|
Bitwa o nowy stó? |
| Autor |
Wiadomość |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-20, 18:31 Bitwa o nowy stó?
|
|
|
Jako ze droga kupna nabylismy nowy stolec:P naleza?o go sprawdzi? w wojnie domowej:D
Bitwa na 1836 punktów
Wystawilismy w zasadzie wieksza czesc naszych armii
Le?ne Elfy:
- Czarodziejka na koniu, nalez?ca do klanu Tkaczy uroków (genera? armii)
- Zmiennokszta?tny Szlachcic, który wybra? drog? samotnika w swoim elfim ?ywocie
- Krzakowied?ma
- 14 strzelców wyborowych
- 8 jezdzców polany
- 12 Driad
- 3 Drzewoduchy
- 10 Tancerzy Wojny
- potezny Drzewiec- zdecydowany man of the match (a w zasadzie tree of the match)
Mroczne Elfy:
- 2 paraj?ce sie czarn? magia czarodziejki z których jedna dosiada?a wujatkowo dzis niesubordynowanego Zimnokrwistego
- Lokhir Upadle Serce- wszechkorsarz ze swoja morska ?wit? i sztandarem Wojennego Sza?u wspierani przez Asasyna
- 2 oddzia?y kuszników
- Kouran otoczony Czarn? Gwardi?
- 6 Rycerzy na Zimnokrwstych, uspokojonych Per?? wiecznego mroku (powinno byc ponurosci ale g?upio brzmi)
- pop?dzana przez poganiaczy bojowa Hydra z pustkowi Chaosu
Bitwa w zasadzie od poczatku toczy?a sie pod moje dyktando. Czarodziejka na Zimnokrwistym obla?a test na g?upote a druga juz w pierwszej turze musia?a wia? przed strza?ami dlatego najsliniejszy argument Bartka- Magia- zosta? na chwile ograniczony, podczas gdy ja mog?em sie zabrac za strategiczne rozstawianie i prucie z czego si? da:p Treeman obsypa? szyszkami Czarna Gwardi?, Szlachcic dorzuci? strza?y Zag?ady i elita zosta?a wybita do nogi:D
Podobnie rzecz mia?a sie w przypadku Kawalerii- grad strza? znad bagna (gdzie ukryli sie strzelcy) w kombinacji z druga solidna porcja szyszek sprawi? ?e do szarzy dotar?... 1 Cold One:D oczywiscie odbi? sie od kory:D
Niestety goni?cy Broku? wysun?? sie pod szarze skupiska Mroku:D Szarza oddzai?u Lokhira i Asasyn który wyskoczy? z tego roju sprawi?y ze zrobi?o mi sie ciep?o, gdyby przegonili mi Treemana to bartek dosta?by podwójne punkty (zasada specjalna ?owcy niewolników) co przy prawie 300 punktach bardzo by bola?o....
Na szczescie Treeman nie takie zabawy przezy?. Straci?em 1 Zycie przy kilkunastku atakach z przerzutami, poisonami i innymi pierdo?ami:D Odda?em srogo i oddzia? poszed? w pioruny. To by? punkt zwrotny bitwy- Drzewko zdoby?o w tym jednym momencie UWAGA 750 punktów (250 za Lokhira+100 za genera?a+150 Asasyn+150 Korsarze+szmata za 100)
All in all bitwa skonczy?a sie masakra, straci?em konie i Driady. Bartkowi zosta? nienaruszona Hydra i jeden oddzia? strzelców.
Bartek straci? ochote na figurki:D ja odku?em sie za porazke z Grubym (czekam na raport) ale przede wszystkim ochrzcilismy godnie nowey stó?:D
BTW: najwiekszy przypa? bitwy- moje Tree Kin. Nie ruszy?u sie z miejsca przez ca?a bitwe majac pilnowac ruin i ?wiartki:D ale cóz nie mog?em ich nigdzie wmiescic |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-20, 18:39
|
|
|
Na punkty poni?ej 2000p. Treemen to ONE MAN ARMY w skali przegi?to?ci jest napewno wysoko jak nie najwy?ej (na pini?ej 2K), ?aden heros go nie zetnie i jedyne co mo?na zrobi? to wygra? jak?? kanapk?.
Gratuluj? przetestowania sto?u. |
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
http://signup.leagueofleg...eec0ac026696512 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-02-20, 19:40
Baretki:  |
|
|
Stó? jak stó? a raczej blat
Chcia?bym zobaczyc t? bitw? na ?ywca, bo z raportu tak ?rednio potrafie sobie wyobrazic jak to wygl?da?o. Moim zdaniem Drzewiec nie jest taki straszny. ?aden Heros go nie ?ci?gnie? W?tpie, my?l? ?e nie jeden bohater jest wstanie pos?ac go do piachu(oczywi?cie nie sam a z obstaw?, oddzia?em) Poza tym Bartek jest jeszcze tak naprawd? pocz?tkuj?cym graczem i mniemam ?e nie wykorzysta? w pe?ni potencja?u armii. Z reszt? nie ma co si? za?amywac, wszystko przyjdzie z czasem.
A tak naprawd? to chcia?bym w ko?cu zobaczyc te wasze armie na stole. Ciekawe jak si? prezentuj?? |
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-20, 19:58
|
|
|
Poka? mi takiego herosa Zapa?, a ?e z odzia?ami to ja wiem bo static cr dojdzie we?my jednak pod uwage ?e Treeman sam nie walczy.
Jak mySlisz Zapa? czemu w BP jest zapis Treeman 0-1 ...bo jest s?aby?
|
_________________ League of Legends - stwórz konto z tego linku i wbij lvl 5, a podziel? si? w zamian wiedz? na temat giery.
|
|
|
 |
KOOBA.84
Arcyksiążę

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-20, 20:05
|
|
|
| Eeee - nie jest tak ?le z Broku?em. Bretka na ten przyk?ad bardzo si? go boi, ale ma 2-3 skuteczne sposoby, je?li z?o?y odpowiednio bohaterów. |
_________________ Niech ?yje król!! |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-02-20, 20:19
|
|
Tomb Prince by mu nawet solo nap...
Nie no ja nie mówi?, ?e to jaki? cienias, ale imo a? tak bardzo przegi?ty nie jest.
btw: Moje swarmy te? s? 0-1 |
|
 |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-02-20, 20:36
|
|
|
| My?le ?e Exalted Hero of khorne na Jogurciku plus flail przy szar?y by pozamiata? takiego krzaka(wcale nie wywy?szam swojej armi) i wiele innych mocnych Hero.Bo z nawet S 6 nadal praktycznie go gilgamy a jak taki krzak si? wkurzy to te? ?adnie mo?e przywali?... |
_________________ "To the righteous we bring hope. To the tained we bring fire" -Castellan Garran Crowe |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-20, 20:37
|
|
|
Tak ale u ciebie to wprowadzi?a ksi??ka armijna, a u WE nie dopiero BP to zmienia.
Zapa? zrób sobie symulacj? tego Tomb princa w starciu z Treemanem za?o?? si? ?e w 90% b?dzie wpierdziel nawet z rewelacyjnym Flail of skulls a z flailem na obron? ci nie starczy ju? punktów, nawet je?li we?miesz GW i warda na 4+ to tez b?dzie przesrane bo Treeman b?dzie mia? warda na 5+, a nale?y pami?tac ?e masz jednego z najmocniejszych herosów.
Owszem je?li ma si? ju? slot lorda, to jest ju? znacznie lepiej ale wtedy teoretycznie mo?e ju? by? dwóch treemanów:D |
|
|
|
 |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-02-20, 20:38
|
|
|
A juz raz si? przekona?em ?e Treeman potrafi jak si? uprze ca?kiem d?ugo przetrzyma?.No i te? ca?kiem,ca?kiem odda?. |
_________________ "To the righteous we bring hope. To the tained we bring fire" -Castellan Garran Crowe |
|
|
|
 |
Gruby
Baron

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-02-20, 20:50
|
|
|
Pozatym jak dla mnie to statystyki Treemana pasuj?.Wielki,wytrzyma?y,przepe?niony mocami lasu.Co? musia?o by? u WE z czym inni gracze ju? naprawde musz? sie liczy? w CC.Bo reszta jednostek to tak sobie ju? daje rade w CC(Nie licze postaci)to moje zdanie. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2009-02-20, 21:48
|
|
| A Wardancerzy, Wild Ridersi, Tree Kiny ? Nie potrafi? przy?o?y?? |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-20, 22:21
|
|
|
| Zapa? napisał/a: | | Poza tym Bartek jest jeszcze tak naprawd? pocz?tkuj?cym graczem i mniemam ?e nie wykorzysta? w pe?ni potencja?u armii. |
No w sumie gra juz od ponad roku wiec nie wiem jak z jego doswiadczeniem:D Kilkanascie bitew na koncie ma:D
| Zapa? napisał/a: | | A tak naprawd? to chcia?bym w ko?cu zobaczyc te wasze armie na stole. Ciekawe jak si? prezentuj?? Cool |
Moja widzia?es juz nie raz na turnieju gra?a prawie ca?osc:D |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2009-02-21, 10:44
|
|
Bartek ty ju? masz pomalowan? armi? na 1 800 pkt. bo w ?yciu jej na oczy nie widzia?em.
Kolejno co do Drzewca mog? stwierdzi?, ze swojego do?wiadczenia, ?e dobrze jest go z dzia?a potraktowa? (czyli trzyma? na dystans) a pó?niej Thane poprawi z Topora i b?dzie troch? drewna na ognisko |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
duscann
Następca tronu

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-21, 11:10
|
|
|
| Opa? a potem kie?baski i ziemniaki pieczone heheheh niestety nie ka?dy ma dzia?o dost?pone w rozpisce:) |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2009-02-21, 11:35
|
|
|
| No niestety maszyny to jest dla Drzewka przekle?stwo ale po pierwsze maja je in general nieliczne armie a po drugie najpierw trzeba trafi?:D a Drzewko tez artyleryjsko wali po kosciach:D W?asnie grajac z Bartkiem strzela? chyba z cztery razy, z czego dwa razy palna? 10:D |
|
|
|
 |
|
|