Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bitwa o Pateceatl (Konkwista)
Autor Wiadomość
szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2008-12-23, 19:02   Bitwa o Pateceatl (Konkwista)

Mro?ne grudniowe powietrze smaga?o blad? cer? Maldrona. Przedzieranie si? przez le?ny g?szcz o tej porze roku stanowi nie lada wyzwanie, nawet dla Asrai.
Ju? od m?odzie?czych lat wyró?nia? sie na tle swoich rówie?ników- niezwykle zwinny, piekielnie szybki, doskonale pos?uguj?cy si? ?ukiem. Gdyby urodzi? si? w bardziej zamo?nej rodzinie z pewno?cia ju? teraz nale?a?by do Wiecznej Stra?y. Gdyby... By? zwiadowca- najbardziej niewdzi?cznym ogniwem systemu lesnej obrony. Pierwszym, który walczy? i pierwszym który...gin??

Zadanie by?o nadzwyczaj proste- wci?gn?? kar?y jak najg??biej i nie da? si? zabi?. Jak zawsze.
Tym razem jednak nic nie sz?o tak jak zawsze...

Gruby lód sku? drzewa stanowiace wiecznie zielona bram? do Krolestwa Lasu. Zaledwie kilka sekund po tym jak skauci zaj?li wyznaczone pozycje na skraju lasu Maldron zauwa?y? cie?, wiele cieni.
- ,,Ucieczka".
Niemo?liwe- wida? nas- pomysla?, wypuszczaj?c kolejn? strza??. Bieg Zwiadowców wla? zw?tpienie w serca Stra?ników polany czekaj?cych jedynie na pojawienie sie na horyzoncie dziesi?tek ma?ych postur.
- ,,Trzyma? pozycje". Szlachta potrafi zachowa? zimn? jak grudniowa aura krew, nawet w takiej sytuacji. - ,,Rozwin?? szyk"- g?os Eldrima by? spokojny, pe?en dostoje?stwa, nie wyraza? kompletnie zadnych emocji.

Kula utkwi?a w lewej r?ce. Straci? miecz i wiele krwi, ale stoicki spokój i duma genera?a, stoj?cego na zmasakrowanych zw?okach Thoreka Rudobrodego w pe?ni zrekompensowa?a grymas bólu, szpec?cy pi?kn? blad? cer?.

szeregowiec ryan 
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:
Skaveni

Wysłany: 2008-12-25, 14:25   

Ta bitwa z dwóch które rozegralismy z Micha?em w ramach Konkwisty by?a z pewno?cia o wiele bardziej emocjonujaca i przyznam, ze w pewnym momencie, chociaz mia?em juz w zasadzie Micha?a na talerzu stworzy?a sie szansa zeby to jednak on j? wygra?.

Po pierwsze Drzewiec ustawi? sie jak klasyczny krasnoludzki bastion. Okopa? si? w rogu razem z dzia?em i strzecami i stamtad chcia?kontrolowac bitwe. Rewelacyjny pomys?. Kosmicznie trudno by?oby mi sie tam przedosta?.

Z drugiej jednak strony Micha? zrobi? pot??ny b?ad wystawiajac jeden oddzia? strzelców w... drugim rogu, wystawiajac ich tym samym na ostrza?, anihilacje i moje minimalne zwyciestwo. I taki tez mia?em plan, który niestety pokrzyzopwa? mi ten nieszczesny Tan. Zapomnia?em ze w lesie widac na 2 cale i bedac pewnym ze stoje w g?ebi czycha?em zeby wyskoczyc Thunderersom za plecy. okaza?o sie ze mnie widac i Tan zacza? sobie do mnie maszerowa?- trzeba by?o czmycha?:P '

Thunderersi zgodnie z planem zostali przeszyci i zdziesiatkowani a micha? zacza? rozrywa? strzelecki szpaler wokó? dzia?a. Kilka udanych strza?ów i Gromow?adni zaczynaja...uciekac. Tak jest! Dwa oddzia?y zwia?y w jednej turze, ale zdali sobie sprawe z tego jaka hanba sie okryja wiec pos?usznie wróci?y i w ostatniej turzy sta?y tak blisko mojego Genera?a, który na dodatek mia? juz zadana ran? ze zwatpi?em w zwyciestwo i pogodzi??m sie ze strata 3 prowincji... Policzy?em w myslach punkty i dosz?o do mnie ze jak mi go urznie (pamietajmy o sile 4 i AP) przegram o jakies 200pkt czyli masakra. Na szczescie zabrak?o DOS?OWNIE 1 CALA :eek: i wygra?em:D

Odpowiedz do tematu