|
Ostateczna granica |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-07-18, 11:30 Ostateczna granica
Baretki:  |
|
|
To jest nazwa pewnego mojego nowego projektu. Najwyra?niej mam za du?o czasu
Chcia?bym si? was spyta?, czy jest w was ochota na jeszcze jeden forumowy RPG. Tym razem sf. Absolutnie nie zast?pi?by on Gladiusa do którego jestem bardzo przywi?zany, stanowi?by on jego.. uzupe?nienie. St?d aktualizacje Ostatecznej Granicy by?yby troszk? rzadsze, zreszt? sam system by?by inny, bo nie podzielony na przygody.
Czym by?aby Ostateczna Granica? Czym? w rodzaju RPG dla dawnych kompowych hitów w stylu Frontiera czy Privateera. Prowadziliby?cie dzia?alno?? handlow? i nie tylko na planetach rozsianych na Drodze Mlecznej. Prowadziliby?cie walki w kosmosie i na powierzchniach planet. Walczyliby?cie z piratami wzgl?dnie od czasu do czasu sami zabawiliby?cie si? w piractwo. Odkrywaliby?cie mroczne sekrety obcych gatunków i równie mroczne tajemnice w?asnych rz?dów.
Struktur? systemu mam w g?owie, ale nie wiem, czy na sf jest tu popyt. Dlatego pytam si? was, czy warto zacz?? przelewa? to do Worda a pó?niej tutaj. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2005-07-18, 12:34
|
|
OOczywi?cie ja jestem zawsze ch?tny |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2005-07-18, 15:26
|
|
Zreszt? musz? tu napisa?, ?e zaczyna?em gra? od gry Elite, która by?a pierwowzorem Frontiera. We Frontiera zreszt? te? pogrywa?em ostro. Klimat jak dla mnie super, wi?c jak poprzednio zg?aszam swoj? gotowo?? i wskakuje za stery mojego mi?dzy planetarnego stateczku.
O tak mi si? jeszcze przypomnia?o, ?e by?y misje przewozu ludzi z miejsca na miejsce. Niekiedy ci ludzie byli poszukiwani i trza by?o ostro walczy? z tymi, co ich poszukiwali. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2005-07-18, 18:30
|
|
| Ja wst?pnie te? jestem ch?tny, jescze nie gra?em w sf RPG, ch?tnie w to pogram. |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2005-07-20, 17:46
|
|
| hm, no có? ja stary wyga rpg-owiec nie mia?bym w to gra?(he he). Chcia?bym jeszcze jedno zaproponowa?, mo?e zaczerpn?? by? co? ze Strefy ?mierci(cholera strasznie mi si? podoba? ten system). Np. my?l?, ?e by?by to dobry dodatek w stylu zdolno?ci nadnaturalnych(co? niezwyk?ego) i zostawi?bym to do wyboru dla gracza, tak jak jest w Strefie ?mierci. |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
|
|