z elementami zr?czno?ciowymi, gdy zdobywa?e? zamek by?a szermierka.
Heimdal w sumie nie pami?tam ju?, ale w dwójce chyba te? si? rzuca?o toporkiem. Zreszt? wersja na CD mia?a ?wietn? muzyk?.
A i taki hit ja Frontier: Elite. Pami?tasz te podró?e po kosmosie i te bitwy, mimo ?e grafika by?a, jaka by?a sama gra wci?ga?a jak czarna dziura (mówie o sobie).
?wietna strzelanka Chaos Engine ech to by?y (s?) gierki

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-06-27, 22:54   

Frontier to by?a jedna z najlepszych gier, w jakie kiedykolwiek gra?em :) ?eby dzi? komu? chcia?o si? zrobi? tak? monumentaln? gierk? :)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-27, 23:08   

tak i taka gierka mie?ci?a si? na dyskietce
na p?ycie CD ma a? 2MB sprawdza?em bo mam ja w wersji na amige CD32

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-06-27, 23:11   

By? jeszcze Frontier: First Encounters, tylko ?e na mojej Amidze 500 to ju? nie chodzi?o :( Mo?e jest na CD32...

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-28, 01:19   

Ta gra by?a przeznaczona na Amig?, 1200 wi?c i na Amig? CD32 te? chyba by?a, bo to wszak te same platformy tyle, ?e w innej obudowie. No Amiga CD32 mia?a dodatkowo jeszcze ko?? Akiko, ale to tyle ró?nic. A i zapomnia?em mia?a zamkni?t? architektur?, ale spraw? rozwi?zano za pomoc? przystawek SX-1 gdzie mo?na by?o wsadzi? dysk twardy oraz pami?? oraz drugiej przystawki znacznie moim zdaniem lepszej ProModule gdzie mo?na by?o wsadzi? stacje dysków wi?cej pami?ci ni? w SX-1 dysk twardy koprocesor matematyczny przyspieszaj?cy obliczenia zmiennoprzecinkowe oraz procesor Motorola 68030/68040. Przystawki robi?y z Amigi CD32 komputer nie konsol?.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2009-06-28, 15:55   
   Baretki: tartar zalozyciel

We frontierze uwielbia?em handlowa? niewolnikami i dragami ... najwi?cej kasy si? zarabia?o, ale te? du?o ryzyka by?o ... Pami?tam, ?e jaki? odjazdowy statek mia?em ... po prostu miód i malina :-D

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-28, 16:14   

Ech gra po prostu jest ?wietna. Ja wola?em szybkie statki, którymi przewozi?em ludzi oraz ?apa?em bandziorów oczywi?cie handel te? odgrywa? du?? rol?.
A? mi si? chce w to zagra?. :-)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-06-30, 00:27   

Watch a pamietasz mo?e nawet gra?e? w Fields of Glory czyli bitwy Napoleo?skie :D
Te? ?wietna pozycja.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-06-30, 00:35   

O Fields of Glory niestety jedynie czyta?em w Secret Service :)

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2009-07-01, 13:22   

Przegl?daj?c aukcje na Ebayu widz?, ?e Amiga CD32 jest naprawd? w cenie. Szybciej i taniej kupisz GameCube, PS2 ni? Amig?. Ostatnio bra?em udzia? w aukcji i si? lekko zdziwi?em, gdy cena konsoli podskoczy?a do 80F a sko?czy?a si? na 113F+11F przesy?ka. To by? taki ma?y kube?ek zimnej wody na moja g?ow? :eek: . Na allegro troch? nie ciekawie, bo w sumie ci??ko ju? cokolwiek dosta?. Znalaz?em tylko 1 aukcj? a cena 305 z? i pewnie podskoczy.
Wida?, ?e ten sprz?t dla kolekcjonerów ma du?? warto??.
Na szcz??cie ceny gier, które s? wystawiane maj? do?? rozs?dne ceny jeszcze.

Odpowiedz do tematu