|
Mobilizacja! |
| Autor |
Wiadomość |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-25, 11:39 Mobilizacja!
|
|
|
Eh mam sporo pracy przed turniejem. Przegladn??em figury i okazuje si?, ?e jest sporo rzeczy do poprawki. Normalnie bym si? nie przej??, ale ze to Battlegroundowy turniej... figury musz? by? pomalowane. Dura lex, sed lex. No a moje modele? Zdradzaj? niemal co do jednego moj? obrzydliw? manier?. Zaczynam i nie ko?cze, nudze si? modelem podczas jego malowania, odk?adam "na pó?niej" i bior? co? nowego. Przez to niemal nie mam figurek "domkni?tych" No ale nie po to zdecydowa?em si? na odwiedzenie Chodzie?y, ?eby narzeka?, a po to by miec motywacj?! Tym razem ni? b?dzie odrotu. Mityczne "pó?niej" w?a?nie nadesz?o. Mój p?dzel nie b?dzie bra? je?ców! Ten temat pos?u?y mi jao swego rodzaju sprawozdanie z przygotowa? armii.
Legenda:
O - Totalnie od nowa!! Ta figura nawet je?li jest pomalowna, to i tak czes to zmy?. Albo jest to go?y platik.=
O - Podstawy. Co?, albo niekiedy nawet sporo, zosta?o ju? zrobione. Teraz trzeba to doko?czy?
O - Gtowe!!
Erranci - 5 (niebiescy)
O O O O O
Erranci - 5 (kolorowi)
O O O O O
Gralowcy - 4
O O O O
Sztandarowy Armii
O
Yeomani
O O O O O
Pegazista
O
Oczywi?cie temat zostanie w miar? post?pów opatrzony zdj?ciami gotowych pozycji, aby bardziej pasowa? do tego dzia?u. Ruszam z tematem dzi? po pracy Na pierwszy ogie? pegazista i erranci. |
_________________ Niech ?yje król!! |
| Ostatnio zmieniony przez KOOBA.84 2009-02-27, 09:00, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-02-25, 12:01
Baretki:  |
|
|
Fajny pomys? na temat Powiem, ?e mam identyczn? manier? malowania: domaluj? co?, potem bior? si? za nast?pn?, potem wracam... nudzi mnie malowanie wci?? tej samej figurki (a ju? malowanie serii takich samych: koszmar!). W mojej Bretonnii pomalowany w 100% jest... jeden rycerz (!) i dwóch pielgrzymów Graala (których i tak nie wystawi?, bo nie mam jeszcze relikwiarza ). |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-25, 12:21
|
|
|
No i wypada si? cieszy?, ?e wybralismy taka a nie inn? armi? - przynajmniej nie trzeba malowac oddzia?ów po 20 ch?opa w jednym schemacie... albo 200 brazowych szczurów
W Bretce mo?na pó?? w maximum kolorów przy rycerzach, a i ch?opi mog? stanowi? wielobarwn? miesznin?. |
|
|
|
 |
dziki bartek
Baron

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-25, 12:50
|
|
|
Taa, znam ten ból - 32 kuszników Mrocznych Elfów. Po prostu totalne przegi?cie, jak dla mnie. Ci?gle ten sam schemat - zbroja i kolczuga srebrna, kawa?ek szatki na fioletowo, kusza br?z, to zabija ca?? przyjemno?? malowania. Najgorsze jest to, ?e w moim przypadku, nieiwele jest figurek, przy których mo?na jako? poszale? |
_________________ Boku wa kame desu |
|
|
|
 |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-25, 12:57
|
|
|
Cierp Elfie - Przecie? lubujesz si? w cierpieniu
Fakt - przy warriorach DE miejsca na "szale?stwa" jest niewiele... mo?na ew. ka?dy z oddzia?ów (bo pewnie 32 w jednym klocu nie chodzi ) zrobi? nieco inaczej, ?eby si? odcina? od innych. Np. jednym dorobi? ró?owe wst??ki na he he?mach |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-25, 14:05
|
|
|
A ja nie mam tego problemu, zw?aszcza przy bohaterach, lubi? malowa? bohaterów bo s? to osobne figurki , a co do skinków których mam du?o to staram si? malowa? ka?dy oddzia? inaczej tak ?eby nie malowa? ca?y czas tego samego schematu, to nie pozwala mi si? znudzi?, a sprawia ?e armia jest bardziej kolorowa. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-25, 14:07
|
|
|
Jak mówi stare chi?skie przys?owie: "Na kamieniu siedzi skink, he can do everything". Ale z DE czy innymi armiami tak kolorowo nie jest - bo czy kto? widzia? zielono-niebieskie szczury w ?ó?te ciapki? |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-25, 20:50
|
|
|
Brawo Kuba, fajnie ?e si? zerwa?e? do mobilizacji!
Co do nudno?ci malowania - 60 szkieletów...nekromanta który ich wskrzesza? podobno przy tym nawet 2 razy przysn??:D...ale co ma powiedzie? Jacoleko ze swoimi nocnikami. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-02-25, 21:09
|
|
Tak pami?tam ich malowanie tak zwanymi 20-stkami. Masakra!!!
Jeszcze zosta?o mi ich troszk? do pomalowania ale lwia cz??? ju? gotowa wi?c te pozosta?e to piku?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-02-25, 22:03
|
|
Ale nocniki to przynajmniej ma?e s? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-02-25, 23:00
|
|
Niby ma?e, ale pomalowa? te? trzeba i nie znaczy te?, ?e mniej przy nich roboty. |
|
|
|
 |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-26, 01:38
|
|
|
| no i po pierwszym dniu s? pierwsze post?py. Status zmienila trójka Errantów (z czerwonego na czarny) i jeden gralowiec (na czarny, ale brakuje ju? mu bardzo niewiele). Nie osi?gn??em niestety zak?adanego tempa, co martwi, cho? z drugiej strony - zacz??em od bardzo zapuszczonego oddzia?u. |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-26, 08:18
|
|
|
| O kurde ale masz speeda Kuba, no z drugiej strony masz wpraw?, kurcz? ja generalnie co? wolno maluj?...musz? poszuka? sposobu na przy?pieszenie pracy. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-02-26, 08:28
|
|
nie ma takiego sposobu |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-02-26, 09:58
|
|
| jacoleko napisał/a: | nie ma takiego sposobu | Porozmawiaj z Szyndlerem |

|
|
|
 |
|
|