|
Top 3 ostatnich dni |
| Autor |
Wiadomość |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-12-02, 18:32
|
|
|
U mnie trzy kapele( praktycznie na tym samym miejscu:
Mastodon (g?ównie p?ytka LEVIATHAN), 3 Inczes of Blood i High On Fire |
| Ostatnio zmieniony przez EdgeCrusher 2006-12-05, 12:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-12-03, 22:18
|
|
|
Dub Trio - One Man Tag Crew
Cinematic Orchestra - Flite
kid606 - GQ on the EQ |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-12-04, 17:15
|
|
|
Ooo, wreszcie kto? o szerszych horyzontach, hehe.
BTW: na ile ten Dub to dub elektroniczny, a na ile plumkanie reggae? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-12-04, 18:14
Baretki:  |
|
|
| Gazza napisał/a: | | Ooo, wreszcie kto? o szerszych horyzontach, hehe. |
Szerszych horyzontach? Kiedy ostatni raz s?ucha?e? jakiego? heavy? Albo folku? Nie twierdz?, ?e nie s?ucha?e?, ale po Twoich tu ostatnich wpisach ci??ko si? o tym przekona?
A u mnie: W.A.S.P. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-12-04, 19:36
|
|
|
1. Orange Range - Viva Rock!
2. Younha - Houki Boshi
3. Stare Dobre Ma??e?stwo - Panna Anna |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-12-05, 20:03
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Szerszych horyzontach? |
Taa, odnosz? wra?enie, ?e prócz "heavy" ma?o kto s?ucha czego? innego. Tzn tutaj, ofkoz, bo paru "outsiderów" przesta?o tu ju? postowa?.
| Watcher napisał/a: | | Kiedy ostatni raz s?ucha?e? jakiego? heavy? |
Nie pami?tam. W zesz?ym tygodniu chyba. A co??
| Watcher napisał/a: | | Albo folku? |
Praktycznie nie licz?c nie?miertelnych The Levelers ( o ile to jeszcze folk) to nie s?ucham ju? wcale. Nie ?ebym nie lubi?, ale czasu na S?UCHANIE mam tak ma?o, ?e je?li ju? to wybieram ulubione gatunki/wykonawców b?d? takie odkrycia jak N.Furtado feat Timbaland.
| Watcher napisał/a: | | po Twoich tu ostatnich wpisach ci??ko si? o tym przekona? |
A czy ja tu folk albo heavy lansuj?? Heavy s?ucha?em jak by?em w wieku wi?kszo?ci forumowiczów, na szcz??cie z czasem i pod wp?ywem prze?y?, bliskich osób, a przede wszystkim smakowi (?e tak napisz? nieskromnie) wyselekcjonowa?em ziarno od plew.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-12-05, 21:49
Baretki:  |
|
|
| Gazza napisał/a: | | Watcher napisał/a: | | Szerszych horyzontach? |
Taa, odnosz? wra?enie, ?e prócz "heavy" ma?o kto s?ucha czego? innego. Tzn tutaj, ofkoz, bo paru "outsiderów" przesta?o tu ju? postowa?. | No przepraszam. To, ?e na przyk?ad ja s?ucham elektroniki (co prawda nie w klubowym brzmieniu), to jednak jest tu widoczne (nie dalej jak bodaj dwie strony temu wspomina?em Schultze). A je?li nawet nie tu, to wida? to w Top 50
| Cytat: | | Watcher napisał/a: | | Kiedy ostatni raz s?ucha?e? jakiego? heavy? |
Nie pami?tam. W zesz?ym tygodniu chyba. A co??
| No widzisz. A sk?d wiesz, ?e taki np. Edgecrusher nie s?ucha? w zesz?ym tygodniu dajmy na to Lynyrd Skynyrd?
| Cytat: | | Watcher napisał/a: | | Albo folku? |
Praktycznie nie licz?c nie?miertelnych The Levelers ( o ile to jeszcze folk) to nie s?ucham ju? wcale. Nie ?ebym nie lubi?, ale czasu na S?UCHANIE mam tak ma?o, ?e je?li ju? to wybieram ulubione gatunki/wykonawców b?d? takie odkrycia jak N.Furtado feat Timbaland. |
No widzisz. Zauwa?, ?e to zdanie mo?na odwróci? (zast?puj?c Furtado dajmy na to Therionem).
| Cytat: | | Watcher napisał/a: | | po Twoich tu ostatnich wpisach ci??ko si? o tym przekona? |
A czy ja tu folk albo heavy lansuj?? | A Iksi?ski muzyk? dajmy na to klubow??
| Cytat: | Heavy s?ucha?em jak by?em w wieku wi?kszo?ci forumowiczów, na szcz??cie z czasem i pod wp?ywem prze?y?, bliskich osób, a przede wszystkim smakowi (?e tak napisz? nieskromnie) wyselekcjonowa?em ziarno od plew.
| No rozumiem. Smak to kwestia indywidualna Zauwa? jednak, ?e bywaj? ludzie, którzy z heavy nie wyrastaj? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
kali
Wielki Książę

|
Wysłany: 2006-12-08, 20:23
|
|
|
To mo?e ja napisz?, co u mnie, bo dawno nie pisa?em, a nie chce by? postrzegany jako cz?owiek s?uchaj?cy jedynie heavy.
Wg LastFM jak mo?na zobaczy? to ostatnio g?ównie Floydzi i do zasranej staro?ci si? to pewno nie zmieni! Co do inny rzeczy to powoli, aczkolwiek skutecznie zaczynam s?uchaj ambitniejzej muzyki elektronicznej. Od heavy odszed?em ju? dawno, je?eli w ogóle kiedy? w tym siedzia?em(?). Jeszcze sporo lat przedemn? i mam nadziej, ?e za wyj?tkiem PF odnajde co? dla siebie!
pozdrawiam |
_________________ |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-12-08, 23:04
|
|
|
A u mnie nadal ma?o ambitnie
Lebensteuer- Freestyler
Amon Amarth- Fate of Norns
Kazik- 12 groszy
Troch? rozstrza?, ale jakos ostatnio s?ucham tego co mi najbardziej wpada w ucho |
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-12-09, 17:47
|
|
|
Je?li zapyta? o kryteria oceny, to oka?e si?, ?e nie ma podstaw do okre?lenia czegokolwiek jako ambitne, i przeciwnie, jako nieambitne - to na ko?cu g?ównie sprawa czysto subiektywna, pojedynczych osób, b?d? wi?kszych lub mniejszych grup.
Prosty przyk?ad - Mozart by? w swych czasach uwa?any za kolesia od taniej rozrywki, a w oryginalnej partyturze Bacha Mendelsohn kupi? ryb?. Wi?kszo?? tych dystynkcji zale?y od popularnej w ostateczno?ci b?d?, co b?d? koniunktury.
Dobry przyk?ad to pos?uchanie po sobie "Light My Fire", "Sweet Home Alabama", "Mr Crowley" i "Black Star" (te ostatnie to Ozzy Osbourne i Yngwie Malmsteen - dla osób nie s?uchaj?cych heavy) - podumanie nad tym, co jest ambitniejsze w ró?nych kategoriach
a po tym wszystkim "Nella Fantasia" Sary Brightman do muzyki Enio Morricone - oka?e si? jak niewiele znaczy dyskusja nad ambitno?ci? utworów nazwijmy to "popkulturowych" - wobec duetu SB/EM
i tak mo?na by pewnie ad absurdum, bo zawsze znajdzie si? co? co kasuje konkurentów o poziom wy?ej. W ko?cu i tak si? oka?e, ?e gubimy kryteria, albo nie jeste?my w stanie zaakceptowa? czego?, co idzie za daleko. Cho? na pewnym poziomie, rozró?nienia dla tych, co pozostali nieco w tyle b?d? zbyt subtelne, i Bono wyje, a Montserrat Caballé pieje.
Tak my?l? przynajmniej. |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2006-12-11, 20:38
|
|
|
Bee Gees- Stain Alive- bardzo podoba mi si? ten basowy motyw
GNR- Mama kin <peace>
Paradox- Betonowe pokolenie- genialny tekst |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
gotard
Król-Kapłan

|
Wysłany: 2006-12-12, 10:47
|
|
|
1.Electropolis - New Age Dimension
2.The Drill- One more Night
3.Abel Ramos-Electro Fun (E Craig Remix)
Te pozycje to obrona jednego z ostatnich bastionów na tym forum ambitnej clubowej electroniki:) |
|
|
|
 |
gerald
Książę

|
Wysłany: 2006-12-15, 22:22
|
|
|
 |