|
FO - the best of |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-03-15, 21:38 FO - the best of
Baretki:  |
|
|
Forum ma ju? swoje lata i samo jest ju? dziadkiem (ostatecznie: trzecia generacja ). Przez ten czas okrzep?o, nabra?o pewnego wyrazu, ma swoje gwiazdy i gwiazdeczki (meteory te? si? znajd? ). Mo?e zaczniemy zjada? w?asny ogon i napiszemy, które tematy uwa?amy za szczególnie dla nas wa?ne?
To mo?e zaczn?:
Legalizacja narkotyków mi?kkich. Szybko przesta?o by? tylko o mi?kkich Jedna z najgor?tszych dyskusji imho tutaj pi?kna szermierka, wci?gn??em si? w ni? jak rzadko, szkoda ?e dyskutant si? na ko?cu obrazi? i zabra? zabawki
Chrze?cija?stwo. Naprawd? mi?y, cho? troch? hermetyczny Ale mi?y
No i Ringi Szkoda, ?e Hanks wygra? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-03-15, 21:57
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Chrze?cija?stwo. Naprawd? mi?y, cho? troch? hermetyczny Ale mi?y |
To tak?e jeden z moich ulubionych poruszonych tematów na tym forum Trzeba przyzna?, ?e dyskusja by?a bardzo ambitna i zaciek?a. Ale jak ju? powiedzia? szef - by?a HERMETYCZNA (bra?o w niej udzia? mo?e 5, 6 osób) ale i tak by?o ostro
| Watcher napisał/a: | | No i Ringi Szkoda, ?e Hanks wygra? |
A mnie to jak najbardziej odpowiada |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-03-15, 22:16
|
|
|
Je?eli chodzi o mnie to the best of FO - "Bart?omiej... " 42 posty w ci?gu jednego dnia, tego te? dnia by? pobity rekor u?ytkowników online, dopiero tydzie? temu na FO by? jeden u?ytkownik online wi?cej
Je?eli o tematy chodzi to jako? tak ringi polubi?em. No i jeszcze o plemionach trzeba pami?ta?, któro to furor? niez?? zrobi?y! |
_________________ |
|
|
|
 |
dziki bartek
Baron

|
Wysłany: 2007-03-16, 07:38
|
|
|
Co do plemion to nie tylko temat o nich, ale i sama gra cieszy si? ogromn? popularno?ci? A o najlepszych tematach na razie wypowiada? si? nie b?d? - jestem tu zdecydowanie za krótko |
_________________ Boku wa kame desu |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2007-03-17, 17:44
|
|
|
W?a?nie przegl?da?em sobie temat "Zwierz?tka" i the best of FO postem jest dla mnie "Mam duuuuu?o trawy, cz??ci z rado?ci? si? pozb?d? " :D |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-03-31, 08:25
|
|
|
Przegl?da?em forum i do listy The Best of FO musz? doda? tematy, które ju? od dawna nie s? odwiedzane. Mianowicie:
- Konkurs Obserwatora - istnia? w wakacje 2005, by?a niez?a zabawa, szkoda, ?e to przerwali?my
- Bogowie, groby i kosmici - zagadki i ich rozwi?zywanie by?y naprawd? zakr?cone, szkoda, ?e ten temat tak?e by? do?? hermetyczny bo w nim uczestniczy?y chyba 4 osoby, ale to by? jeden z ciekawszych tematów. Gdyby kto? zechcia? reaktywowa? to by?oby fajnie.... |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2007-03-31, 23:02
|
|
|
Dla mnie zdecydowanie Battleground w ca?osci- wkr?ci? mnie w hobby, które sprawi?o ze moje po?ki zaroi?y sie od ma?y puszkowatych, b?d? zielonych (b?dz tez kilku innych) ludzików Gdyby nie battleground omine?oby mnie "kilka" bardzo ciekawych wieczorów przy bitewniakach (i nie tylko ) |
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2007-04-09, 21:30
|
|
|
Dla mnie stanowczo temat religijny, który ewoluowa? w dyskusj? o estetyce i wyszed? poza ramy forum w postaci questu detektywistycznego "Na tropach Balbona."
Nr 2 to narkotyki mi?kkie, mimo trudno?ci natury emocjonalnej - te? przeszed? w real, gdzie sko?czy? si? oko?o 3 w nocy na przeje?dzie kolejowym w Chodzie?y. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2007-04-09, 21:48
Baretki:  |
|
|
| strzelba napisał/a: | | Dla mnie stanowczo temat religijny, który ewoluowa? w dyskusj? o estetyce i wyszed? poza ramy forum w postaci questu detektywistycznego "Na tropach Balbona." |
gdzie pó?niej owa osobniczka zosta?a zdemaskowana
a dla mnie naj jest ca?y dzia? RPG i wszystko co w nim |
|
|
|
 |
Iz
Rycerz

|
Wysłany: 2007-04-09, 23:55
|
|
|
| strzelba napisał/a: | | Nr 2 to narkotyki mi?kkie, (...) |
Ten w?a?nie temat zmusi? mnie do zarejestrowania si? na forum... |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2007-04-10, 06:15
|
|
|
Upsss...i wyda?o si?
Niew?tpliwie temat o chrze?cija?stwie by? wci?gajacy.
Hmmm, jakby co to si? zastanawiam czy przypadkiem nie wróci? do tego tematu, a to za spraw? pewnej ksi??ki... |
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-04-10, 07:56
|
|
|
| Co? to za ksi??ka? |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2007-04-11, 06:06
|
|
|
| "Inno?c prawos?awia" J.Nowosielskiego. To taki malarz, filozof, teolog balansuj?cy gdzie? na granicy dwóch ?wiatów: prawos?awia i chrze?cija?stwa. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2007-04-11, 22:45
|
|
|
| balbon napisał/a: | | To taki malarz, filozof, teolog balansuj?cy gdzie? na granicy dwóch ?wiatów: prawos?awia i chrze?cija?stwa. |
chyba faktycznie b?dzie trzeba wróci? do dyskusji - od kiedy to prawos?awie nie jest chrze?cija?stwem?
Nowosielski to niez?y as. jako artysta zrobi? karier? na ikonch, ale to si? chyba sta?o jego przekle?stwem, jak rola supermana, albo Luke'a Skywalkera. Pami?tam relacj? w tvn z jednej z jego "nowych" wystaw sprzed paru lat. Z premedytacj? nie umie?ci? na niej ani jednej ikony, by?y to jakie? wysoce zgeometryzowane rzeczy opowiadaj?ce o narodzinach wszech?wiata. Dziennikarka zagadn??a go o te prace, bardzo kulturalnie i spokojnie o nich opowiada?, a? wreszcie sta?o si? - pad?o pytanie o ikony. Reakcja by?a niesamowita, Nowosielski momentalnie spi?? si? jak ranny dzik i robi?c obrót na pi?cie wyszed? z kadru, kmera zd??y?a jeszcze tylko zarejestrowa? jego rozz?oszczon? twarz i zdanie "Dajcie mi do cholery spokój z tymi ikonami!" |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2007-04-12, 06:17
|
|
|
A tu si? przej?zyczy?am Masz racj?
"Na granicy dwóch ?wiatów: zachodniego i wschodniego" Mo?e by? teraz?
Nowosielski przede wszystkim jest rozpoznawalny przez te swoje ikony.
Zosta? zaszufladkowany.
By? kiedy? taki moment w jego ?yciu, ?e by? odrzucany przez prawos?awie i katolików.
Dla jednych zbyt kalolicki dla drugich zbyt prawos?awny. To sta?o si? jego przekle?stwem.
A tak nawiasem mówi?c, to podoba? mi si? temat o Chodzie?y, naszym uroczym mie?cie.
Sko?czy? si? równie szybko jak si? zacz??. Szkoda. |
|
|
|
 |
|
|