Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Raporty z II Chodzieskiego Turnieju,
Autor Wiadomość
Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2009-03-08, 11:52   Raporty z II Chodzieskiego Turnieju,
   Baretki: 2017ragnarok

Wczoraj spotka?o si? wielu wspania?ych graczy, by skrzy?owa? ze sob? miecze.
W tym temacie opisz? 3 bitwy ktore stoczy?em.

1. KOOBA. 84 - Bretonia
Nie spodziewa?em si? tego, ?e Kuba b?dzie zaczyna?, my?la?em ?e bedzie sie modli?. Ruszy? na mnie ju? w pierwszej turze zas?oni?ty przez ch?opów! Moja pierwsza tura by?a super, miscast na magu, sza? + g?upota do konca gry. Katapulta wybuch?a. Pegaz zabi? mi maga (tego bez g?upoty) i skonczyla sie zabawa z magi?. Za to mój gigant szala? na mojej lewej flance, z nikim si? nie bi?, ale przep?oszy? centrum jazdy od terroru. Pegaz po zabiciu maga wystawi? si? na strza? z moich dzidomiotów, po dwóch salwach, straci? pegaza. Na pieszo dorwa? jednak obie maszyny :lol: . Przy drugiej si? zatrzyma? i moj oddzial z szamanem ktory mia? sza? zaszar?owa?y na genera?a breto?czyków, przeganiaj?c go za stó? w CR.
Oddzia? Big Unsów rozwali?a mi jaka? jazda, genera?em przegra?em kombat o 2 i uciek?em :( . Jeden klocek jazdy uciek? za stó?, nie zebra? si? po ucieczce od giganta.
8:12 dla Kuby

2. Jacoleko - Orki i Gobliny
Ahhh! Zielono mi by?o po tej bitwie. Wylosowa?em dwie stopy GORKA :evil1: a Jack jedn?. Ja zaczyna?em. Jego potwornym b??dem by?o rozstawienie "luzem" swoich bohaterów. W pierwszej turze wyeliminowa?em go?cia ze stop?, a w drugiej pozosta?ych :D . Przez ca?? gre dr?czy?y ich dwie stopy gorka :D . Moje maszyny nie zawiod?y. Na mojej prawej flance szaleli ch?opacy, zaszar?owa?em na nocniki, u?y?em sztandaru +1 atak i zmasakrowa?em bodaj?e 10. Uciekli i ich dogoni?em. W centrum mojego giganta posiekali fanatycy, (tak nie mialo byc!). Katapulta omal nie wybuch?a. Fanatycy szaleli po ca?ym polu, 10 Jacka i 3 moje :P . Moje Orki szar?? po?o?y?y zdziesi?tkowanych ju? ?uczników, tym samym zabieraj?c drugi sztandar. Osta? si? tylko jeden oddzia? nocników. Zaj??em 3 ?wiartki.
20:0 dla mnie

3. Go??b - Vampire Counts
Jak ?wietnie gra si? z armi? o której sie wszystko wie! Wylosowa?em dwa magiczne pociski i znowu dwie stopy gorka !! Z?oo. Go??b rozpoczyna?. Ruszy? wszystkim do przodu. W mojej turze dzidomiot zestrzeli? jednego z wampirów. Katapult? uciek?em 4 cale przez BK. Magi? nie zrobi?em chyba nic. W drugiej turze krzyk banshee na black orków, jeden trup. Fell baty pojawi?y si? za maszynami. Rycerze podjechali. Moja tura: szar?a na wilki moim Wielka Szef Czarnych Orków. Niezdany terror od banshee, black orki za stó?.Wypu?ci?em fanatyków na oddzia? BK z genera?em masakruj?c ca?? pi?tke. Genera? zosta? sam. W turze magii postawi?em na nim stopke Gorka. Genera? nie?ywy, armia si? sypie. Na dodatek pocisk w banshee, 11 hitów, 9 ran. Ca?y oddzia? do piachu. W go??bia turze wilki i fellbaty si? sypne?y, zombiaki powoli krocz?, ale jest ich ju? maksymalnie 10. Szar?a na mojego giganta, 3 BK ! :lol: Wklepali mu dwie rany, potem odda? (pierwszy raz na turnieju, gigant sie z kims bi?), zastosowa? M?yniec i oklepa? biednych rycerzy. Szar?a Du?a Szefa na nekromante i 2 ghule, zabici. W chyba 4 turze skonczylismy gra?, mia?em wszystkie 4 ?wiartki. Dzi?ki za gre Go??b!
20:0 dla mnie

I tak oto uzyska?em 48 punktów. Nie spodziewa?em si? zupe?nie wygranej.
Pozdrawiam

Klub: battleground

Gołąb 
Arcyksiążę

Armia WFB:
chaos wfb

Wysłany: 2009-03-08, 12:02   

Wi?niaa napisał/a:
zastosowa? M?yniec

Tekst turnieju wed?ug mnie! :-D
Wi?nia: Ooo wylosowa?em m?yniec ! SUPER !
Ja : co to robi?
Wi?nia : Nie wiem... ale fajnie brzmi :D

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-03-08, 12:04   
   Baretki: zalozyciel

Wisniaa ruszy? si? pierwszy, chwa?a mu za to :) Tylko ma?a moja pro?ba: trzymajmy si? jednak konwencji: jedna bitwa - jeden temat. To jest wa?ne dla mnie w aspekcie liczenia rankingów, konwencja 3 w jednym bardzo utrudnia mi prac?.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-03-08, 12:21   
   Baretki: zalozyciel

I jeszcze dwie uwagi ad rem.
Widz? ?e w szwajcarze op?aca si? czasem zacz?? z ni?szego poziomu :)
Ju? dawno postulowa?em, by uniemo?liwi? Wi?ni losowania, zag?szczenie Stóp Gorka niesamowite ;)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2009-03-08, 12:24   

Na czary zawsze kulam 2,3 lub 4 :D Obojetnie czy Wampirami czy Orkami :lol:
Op?aca si?, op?aca. Potem mo?a nabi? troch? wi?cej punktów.

duscann 
Następca tronu

Armia WH40k:
Iron Warriors

Armia WFB:
Vampire Counts

Wysłany: 2009-03-08, 12:26   

Ka?dy walczy ?eby wygra? z przeciwnikiem, nikt nie planuje pora?ki wed?ug mnie tak?e takie gadanie to sobie mo?na;)
Wi?nia trafi? poprostu w pierwszej bitwie na weterana WFB Kub? i tyle.

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2009-03-08, 12:28   

Wiadomo przecie?, ?e specialnie nie przegra?em. Mówi? tylko, ?e to si? mo?e op?aca?.

kedzi 
Giermek

Armia WH40k:
Witch Hunters

Armia WFB:
Krasnoludy

Wysłany: 2009-03-08, 18:16   

Szwajcar przy takim turnieju, jest jak najbardziej trafnym rozwi?zaniem. Wtcher masz racj?, ?e zdarzaja si? gracze, którzy specjalnie przegrywaj? jako? nieznacznie któr?? gr? aby trafi? na kogo? s?abszego(ale to zjawisko wyst?puje raczej w wi?kszych turniejach)

System szwajcarski jest bardzo dobry, z racji tego, ?e najlepsi graj? z najlepszymi(I tak pr?dzej czy pó?niej trafisz na kogo? równego tobie)

Z checia wpadn? na wasz nast?pny turniej, je?eli b?dzie mi dane.

duscann 
Następca tronu

Armia WH40k:
Iron Warriors

Armia WFB:
Vampire Counts

Wysłany: 2009-03-08, 19:02   

Szkoda ?e nie by?o ci? teraz bo brakowa?o krasnoludów. No nic do nast?pnego.

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2009-03-08, 19:24   
   Baretki: tartar zalozyciel

Krasnoludy na pewno pojawi? si? w nast?pnym turnieju, chyba, ?e niebo spadnie im na g?owy :lol:

Klub: battleground-castigatores

kedzi 
Giermek

Armia WH40k:
Witch Hunters

Armia WFB:
Krasnoludy

Wysłany: 2009-03-09, 00:02   

Stocze ja u was jeszcze batalie :gunner: :fight: . Kln? si? Na Thundira Gottersina zwanego "Pot??nym", pierwszego w?adc? mojego Karak Turk :-)

Odpowiedz do tematu