|
Chodzieska Scena |
| Autor |
Wiadomość |
LeNoR
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2005-10-25, 00:07 Chodzieska Scena
|
|
|
Opis tematu mówi za siebie.
Je?eli macie swoje ulubione zespo?y, reprezentuj?ce chodziesk? scen? muzyczn?, napiszcie dlaczego w?asnie one s? numerem jeden.
Enema, Kaer Morchen, Choice, Paradox, Kolmar, no i np. Dorado , to wszystko?
Je?eli istnieje wi?cej zespo?ów ni? te, które s?ycha? i wida? w obecnej chwili, a ja ich poprostu nie s?ysz? i nie widz?, to z wielk? ch?ci? (mam nadziej? ?e wszyscy z watcherów:D)zapozna?bym si? z ich twórczo?ci?.
Enema na pierwszej pozycji dlaczego?
Jest to zespó? w którym udzielam si? gard?owo, szarpi?c struny g?osowe niczym death metalowy gitarzysta szarpi?cy struny gitarowe .
Niektórzy mog? uzna? to za, wrodzony narcyzm , i? wymieniam Eneme na samym pocz?tku. Powiem szczerze, ?e mog? si? poca?owa? w .... i niech nasza muzyka powoduje u nich odruchy wymiotne!!!(khmmm, khmmm-przepraszam ponios?o mnie )
Mówi?c powa?nie, w moim delikatnym odczuciu muzycznym:D, jeste?my zespo?em, który mie?ci si? w szufladce, okra?lanej mianem "metalu", jako takiego. Nie bez powodu oczywi?cie na pozycji numer 2 i 3, listy chodzieskich zespo?ów, znalaz?y si? zespo?y Kaer Morchen i Choice. Jednak Enema, prezentuj?ca brzmienie przypisywane takim gatunkom jak grind,czy tez hard core oraz death metal; jest w stanie zaspokoi? ka?dego fana naprawde ci??szych i brutalniejszych, ociekaj?cych krwi? i rop? d?wi?ków.
Jakie jest wasze zdanie?
Na sam koniec dodam swoje ostatnie 3 grosze:ZAPRASZAJ?C WSZYSTKICH DO DYSKUSJI |
_________________ ====>>|LeNoR|<<===== |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-10-25, 00:35
Baretki:  |
|
|
Grind... Chyba ju? nie dorosn? do tej muzyki Z wymienionych zespo?ów ceni? przede wszystkim KM i Choice, poniewa? za? KM pozdrawia mnie na ok?adce swej p?yty, palm? pierwsze?stwa daj? Strzelbie i kolegom
Z dawniejszych zespo?ów pami?tam przede wszystkim Depilator/Harvester/NoWar Ech, "Rzemie?lnik"
PS: ca?kiem ca?kiem s?ucha?o mi si? kiedy? imodium, czy oni ju? nie istniej?? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Dahmer
Żebrak

|
Wysłany: 2005-10-25, 10:42
|
|
|
Jak to kiedy? powiedzia? Cynik „Imodium mia?o swoje 5 minut, historia trwa” a teraz...teraz jest nowy czas, czas EnemY! Gitarzysta i basista Imodium za?o?yli z Lenorem nowy bombowy zespó? ociekaj?cy krwi? i rop?! Zmiataj?cy z powierzchni ziemi s?abe g?ówki, eksploduj?cy energia i brutalno?ci?, tak oto my szaleni chirurdzy w natarciu!
Czas Enemy nadszed?!
Pozdro dla KM i Blackmoon!
|
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2005-10-25, 14:40
|
|
|
Enema jakos mi nie podpasowuje ale poprostu to jest dla "za mocne" sorry Lenor
na drugim miejscu umieszcze CHOICE. gitarki i wokal wymiataj?
i na trzecim ale nie wiele gorsze, wg mnie, Kaer Morhen ?winas w roli wokalisty spisuje si? ?wietnie i strzelba na gitarze tez ca?kiem ca?kiem
mnie te? sie wydawa?o ze tych zespo?ów by?o wiecej, tylko cos ostatnio o nich nic nie s?ychac.... porozpada?y sie czy co?
ps. p. Watcher! na teledysku KM Always After Dark jest nasz praktykant od historii zreszt? jak po?owa chodzie?aków |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-10-25, 23:43
|
|
| To jaki jest w?a?ciwie sk?ad Enemy? |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Dahmer
Żebrak

|
Wysłany: 2005-10-26, 09:30
|
|
|
sk?ad Enemy to dwóch cz?onków dawnego Imodium, Lenor, jeden Budzynianin i dwóch ch?opaków z Rogo?na! |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-10-26, 10:04
|
|
Sze?ciu? Albo macie falang? gitar, albo klawiszowca |

|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2005-10-26, 14:30
|
|
|
| Watcher napisał/a: | Sze?ciu? Albo macie falang? gitar, albo klawiszowca |
albo dwóch "wokalistów" |
_________________ |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-11-21, 18:11
|
|
|
...i mo?e bedzie nast?pny chodzieski zespó?...ale jeszcze trzeba si? po??dnie zgadac ...Bedzie nosi? nazw? PEACE...i bedzie to zespó? raczej blesowo-hard rockowo-heavy metalowy i mo?e troche raggee, co? w stylu PARANOID(tylko paranoid nie ma raggee) ...ale jeszcze nie gadam za du?o i nie kracze ?eby nie zapeszy? |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2005-11-21, 19:14
|
|
|
kto tam b?dzie gra?? |
_________________ |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2005-11-21, 21:53
|
|
|
to by?by fajny band, chba nawet podejrzewam sk?ad Moze by? ciekawie, nie powiem |
|
 |
Palec(Paranoid)
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2005-11-22, 13:45
|
|
|
Nowy zespó? tak?... hm, fajnie tylko znaj?c zapa?i ch?ci "zbuntowanych nastolatkó to sko?czy si? na samym pomy?le, no dajmy na to ?e na kilku próbach. Gra?em kiedy? w pewnej grupie o nazwie "Detox" która w?a?nie przez brak ch?ci zako?czy?a sw? dzia?alno??. Moim zdaniem zespó? muzyczny powinien by? jak zespó? a nie czym? w stylu paru indywidualno?ci robi?cych co chc? i do wszystkich kieruj?cych nieuzasadnine pretensj?(To szczególnie do Simona i troch? do Mychy cho? ten ostatni mo?e troch? zmieni? postaw? w ostatnim czasie). W obecniej kapeli jakiej gram(Paranoid) jest zupe?nie inaczej , tam czu? zapa? i ch?? doj?cia do czego? bo muzyka(Je?li chodzi o rozwijanie si?) wymaga wielu wyrzeczenie nie tekstów w stylu "Nie chce mi si? gra?" albo "nie b?d? sp?dza? pi?tkowego popoudnia w Budzyniu na próbie". Mam nadziej? ?e nikogo nie zdenerwowa?em. Pozdrawiam i powodzenia w ko?owaniu tego zespo?u |
_________________ " ...There was a man , man of freedom, people called
him Easy Rider.." |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2005-11-22, 15:08
|
|
|
Palec... spokojnie... po?yjemy, zobaczymy. póki co to s? narazie tylko plany... mycha napisa?
| Cytat: | | ale jeszcze nie gadam za du?o i nie kracze ?eby nie zapeszy? |
wi?c Twój komentarz jest póki co zb?dny
|
_________________ |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2005-11-22, 16:04
|
|
|
| Palec(Paranoid) napisał/a: | | Mam nadziej? ?e nikogo nie zdenerwowa?em |
chyba jednak zdenerwowa?e?!! ...bo widze ?e ?adnej winy w tym swojej nie widzisz!!! mo?e te? popatrzy?by? na siebie...i spokojniej z tymi komentarzami...mo?e lepiej powiedzia?by? je wprost ale na zywo, a nie na forum...listowo to ka?dy g?upi potrafi ...a zreszt? jak ju? pewnie przeczyta?e? "regulamin" , to to forum nie jest do rozwi?zywania sporów i do k?ócenia si?...a zespó? wypali!!!.....a mo?e tylko przemawia przez Ciebie lekka zazdro?? |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
Palec(Paranoid)
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2005-11-22, 18:09
|
|
|
| Zazdro???? O co, o sytuacj? hipotetyczna, przepe?nion? "demagogi?" . A swojej winy nie widz? w rozpadzie "Detoxu", Bo niby jak? , ja w?a?nie próbowa?em skleci? wszystko do kupy , gra? w?asne utwory .Cokolwiek mieli?my zrobi? to widzia?em tylko niezadowolon? min? Simona Nie mog?em sta? w miejscu czyli takiej pozycji jakiej sta? w?a?nie "detox" wi?c poszed?em do Paranoid. |
_________________ " ...There was a man , man of freedom, people called
him Easy Rider.." |
|
|
|
 |
|
|