Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwsza polska firma produkujaca figury!!!
Autor Wiadomość
KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2007-02-01, 14:50   Pierwsza polska firma produkujaca figury!!!

www.dwarftales.com
- nic dodac nic ujac

Chlopaki wlasnie ruszyli z przedsiewzieciem - poki co mozna nabyc moedle krasnoludzkich hangunnerow, wyjatkowe wg. projektu wybitnie utalentowanego czlonka Strefy Zero Jakuba Ró?alskiego. Polecam obserwowac stronke, gdyz asortyment bedzie si? zwi?ksza? z czasem.

Klub: battleground

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2007-02-01, 15:30   
   Baretki: zalozyciel

Musz? przyzna?, ?e do?? ciekawie si? zapowiada. Teraz tylko kwestia po ile s? pakowane i ile ta przyjemno?? b?dzie kosztowa??

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2007-02-01, 16:23   

Produkty ichnie sa juz na allegro - tam szukaj.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-02-01, 19:35   

Nazwa sugeruje tylko produkcje krasnoludzkie... ale z czasem si? chyba rozwin?, prawda?

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

KurokiKaze 
Król

Armia WFB:
Lizardmen

Wysłany: 2007-02-01, 19:55   

Figurki wygl?daj? naprawd? dobrze, wida? dok?adnie za?amki ubra?. Równie? rysunki s? ?wietne. Podoba mi si? zw?aszcza Dwarf Pathfinders Veteran.

Shogun Tokugawa Ieyasu

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-02-01, 20:35   

Cool!!
Ale nikomu nic nie ujmuj?c - pierwsi to oni nie s? - modele ?cibora od dawna s? w sprzeda?y, cho?by w JAMIE. Ale spoko, ma?y lansik musi by?. :D

PS: Tylko ta cena! :???: Kto? tu ma aspiracje na nowego szeryfa? ;)

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2007-02-01, 20:45   

Wow figury na prawde bardzo ??dne, ?miem zaryzykowa? twierdzenie ze tak samo albo nawet minialnie lepsze od GW :) Na cene nie spoj?a?em, tak?e sienie wypowiadam :)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-02-01, 20:57   

pikusMAIDEN napisał/a:
nawet minialnie lepsze od GW

Ja wiem, ?e GW nie robi wcale naj?adniejszych modeli (co wi?cej, nie robi ich wcale - tworzy je Citadel :lol: ), ale to ju? bardzo powa?ne stwierdzenie! Ale co ja tam ....

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-02-01, 21:04   

Gazza napisał/a:
Ja wiem, ?e GW nie robi wcale naj?adniejszych modeli (co wi?cej, nie robi ich wcale - tworzy je Citadel

Ej?e, ale Citadel ju? od lat osiemdziesi?tych chyba jest cz??ci? GW :)

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2007-02-01, 21:33   

Gazza napisał/a:
PS: Tylko ta cena! :???: Kto? tu ma aspiracje na nowego szeryfa? ;)

No w?a?nie cena. Mo?e kupuj?c jeden model weterana czy te? tych trzech za bardzo nie odczujemy kosztów o tyle chc?c stworzy? z tego oddzia? do grania to ju? inna bajka. Mo?e kiedy? si? skusz? jak b?d? jakie? promocje, bo na razie cena figurek plus ewentualne koszty przesy?ki mnie odstraszaj?.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2007-02-01, 22:27   

Gazza napisał/a:
ale to ju? bardzo powa?ne stwierdzenie!

Te? napsia?em ze ryzykowne i byc moze po obej?eniu modeli na ?ywo nie prawdziwe :) Ale to co widze robi na mnie na prawde duuu?? wra?enie :) btw. ja do dwarfów GW zawsze mia?em jak?? awersje tak?e do konca obiektywny nie jestem :p

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2007-02-03, 09:32   

Mam pytanie do KOOBA.84.
Jak czyta?em te figurki i kolejne b?d? powstawa?y specjalnie dla nowego systemu, jaki autorzy figurek tworz?. Wiem, ?e b?dzie to na wzór WFB.
Chodzi mi jednak czy ten nowy system b?dzie mia? jakie? swoje nowe unikatowe zasady czy te? zasady b?d? zer?ni?te lub te? lekko zmodyfikowane z tych do WFB?
No i jeszcze jedna sprawa, która mnie ciekawi a mianowicie, jakie rasy autorzy w tym ?wiecie chc? umie?ci?? Pewnie wi?kszo?? b?dzie tak jak w WFB no, ale mo?e co? nowego?
Poza tym taka moja ma?a nic nie znacz?ca sugestia. Troch? mnie dziwi polityka cenowa. Je?eli ch?opaki chc? wej?? z czym? na rynek to chyba troszk? si? zagalopowali z cenami stworzenie armii do tego systemu b?dzie drog? zabaw?. Podchodzenie z cenami pod te z GW dobrze nie wró?y. Wiem, ?e na innych forach s? zapale?cy, którzy wypisuj?, ?e s? zainteresowani, ale wiem te?, ?e jak dojdzie do przegl?dania cen to szybko ci zapale?cy ucichn?. Sko?czy si? pewnie na w?skim gronie graj?cych w ten system o ile takowi si? znajd?? Cho? zawsze pozostaje, ?e b?d? gra? w ten nowy system figurkami innych firm, które oferuj? ta?sze produkty.
Pytania i spostrze?enia kieruje do Ciebie, bo mniemam, ?e znasz osobi?cie osoby za to odpowiedzialne?

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2007-02-03, 13:09   

Ma?a errata: dopiero teraz zauwa?y?em, ?e przedmiotem aukcji jest 3 strzelców za 35 z? i 1 weteran za 30z?. To zmienia posta? rzeczy, cho? cena weterana jest wci?? spora jak na produkt nowy, niewypromowany i poziomem najwy?ej zbli?ony do produktów wyjadaczy rynku.
Informacja, ?e to pocz?tki nowego systemu z lekka mn? wstrz?sn??a. Kto? sobie wysoko zawiesi? poprzeczk?. Dziwne, ?e zacz??o si? od modeli i to jeszcze jednej armii. Cho? je?li trzymaj? skal? to zawsze mog? s?u?y? do innych gier lub jako cz??? kolekcji.
Tak czy inaczej trzymam kciuki za przedsi?wzi?cie i ?ycz? powodzenia!

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2007-02-03, 17:23   

jacoleko napisał/a:
Mam pytanie do KOOBA.84.
Jak czyta?em te figurki i kolejne b?d? powstawa?y specjalnie dla nowego systemu, jaki autorzy figurek tworz?. Wiem, ?e b?dzie to na wzór WFB.
Chodzi mi jednak czy ten nowy system b?dzie mia? jakie? swoje nowe unikatowe zasady czy te? zasady b?d? zer?ni?te lub te? lekko zmodyfikowane z tych do WFB?
No i jeszcze jedna sprawa, która mnie ciekawi a mianowicie, jakie rasy autorzy w tym ?wiecie chc? umie?ci?? Pewnie wi?kszo?? b?dzie tak jak w WFB no, ale mo?e co? nowego?
Poza tym taka moja ma?a nic nie znacz?ca sugestia. Troch? mnie dziwi polityka cenowa. Je?eli ch?opaki chc? wej?? z czym? na rynek to chyba troszk? si? zagalopowali z cenami stworzenie armii do tego systemu b?dzie drog? zabaw?. Podchodzenie z cenami pod te z GW dobrze nie wró?y. Wiem, ?e na innych forach s? zapale?cy, którzy wypisuj?, ?e s? zainteresowani, ale wiem te?, ?e jak dojdzie do przegl?dania cen to szybko ci zapale?cy ucichn?. Sko?czy si? pewnie na w?skim gronie graj?cych w ten system o ile takowi si? znajd?? Cho? zawsze pozostaje, ?e b?d? gra? w ten nowy system figurkami innych firm, które oferuj? ta?sze produkty.
Pytania i spostrze?enia kieruje do Ciebie, bo mniemam, ?e znasz osobi?cie osoby za to odpowiedzialne?

Poki co firma skupi sie na produkcji nowych alternetywnych figur do battla, jednakowoz w planach ma z czasem wypuszczenie nowego sytstemu. Nie od razu Rzym zbudowano i wiadomo ze troche wody w Warcie uplynie nim bedzie mozna pograc w bitewniaka rodem z Wielkopolski - niemniej plan jest, sa checi i wielki zapal ludzi ktorzy przede wszystkim sa HOBBYSTAMI, co wydatnie odroznia ich od tego co ostatnio prezentuje soba GW.
Zrzynka zasad z WFB nie wchodzi w gre, dlatego ze to wszystko jest prawnie chronione, obaj panowie tworzacy nowa firme sa starymi wyjadaczami i dobrze wiedza jakie WFB ma wady, a jakie zalety, na pewno wiec uda sie stworzyc cos unikatowego i grywalnego, zwlaszcza ze chlopaki moga liczyc na grono doswiadoczonych ewentualnych beta-testerow (including me :) ). Sam nie wiem czy system bedzie podobny do Warhamca, czy moze bedzie kolejnym z grupy skirmish, jak chocby konfrontacja czy Horda, fluffowo (to juz wiadomo) bedzie sie roznil na pewno jednym - to Krasnoludy beda najpotezniejsza rasa swiata i zarazem straznikiem pradawnego ladu.
Co do cen - nie jest latwo ruszyc z miejsca i od razu stosowac konkurencje cenowa. Do tego jest potrzebna produkcja masowa, a zeby z nia ruszyc... trzeba miec juz jakas klientele! Sami wiec widzicie ze to troche zamkniete kolo. Mysle jednak ze taka cena nie jest ogromnym wyzwaniem, dla kogos kto i tak kupuje blistery GW w podobnej cenie... a tu jeszcze dochodzi patriotyzm (w naszym wielkopolskim przypadku to nawet patriotyzm lokalny).
Tak jak napisal Jacek - znam obu panow i regularnie sie z nimi spotykam, gdyby wiec ktos was sie decydowal na zakup, to nabyte na allegro figury moge odebrac i dostarczyc do Chodziezy :) Bedzie taniej o cene przesylki.
Co do pytania o inne rasy - na pewno beda to zielonoskorzy (juz wkrutce ukaze sie Orczy Chan - czyli bossik) czy np. demony. Z modeli krasnali maja sie juz niedlugo pojawic: Icon Bearer (Sztandarowy) i Smocza Gwardia (dobra alternatywa dla miernych modeli Hammerers'ow GW, satnowiacych podstawe niejednej armii)

Gazza napisał/a:
Informacja, ?e to pocz?tki nowego systemu z lekka mn? wstrz?sn??a. Kto? sobie wysoko zawiesi? poprzeczk?. Dziwne, ?e zacz??o si? od modeli i to jeszcze jednej armii. Cho? je?li trzymaj? skal? to zawsze mog? s?u?y? do innych gier lub jako cz??? kolekcji.

No coz - trzeba mierzyc wysoko, takie jest zycie - zwlaszcza jesli w cos inwestuje swoje oszczednosci. Zaczelo sie od modeli - bo niby od czego mialo sie zaczac, jesli to ma byc system bitewny (+alternatywa dla figur GW)?

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2007-02-03, 17:27   

KOOBA.84 napisał/a:
Co do pytania o inne rasy - na pewno beda to zielonoskorzy (juz wkrutce ukaze sie Orczy Chan - czyli bossik) czy np. demony. Z modeli krasnali maja sie juz niedlugo pojawic: Icon Bearer (Sztandarowy) i Smocza Gwardia (dobra alternatywa dla miernych modeli Hammerers'ow GW, satnowiacych podstawe niejednej armii)

A czy b?d? ludzie? Tacy w dese? Bretonii lub Imperium?

Odpowiedz do tematu