Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyszukiwarka?

Czy uważasz, że wyszukiwarka treści postów uprzyjemniłaby życie na FO?
Tak, bardzo - proszę migiem zrobić!
58%
 58%  [ 7 ]
Nie, po co to, ja pamiętam wszystkie posty z forum.
41%
 41%  [ 5 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-05, 19:21   Wyszukiwarka?

Chodzi mi o obecno?? funkcji Sercz. Mam nadziej?, ?e pytania z tematu bardziej rozwija? nie musz? :)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-12-05, 20:00   
   Baretki: zalozyciel

Jestem w niez?ym szoku, nie wiem jakim cudem znikn??a (kiedy? chyba j? kojarzy?em :/ ). Nie jestem w sumie pewny, czy widzia?em j? po konwersji bazy na serwer E9, by?a d?uga i ciernista wi?c faktycznie co? mog?o si? zapodzia? po drodze. ?eby poszuka? przyczyny znikni?cia potrzebuj? jednak troch? czasu, mo?e w ?wi?ta... Chyba, ?e kto? zna przyczyn? ju? teraz?

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-12-05, 20:18   

OK, ju? wiem czemu nie ma search. Sam to wy??czy?em :lol: W??czenie tej funkcji powi?kszy baz? o 50-60%. St?d chcia?em zapyta?, czy faktycznie jest du?e zapotrzebowanie na zapotrzebowanie na wyszukiwark?, gdy? z ni? szybko mo?e si? okaza? ?e bazy nam zabraknie :/

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-05, 20:25   

Co Ty z ta baz?, no kurcze flaczek. Zrób pruna na wszystkie posty starsze ni? rok i styka ameryka. Albo zainwestuj w jaki? normalny serwer, gdzie baza mo?e mie? wi?cej ni? 5mb. Cholera, sam dorzuc? pi?? z?otych, ?eby nigdy wi?cej nie przeczyta? tu s?owa "baza" :?

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-12-05, 20:43   

Ten serwer jest jak najbardziej normalny, jest tani (stoi w Niemczech) i stabilny. W dodatku ma administratora który szybko reaguje na moje pytania.
S?owo baza b?dziesz niestety s?ysza?, je?eli b?dziesz zadawa? pytania o t? baz? zahaczaj?ce. I chyba nie do ko?ca rozumiesz istot? problemu: forum z ponad 25 tysi?cami postów nie ma 5 mb. Nasze ma aktualnie 16, je?li dobrze my?l?, to po w??czeniu wyszukiwarki warto?? ta skoczy do nieca?ych 29. To jeszcze nie jest dramat, gdy? serwer mie?ci 50 mb, co zapewni nam jeszcze co najmniej rok pracy. Wi??e si? z tym jednak jeszcze jedna sprawa: z do?wiadczenia wiem (jestem adminem na jeszcze jednym forum), ?e im wi?ksza baza, tym bardziej obci??a serwer i spowalnia forum.
Je?eli jednak, powiedzmy do ?wi?t, wi?kszo?? userów wypowie si? za uruchomieniem wyszukiwarki - uruchomi? j?.

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2007-12-05, 21:45   

Szczerze mówi?c sam niegdy? szuka?em tej opcji. My?l?, ?e si? przyda, ?eby nie by?o postów w stylu: "Ten temat ju? by?"

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-05, 21:47   

DOBRZE MÓWI! :) Skoro w tej chwili mamy dopiero 1/3 BAZY, to my?l? ?e przynajmniej przez rok mamy spraw? z g?owy. A za rok Pi Kwadrat postawi serwer Watcherowi ;)

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2007-12-05, 22:47   

a ja tam nie chce search, po co? a tak wlasciwie to czego wy chcecie szukac?

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-05, 22:47   

Haków na userów ;)

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2007-12-05, 23:25   

Zdj?? z go?ymi babami.

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-05, 23:56   

Ja te? chcia?em zobaczy?, czy b?dzie co? o meksyka?skich wrestlerach, jak np. Franco Bajamonte Tortilla:

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-12-06, 00:04   

Wyszukiwarka potrzebna jest w wypadku nowych userów, którzy nie orientuj? si? czy dany temat by? ju? poruszany, czy te? nie. Tudzie? w wyszukiwaniu haków na Edgecrushera.

Na tym koniec odpowiedzi na pytanie Czosnka.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-12-06, 00:30   

Przesta?cie ju? z t? wyszukiwark?.
Nie jest niezb?dna.
Jestem przeciwny.

Propi 
Baron

Wysłany: 2007-12-06, 00:31   

Gazza napisał/a:
Przesta?cie ju? z t? wyszukiwark?.
Nie jest niezb?dna.
Jestem przeciwny.

Czyli my ju? nie mo?emy wyra?a? w?asnych opinii? Dzi?ki za przypomnienie, ?e jednak ?yjemy w Polsce 8-)

Odpowiedz do tematu