|
BATTLE REPORT 30 III 2008 |
| Autor |
Wiadomość |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-30, 23:00 BATTLE REPORT 30 III 2008
|
|
|
Zim? 2495 ciemne i z?e istoty zak?óci?y doskona?y spokój Lasu. Tego mro?nego dnia, kiedy ostatni raz Nieumarli przekroczyli granic? Athel Loren Elfy d?ugo nie mog?y zapomnie?...
Powiew ?mierci zebra? krwawe ?niwo...
-Tak cuchnie jedynie czarna magia. Jestem pewien.
-Bzdura. Nie sa zbyt silni aby zaatakowa? Polan? Cienia. To ?wietnie chroniony obszar. Nasza elita. Eldrim, Ranu...
-Je?eli zaatakuj? doslemy posi?ki. Na razie pozostaje czeka?.
Przegnite cia?a zas?a?y przedwieczna traw?. Krew strumieniem sp?yn??a do b??kitnego potoku.
- Panie czy Rada wys?a?a dla nas pomoc?- m?ody Elf spojrza? w ja?niej?ce oblicze dowódcy
Eldrim nie mysla? nawet odpowiedzi. Siwe w?osy powiewajace na drzewie ca?kowicie zas?ania?y g?ow? wampirzego lorda.
Bitwa na 900 punktów. Chyba najdziwniejsza w historii moich przygód z grami strategicznymi
W momencie kiedy wisnia losowa? czary wiediza?em ze nie mam szans. czary które wala we wsyztskie jednostki wskrzeszanie oddzia?ów i herosów na 4+, mai? wiecej kostek mocy i przegi?ta armie:D
W praniu:
a) totalnie nie potrafie gra? czarodziejami chyba powinieniem ich wogle nie miec bo albo wogole zapomina?em o czarowaniu albo nie wchodzi?y. Na szczescie GENIALNIE dobra?em itemy (2 dispel scrolle) i mia?em niesamowite rzuty na dispel dlatego Wisnia który magów mia? 3 tez nie poczarowa?:D
b) wampiry maja takiego buga ze bania ma?a!!!! Zabi?em dowódce (w drugiej turze) choc by? chytrze schowany:D i ca?a armia sie posypa?a! Wisnia ,,zabi?" sobie 15 zombie Banshee i 2 Wraithy wystrzela?em mu Baty i rozbi??m szkielety i w 4 turze zosta?y mu na stole 2 figurki, przy zerowych stratach u mnie:P
c) Waywatchers sa przegi?ci! To juz kolejna bitwa która za mnie wygrywaja. Jednak killing blow z 15 cali swoje robi:D
All in all FATALNE rzuty Wi?ni i wieeeelki bug armii wypaczy?y wynik tej bitwy. Nie ponios?em w zasadzie ?adnych strat ale i tez niewiele wybi?em. |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-03-31, 13:16
Baretki:  |
|
|
| Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale czy wystarczy zabi? dowódc? i wszystkie szkielety id? do piachu ? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
dziki bartek
Baron

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-31, 16:13
|
|
|
| Mniej wi?cej tak to wygl?da, po zabiciu genera?a wszystkie jednostki (chyba) na pocz?tku tury zdaj? Ld i tyle ran dostaj? o ile wi?cej wyrzucono na ko?ciach ni? maj? Ld. Zombi maj? np Ld 2, wi?c dla nich szybko okaza?o si? to zabójcze ;p |
_________________ Boku wa kame desu |
|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-03-31, 22:40
|
|
|
| dziki bartek napisał/a: | | po zabiciu genera?a wszystkie jednostki (chyba) na pocz?tku tury zdaj? Ld i tyle ran dostaj? o ile wi?cej wyrzucono na ko?ciach ni? maj? Ld. |
Dok?adnie. Z tymze nie testuja tego inni bohaterowie no Wisnia wykupi? magiczny sztandar szkieletom i one tez tego nie rzuca?y
| dziki bartek napisał/a: | | Zombi maj? np Ld 2, wi?c dla nich szybko okaza?o si? to zabójcze ;p |
Wisnia rzuci? im 12:P 12-2=10 czyli po? oddzia?u w piach:D
| Drzewiec napisał/a: | | wystarczy zabi? dowódc? i wszystkie szkielety id? do piachu |
TAK!!! z tymze po pierwsze trzeba miec czym bo Wisnia go zawsze dobrze chowa(czyli swietni scouci vide Waywatchers) a po drugie ONGO MOZE WSKRZESIC i to na 4+ KAZDYM innym herosem. |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-04-01, 16:17
|
|
Ahh lucker ?artuj? ^^
Bitwa by?a do kitu od kiedy genera?a zabito, chociarz kiedy mi pozosta? 1 wampir na stole to zabi? jeszcze troszk? figurek. Fatalne rzuty z mojej strony no i przegi?ci Waywatchers
Szeregowiec nie wiedzia?em ?e Ty z tego raport napiszesz, ehh ?wietnie zacz??em w statystykach. |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2008-04-01, 19:03
|
|
|
Ha, a ja mam kilka nowo?ci .
1. Nie mo?na wskrzesza?. Mo?na regenerowa?. Tzn. Mo?na leczy? rany na ?yj?cych lub na ?yj?cym oddziale.
2. Mo?na zabi? czempiona (np banshee)m starczy ze zadeklaruje sie to wraz z szar??.
Zasady z od moda forum wfb-pol. Raczej potwierdzone.
@ Cyc i Kacper, b?d? uprzejmy i tez napisze raport . |
|
|
|
 |
Wiśniaa
Imperator Padyszach

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2008-04-01, 19:44
|
|
| Walek napisał/a: | | Nie mo?na wskrzesza?. |
To straci?em 2 fazy magii na marne Wskrzesza? mo?na zombie jedynie.
Wa?ek chyba ma racj?, bo w?a?nie mia?em dylemat nad tym gdzie ten kto? by si? pojawia?.
| Walek napisał/a: | | @ Cyc i Kacper, b?d? uprzejmy i tez napisze raport Wink. |
A ja mam napisa? raporty naszych 100 bitew ? |
_________________ " 8th Cadia - Mess with the best, die like the rest!" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2008-04-01, 19:52
|
|
| Próby naginania w ten sposób rankingu zostan? napi?tnowane i ukarane. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2008-04-01, 20:14
|
|
|
| jestem za! tak w ogóle to ten battle raport nie powinien sie liczy? do rankingu. Jak i pierwsze bitwy w nowym systemie. |
|
|
|
 |
Gołąb
Arcyksiążę

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-04-01, 20:25
|
|
|
| Cytat: | | Jak i pierwsze bitwy w nowym systemie. |
Jeste? za, bo obni?a Ci to statystyk?? |
|
 |
Walek
Diuk

|
Wysłany: 2008-04-01, 20:41
|
|
|
| Jak i dlatego ze to g?upota che?pi? sie wygrana nad kim? kto pierwszy raz gra w dana gr?. |
|
|
|
 |
Gołąb
Arcyksiążę

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-04-01, 20:47
|
|
|
Gdy grasz 1 raz. Jeste? skazany na przegran?? Mog? da? sobie r?k? uci??, ?e gdyby? Ty wygra?. Tego "za" by nie by?o. |
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

Armia WFB:

|
Wysłany: 2008-04-02, 17:38
|
|
|
| Tyle ze ja sie nie che?pie wygrana. Poza tym Wisie nie gra pierwszy raz:D |