|
zacisze |
| Autor |
Wiadomość |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-07-06, 23:40 zacisze
|
|
|
| Tak mnie interesuje co z tym budynkiem b?dzie. Niby burmistrz wykupi? ale co dalej? Chadekowa za?oga pewno wie. Z góry dzi?ki za odpowied?. |
_________________ |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-07-20, 11:37
Baretki:  |
|
|
Budynek raczej nie jest zdolny do renowacji, wi?c najprawdopodobniej kto? go wyburzy A tyle wspomnie? si? z nim wi??e |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Iz
Rycerz

|
Wysłany: 2007-07-20, 11:41
|
|
|
| Z tego, co dosz?o do moich uszu (cho? mog? to by? pod?e plotki) Zacisze (nie to obok amfiteatru, ale przy domkach campingowych) ma by? przemienione w hotel. |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2007-07-20, 13:45
|
|
|
| Iz napisał/a: | | Z tego, co dosz?o do moich uszu (cho? mog? to by? pod?e plotki) Zacisze (nie to obok amfiteatru, ale przy domkach campingowych) ma by? przemienione w hotel. |
yy... no chyba juz dawno byl Hotel Zacisze, czyz nie? |
|
|
|
 |
Iz
Rycerz

|
Wysłany: 2007-07-20, 23:36
|
|
|
| cYnik napisał/a: |
yy... no chyba juz dawno byl Hotel Zacisze, czyz nie? |
Oj, cYniku, by?, by?. Ale s?ysza?am, ?e ma by? ZNÓW |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2007-07-20, 23:43
|
|
|
a czy to nie byl hotel od zawsze? ostatnio nieczynny, ale nadal hotel |
|
|
|
 |
Iz
Rycerz

|
Wysłany: 2007-07-21, 00:12
|
|
|
| cYnik napisał/a: | a czy to nie byl hotel od zawsze? ostatnio nieczynny, ale nadal hotel |
Rozkoszne czepianie si? s?ówek... Zatem z nieczynnego zrobi si? czynny. (a ramach defensywy kwestionuj? okre?lenie 'od zawsze' ) |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-07-21, 00:18
|
|
Chodzi o ten hotel przyleg?y do budynku ChDK? On naprawd? nazywa si? Hotel Zacisze? Jak ten serial z Cleesem? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2007-07-21, 10:44
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | On naprawd? nazywa si? Hotel Zacisze? |
Mam gdzie? na p?ytach wszystkie odcinki- w porz?dku serial
A nasze Zacisze by?oby idealnym miejscem na koncerty. Z tego co s?ysza?em, maj? je wyburzy? i postawi? budynek na nowo, bo to na pewno b?dzie ta?szy zabieg, ni? renowacja |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2007-07-21, 13:04
|
|
|
A ja w Zaciszu mia?am studniók? . Pi?? klas, plus osoba towarzysz?ca i ca?a kadra ledwo si? tam pomie?ci?a. Z tego co pami?tam to by?o kilka wielkich sal w sam raz na jakie? wi?ksze imprezy. Potem tak jako? szybko to podupad?o i wszyscy o tym miejscu zapomnieli.
A z dawniejszych czasów pami?tam, ?e mi?dzy amfiteatrem a Zaciszem odbywa?y si? zawsze pikniki z ró?nymi atrakcjami dla dzieci: zawody sportowe, co? w rodzaju kó?ka ceramicznego, plastycznego, itp.
Z drugiej strony CHDK-u jest hotel (schronisko?) PTTK, te? zaniedbane i w nienajlepszym stanie. Szkoda. |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2007-07-21, 13:32
|
|
|
| Cytat: | PTTK, te? zaniedbane i w nienajlepszym stanie. Szkoda.
|
Faktycznie, to schronisko mog?oby by? w lepszym stanie, ale musz? zauwa?y? ,?e w ci?gu ostatnich kilku miesi?cy zrobi?o si? tam o wiele lepiej , na dodatek wci?? mieszkaj? tam jacy? tury?ci( ? ), a w ka?dym razie, schronisko ma klientów. Kilku , ale pami?tam , ?e zazwyczaj nie by?o tam nikogo. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-07-21, 17:37
|
|
Tury?ci s?, ale z tego, co wiem miejsce nie cieszy si? najlepsz? s?aw?, bo odbywaj? si? tam pewne spotkania Pa? z Panami.
Nie wiem na ile jest to prawda, ale s?ysza?em to od kilku osób. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2007-07-21, 18:09
|
|
| jacoleko napisał/a: | Tury?ci s?, ale z tego, co wiem miejsce nie cieszy si? najlepsz? s?aw?, bo odbywaj? si? tam pewne spotkania Pa? z Panami.
Nie wiem na ile jest to prawda, ale s?ysza?em to od kilku osób. |
Taa, te? to s?ysza?em nie raz. Ale z tego co ja wiem to ju? historia |
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-07-24, 22:45
|
|
|
?adni tury?ci ani Panie spotykaj?ce si? z Panami tam nie mieszkaj? od lata 2005; jest pewnie sporo szczurów, tu i ówdzie grzyby na ?cianach i malowniczo wypi?trzone klepki pod?ogowe; by?a próba zakwaterowania tam w 2006 grajków z Mistrzostw Energetyków, ale zwiali oni stamt?d po?piesznie; i s?usznie - nie ma jak zdrowy instynkt samozachowawczy
ChDK przej?? ten budynek niedawno pod k?tem Akademii Muzycznej (nowy projekt jest kad?ubowy w porównaniu z bizantyjskim przepychem poprzedniego, ale jak zwykle s? k?opoty z kas?) |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
|
|