|
Chrome |
| Autor |
Wiadomość |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2008-09-07, 17:43 Chrome
|
|
|
Nie wiem za bardzo gdzie to stworzy? ten temat, wi?c pisze tu, jakby co mo?na przenie??.
Ostatnio zastanawia?em si? nad nowym produktem Google czyli przegl?dark? internetow? o nazwie Chrome. Czy kto? korzysta? ju? z niej, je?eli tak to prosi?bym o opisanie pierwszych wra?e?. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2008-09-07, 18:01
Baretki:  |
|
|
| Z tego co czyta?em to narazie kiszka z t? przegl?dark? ale mo?e z czasem si? rozwinie |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-09-07, 21:01
|
|
|
| Wrazenia niez?e,bardzo szybka,ale jest problem bo ma du?o b??dów w zakresie bezpiecze?stwa, a do tego umowa licencyjna, na któr? zgadzasz si? podczs instalacji zawiera jakie? dziwne klauzule, ?e nieby wszystko co za pomoc? chrome ?ci?gasz, lub wrzucasz do sieci mo?e by? wykorzystywane przez google do ich celów. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2008-09-07, 21:22
Baretki:  |
|
|
Dok?adnie na umow? ludzie narzekaj?, bo raporcik o tym, co ?ci?gn??e? czy wrzuci?e? trafia do Google.
Tak, ?e twoje ip i inne dane o tobie mog? by? wykorzystane przeciwko tobie
Ja tam zostaj? przy tym, co mambo nie lubi? eksperymentowa?. Cho? na IE8 te? na razie si? nie zdecyduj? z pewnych wzgl?dów. |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2008-09-08, 00:28
|
|
|
| Co do b??dów my?l? ?e to i? jest to open-socure wi?c u?ytkownicy wezm? si? za ni? i poprawki pojawi? si? na pewno, mo?e tak?e jako? wymusza zmian? umowy, o której mówicie. Ja poczekam do wypróbowania kiedy pojawi si? wersja prawid?owa. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2008-09-08, 07:41
|
|
|
co do b??dów - przecie? to pierwsza beta jest...
co do umowy - dlatego nie zabiera?em si? za chrome.
Nie widz? nawet powodu aby zmienia? FF, z nim mi dobrze. |
_________________ www.3piksele.pl
www.slubny-obiektyw.pl - fotografia ?lubna i okoliczno?ciowa |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2008-09-08, 14:13
|
|
|
| jest szybsza, innych zalet nie zauwa?y?em, a ta policyjna umowa to s? po prostu kpiny |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2008-09-08, 15:33
|
|
|
http://www.gram.pl/news_8...slow_kilka.html
Chwile u?ywa?em Chrome'a. Zauwa?y?em , ?e jest szybszy i w uruchamianiu si? i w dzialaniu, interfejs ma ?adny i ?adnie rozci?ga strone na ca?y pulpit ( w przypadku du?ej rozdzielczo?ci pulpitu ) a reszta to standard. Mo?e kiedy? zaczne u?ywa? Chrome'a równolegle z Fifefoxem, jak na razie daje sobie spokój z przegl?dark? gogla i zostaje przy swoim ukochanym Firefoxie. |
|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-09-09, 16:07
|
|
|
Wpiszcie w firefoxie about:config. Mo?na doda? tam kilka kluczy, zmniejszy? jakie? opó?nienia i te? bryka ?adnie u mnie przynajmniej tak jest |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2008-09-10, 15:56
|
|
|
Dok?adniej prosze Co zrobi?, ?eby bylo szybciej? |