Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BATTLE REPORT 31 I 2009
Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-02-01, 00:52   BATTLE REPORT 31 I 2009
   Baretki: zalozyciel

Nie mam materia?u fotograficznego a i trauma za?mi?a mi pami??, wi?c nie chc? ryzykowa? dok?adnego raportu (tym bardziej, ?e nie znam dok?adnie si? przeciwnika, niestety z z t? armi? gram po raz pierwszy od niepami?tnych czasów :) ).
Bitwa by?a na 1000 punktów, chocia? nie pami?tam na sto procent, czy kto? z nas mia? tyle (Wi?nia mia? 999). Mia?em si?y ustawione na 1200, wi?c musia?em nagle dokona? ekspulsji paladyna na pegazie ( :( ). Ostatecznie moje si?y wygl?da?y tak:

• Paladyn z morgenszternem z Fracassy, do??czony do realmów, genera?
  • Paladyn ze sztandarem armijnym, bodaj z Virtue of Duty, do??czony do errantów
  • drugopoziomowa damsel z dziedzin? ?ycia, wylosowa?a czary 2 i 4
  • pi?ciu errantów z War Bannerem
  • o?miu realmów (z pe?nym command squadem)
  • czterech rycerzy Graala (ze sztandarem)
  • trzynastu ?uczników (z dowódc? i muzykiem)

Z drugiej strony stan??y orki i gobliny, totalna dla mnie egzotyka. Bitwa mia?a by? dla mnie rozpoznaniem bojem. Niepokoj?ce by?o to, ?e jednemu z szamanów wylosowa?a si? Stapa Gorka, nieprzyjemny czar ofensywny nie wymagaj?cy pola widzenia.

Poniewa? modli?em si?, pierwsze ruszy?y orki. I od razu by?o po zabawie. Nie doceni?em zasi?gu ruchu je?d?ców wilków, ci bezczelnie podjechali pod moje pozycje i odpalili salw? ze swych ?uków (kolejna rzecz, której nie doceni?em). Odpalili do... damselki, czego równie? nie przewidzia?em. Dwie z pi?ciu strza? dosi?g?y celu. ?mier? damselki uczyni?a mnie szczególnie wra?liwym na wrog? magi?, ale to by? dopiero pocz?tek... Stoj?cy obok erranci widz?c ?mier? czarodziejki rozpocz?li paniczn? ucieczk?, ci?gn?c za sob? zdezorientowanego chor??ego armijnego.
Brawo.
Ale, ?eby nie by?o za dobrze: szaman ze Stop? Gorki zaliczy? miscasta i do VI tury by? ?lini?cym si? szale?cem id?cym przed siebie. S?odko.
Odwo?a?em z lewego skrzyd?a Graali, staraj?c si? wzmocni? zmasakrowane centrum, Realmsi za? spróbowali zaszar?owa? na wilczki. Te rzecz jasna zwia?y, dzi?ki czemu moja lanca stan??a bezradnie po spalonej szar?y tu? przed wielkim czworobokiem orków. Które zaatakowa?y, na szcz??cie zmi?kczone wcze?niej ogniem niezawodnych ?uczników (dwa trupy). Mi?dzy innymi dzi?ki temu szar?a zielonoskórych zatrzyma?a si? remisowo na mojej lancy, a w nast?pnej turze rycerze zdo?ali przenie?? przeciwników do Krainy Wiecznych ?owów.

cdn

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-02-01, 12:25   

Masakra orków w centrum da?a mi przelotn? nadziej?, ?e zdo?am w tej bitwie doprowadzi? do remisu. Dzi?ki pogoni za uciekaj?cymi dezerterami wyszed?em z zasi?gu szar?y Warbossa oraz Czarnych Orków, ?ucznikom omal nie uda?o si? zrani? jednego z szamanów, drugi ci?gle przebywa? w odmiennym stanie ?wiadomo?ci i niczym zombie maszerowa? przed siebie.
Bardzo szybko wyprowadzono mnie z b??du.
Szaman maszeruj?cy z fanatykami dop?dzi? wreszcie dyslokuj?cych si? graalowców i ob?o?y? ich magicznym ogniem. To by? jaki? paskudny czar zdejmuj?cy normalnego sejwa, w efekcie prze?y? tylko chor??y. Siedz?cy w lesie Warboss, w?ciek?y zapewne ze wzgl?du na to, ?e Rycerze Królestwa znikn?li mu z oczu zlikwidowa? go w szybkiej, brutalnej szar?y.
W tym momencie by?o ju? niemal po wszystkim. Po krótkich manewrach Rycerze Królestwa zdo?ali wreszcie skutecznie zaszar?owa? na wilczych je?d?ców i roznie?li ich na kopiach, sami zostali za? uszkodzeni przez Stop? Gorka rzucon? przez szamana, który w VI turze znowu by? w?ród nas (2 zabitych). Bitwa sko?czy?a si? zwyci?stwem Wi?ni (o 182 punkty bodaj?e).

Znowu w pierwszej turze zwiali mi erranci, to ju? jaka? tradycja :/ Zbyt ?atwym celem uczyni?em damselk?, moja wina. Nie wiem, czy Graale nie powinny jednak i?? na konfrontacj? z gobosami, aczkolwiek TRZECH fanatyków wyskakuj?cych z szeregów mogliby nie wytrzyma? :lol: Z jednej strony odci?gn?li z g?ównego pola walki te przekl?te m?ynki plus szamana, z drugiej... kompletnie nic nie ubili :( Znakomicie sprawili si? Rycerze Królestwa, którzy zniszczyli dwa regimenty wroga (w jednym z przypadków broni?c si?!), jak zwykle przyzwoicie zaprezentowali si? ch?opi (niby ubili tylko dwóch orków... ale chwil? pó?niej ci szar?uj?cy orkowie nie mieli w?a?nie dzi?ki temu równowagi liczebnej z Realmsami, co doprowadzi?o do remisu w combat resulcie :) ). Bitwa bardzo fajna, poza frustruj?cym pocz?tkiem.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Wiśniaa 
Imperator Padyszach

Armia WH40k:
imperial guard

Wysłany: 2009-02-01, 13:12   
   Baretki: 2017ragnarok

Bitwa dobra i emocjonuj?ca. Mia?em dwóch fanatyków + 25 goblinów którzy nic nie zrobili bo grale mi zwiali. Wkurzy?em si? gdy mój najlepszy czarownik uleg? G?upocie i Sza?owi :P , jednak z drugiej strony moi wilczy je?dzcy zrobili swoje :) ! Zapomnia?em te? u?y? Piszcza?ek Zag?ady, to by mog?o zmieni? losy bitwy. Rycerzy Królestwa po stracie Debe?ciaków nie mog?em niczym naruszy? za bardzo wi?c zostali.

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2009-02-02, 11:10   

Zabicie strzelaniem modelu o 2 ranach ni ewywo?uje paniki w okolicznych oddzia?ach panowie :-P

duscann 
Następca tronu

Armia WH40k:
Iron Warriors

Armia WFB:
Vampire Counts

Wysłany: 2009-02-02, 11:56   

heheheh to zanosi si? na to, ?e bitwa mog?a si? inaczej potoczy?...

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2009-02-02, 17:41   

KOOBA.84 napisał/a:
Zabicie strzelaniem modelu o 2 ranach ni ewywo?uje paniki w okolicznych oddzia?ach panowie :-P
No fakt, musi mie? Si?? jednostki 5 :O Zdradzieckie wampiry! :soldier7: :lol:

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2009-02-02, 18:17   

KOOBA.84 napisał/a:
Zabicie strzelaniem modelu o 2 ranach

Zapa? pamietasz strza? z katapulty do mojego Lorda? :D

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2009-02-02, 18:28   

E tam to jest nic, str?cenie Saurusowego biegacza to by?o co?! :lol:

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2009-02-02, 18:35   

Chyba sie nie zrozumielismy:D
Spanikowlai moi jezdzcy wtedy- oddzia? za 150 pkt zwia? za stó?:D

kedzi 
Giermek

Armia WH40k:
Witch Hunters

Armia WFB:
Krasnoludy

Wysłany: 2009-02-13, 13:29   

Wlasnie mialem napisac o tym co napisal Kooba Nie ma takiej opcji, zeby wywolac panike, przy smierci damselki

Odpowiedz do tematu