Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Knight (with a little help of my friend)

oceń
autor
11%
 11%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
33%
 33%  [ 3 ]
4
55%
 55%  [ 5 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-07-11, 13:37   Knight (with a little help of my friend)
   Baretki: zalozyciel

Heh, supermakro z dobr? soczewk? (po?yczka od ojca) potrafi by? okrutna dla figurki :bum: Ale generalnie jestem bardzo zadowolony.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

Drzewiec 
Ascendent

Armia WH40k:
tau templars ultra

Armia WFB:
wys elfy krasnoludy

War of the Ring:
The Fallen Realms

Wysłany: 2007-07-11, 13:50   
   Baretki: tartar zalozyciel

ode mnie czwóreczka. Namalowane naprawd? schludnie i ?adnie. Cieniowanie równie? ci wysz?o ... no i wógóle twoja ci??ka jazda prezentuj? si? zajefajnie :)

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2007-07-11, 13:53   

Nadlewki mog?e? oczy?ci? bo na kopii psuje ca?y wizerunek.

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2007-07-12, 13:39   

Mnostwo nadlewek!! :eek: :shock: Nic nie skrobales tej figury chyba, a szkoda, bo efekt jest popsuty przez to. Lanca, helm...

Bede krytyczny bo to armia ktora lubie malowac i najlepiej mi sie maluje (a robie to bardzo rzadko niestety): Dobry i konsekwentie wykorzystany wzor herbu (choc jesli to realm, to moglby byc bardziej skomplikowany). Polaczenie kolorow: jasny niebieski + bialy, jest takie sobie. Nalezy szukac polaczen jak najbardziej kontrastowych - wtedy figury sa najbardziej efektowne. Niestety bialy i metaliki sprawiaja na fotce wrazenie plaskich i w zaden sposob nie cieniowanych - to duzy minus. Wiem ze malowanie rycerzy jest upierdliwe (no nie oszukujmy sie - kazdego nalezy osobno malowac, jesli chce sie miec rozne kolory, a model wcale nie jest maly latwy i prosty), ale chyba zbytnio sie pospieszyles.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-07-12, 13:59   

Nadlewek nie lubi? zeskrobywa?, ale zazwyczaj to robi? :) T? figurk? malowa?em od prawie roku (z doskoku rzecz jasna)i ju? nie pami?tam, dlaczego ich nie zdj??em :)

Herb: to jest herb malowany r?cznie :) Nie sta? mnie na nic wi?cej :)

Kolorystyka: jasny b??kitny jest wy??cznie na ko?nierzu, natomiast ko?ski kropie? jest niebieski po prostu, zdj?cie troch? przek?amuje.

Metaliki cieniowane s?. Bia?y nie, bo nie potrafi? :)

Pospieszy?em si?? :) Maluj? go od roku na spó?k? z kilkoma innymi zakutymi w stal panami :) I mam go ju? serdecznie do?? ;) Nie mam cierpliwo?ci do zbytniego wypucowywania modeli niestety.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-07-12, 20:31   

Niestety, ale musz? zgodzi? si? z wi?kszo?ci? zarzutów mojego poprzednika.

Usuwanie nadlewek, wype?nianie dziur greenstuffem i ogólnie przygotowywanie modelu do malowania rónie? nie nale?y do lubianych przeze mnie czynno?ci, ale je?li nie chce si? by? celem takich wytyków i chce si? porz?dnie odpicowa? te jak by nie by?o kosztowne modele to staje si? to absolutn? konieczno?ci?, cho?by nie wiem jak nielubian?. Jak to pó?niej wygl?da, gdy pi?kny, drogi i malowany przez rok model staje si? obiektem krytyki przez tak podstawowe b??dy.

Co do braku ch?ci, mo?liwo?ci i umiej?tno?ci - nie s?ysz? jako? aby zale?a?o ostatnio komukolwiek w Battlegroundzie na podnoszeniu swoich skilli. Jest ró?nica w kolorowaniu figurek, a ich malowaniu. My?l?, ?e skoro wi?kszo?? klubowiczów zgromadzi?a ju? niema?e palety farbek, warto wreszcie zainwestowa? w jakie? w?a?ciwe p?dzle i popracowa? nad technikami.

Model, je?li nie by? lakierowany, wci?? mo?na jeszcze dopracowa?. Potrzeba tylko ch?ci.

Z ocen? si? wstrzymam.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-07-12, 20:38   

Gazza napisał/a:
Niestety, ale musz? zgodzi? si? z wi?kszo?ci? zarzutów mojego poprzednika.

Usuwanie nadlewek, wype?nianie dziur greenstuffem i ogólnie przygotowywanie modelu do malowania rónie? nie nale?y do lubianych przeze mnie czynno?ci, ale je?li nie chce si? by? celem takich wytyków i chce si? porz?dnie odpicowa? te jak by nie by?o kosztowne modele to staje si? to absolutn? konieczno?ci?, cho?by nie wiem jak nielubian?. Jak to pó?niej wygl?da, gdy pi?kny, drogi i malowany przez rok model staje si? obiektem krytyki przez tak podstawowe b??dy.
Masz racj?, mea culpa :) Ale mówi?c szczerze te nadlewki zauwa?y?em dopiero na zdj?ciach :)
Cytat:

Co do braku ch?ci, mo?liwo?ci i umiej?tno?ci - nie s?ysz? jako? aby zale?a?o ostatnio komukolwiek w Battlegroundzie na podnoszeniu swoich skilli. Jest ró?nica w kolorowaniu figurek, a ich malowaniu. My?l?, ?e skoro wi?kszo?? klubowiczów zgromadzi?a ju? niema?e palety farbek, warto wreszcie zainwestowa? w jakie? w?a?ciwe p?dzle i popracowa? nad technikami.
Mówi?em ju? nie raz i nie dwa: ja ju? swych skilli nie podnios? :) Doszed?em do ?ciany.
A tak? zupe?n? kolorowank? to ten rycerz nie jest :)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-07-12, 20:54   

Watcher napisał/a:
Mówi?em ju? nie raz i nie dwa: ja ju? swych skilli nie podnios? Doszed?em do ?ciany.

Nie za?amuj mnie przyjacielu. Z k?d te wnioski? Czy kto? próbowa? ju? pokaza? Ci co? zaawansowanego i nie wychodzi?o Tobie? :x:

Watcher napisał/a:
tak? zupe?n? kolorowank? to ten rycerz nie jest

Jasne, ?e nie! Przecie? (cho? mo?e tak to odebra?e?) to tyczy?o si? ogólnie sposobu malowania. Nie tego rycerza, czy Twojego stylu.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-07-12, 20:59   

Gazza napisał/a:
Watcher napisał/a:
Mówi?em ju? nie raz i nie dwa: ja ju? swych skilli nie podnios? Doszed?em do ?ciany.

Nie za?amuj mnie przyjacielu. Z k?d te wnioski? Czy kto? próbowa? ju? pokaza? Ci co? zaawansowanego i nie wychodzi?o Tobie? :x:
No có?, próbowa?em np tego przenikania gazetkowego, nie na moje nerwy. Warstwowanie... hmm jako tako, ale wielkiej cierpliwo?ci wymaga. Z zalewaniem p?ukankami mam ci?g?e k?opoty w postaci odznaczaj?cych si? "granic kropel", ich maskowanie pó?niej inn? barw? niewyj?ciowo wychodzi bardzo. Tak ze nie teoretyzuj? bynajmniej :)

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2007-07-13, 14:20   

Ja jestem swiecie przekonany ze nie ma czegos takiego jak rzeczona "sciana". Jak ze wszystkim - trening czyni mistrza, a bardziej zaawansowane techniki na poczatku nie wychodza, ale nigdy nie wyjda jesli porzuci sie proby. Ja sam sie uczylem cieniowac, robic glaze'y (choc nie przekonuje mnie ta technika), washowac itd... a poczatki byly mizerne. Tak wiec nie zalamj rak i probuj dalej - rowniez tych rzeczy ktore Ci nie wychodza, a one w koncu wyjda.

Jestem przekonany ze talent ma tu wplywa ale jedynie na szybkosc nabywania nowych "skillsow" oraz na dobor kolorow.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-07-13, 14:28   

Zgodz? si? cz??ciowo. Talent jednak to równie? sprawa
* wyobra?ni (nie tylko jak dobra? kolor, ale i jak go rozmie?ci? dajmy na to)
* sprawno?ci palców (mo?e i mo?na to wy?wiczy?, ale ja pewnych palców nie b?d? mia? raczej nigdy)
* umiej?tno?ci rysowania (w ?yciu nie narysuj? g?owy jednoro?ca).

Poza tym, mam niestety ma?o czasu by ?wiczy? :( Ostatnio znowu du?o maluj?, ale wraz z wrze?niem z?ote czasy si? sko?cz?.

Odno?nie tego knighta:
* nadlewki do nadrobienia (przeoczy?em to)
* cieniowanie bieli nie wiem, czy do nadrobienia (ja mam trudno?ci z pomalowaniem biel? g?adko, jak to jeszcze pó?niej cieniowa? nie mam poj?cia za bardzo (to znaczy: nie potrafi? oceni?, który odcie? szaro?ci wpuszczony w fa?dy p?aszcza nie b?dzie za ciemny, gdy kiedy? to próbowa?em to zawsze wydawa?o mi si?, ?e jest za ciemno)
* dobór kolorów jak ju? pisa?em wy?ej nie wydaje mi si? z?y, w ka?dym razie w zasady sztuki heraldycznej si? mie?ci

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2007-07-13, 15:37   

jeszcze masz czas na nadlewki...good, clean work homie 4 z - za nadlewy

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-07-13, 18:34   

Watcher napisał/a:
ja mam trudno?ci z pomalowaniem biel? g?adko

to nie Twoja wina tylko bia?ej farby na czarnym podk?adzie. Czyli Twoja wina, ?e sobie utrudniasz, ale Citadel wina, ?e s?abo kryje - kilka warstw dobrze rozwodnionej (bo je?li nie rozwodnisz dobrze to za grubo pokryjesz) i po sprawie. Pó?niej troche washy (byle nie szarym - to takie oklepane, ?e a? brzydkie) - polecam eksperymenty z fioletami i innymi z pozoru niepasuj?cymi acz daj?cymi pi?kne efekty kolorami. Na koniec jeszcze poprawienie bieli na wypuk?o?ciach.
Wszystko si? da, trzeba tylko chcie?.

Odpowiedz do tematu