Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Top 3 ostatnich dni
Autor Wiadomość
EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-12-02, 18:32   

U mnie trzy kapele( praktycznie na tym samym miejscu:
Mastodon (g?ównie p?ytka LEVIATHAN), 3 Inczes of Blood i High On Fire
Ostatnio zmieniony przez EdgeCrusher 2006-12-05, 12:29, w całości zmieniany 1 raz  

Stanisław Anioł 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-12-03, 22:18   

Dub Trio - One Man Tag Crew :saint:
Cinematic Orchestra - Flite :music:
kid606 - GQ on the EQ :alert:

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-12-04, 17:15   

Ooo, wreszcie kto? o szerszych horyzontach, hehe.
BTW: na ile ten Dub to dub elektroniczny, a na ile plumkanie reggae?

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-12-04, 18:14   
   Baretki: zalozyciel

Gazza napisał/a:
Ooo, wreszcie kto? o szerszych horyzontach, hehe.

Szerszych horyzontach? :) Kiedy ostatni raz s?ucha?e? jakiego? heavy? :) Albo folku? Nie twierdz?, ?e nie s?ucha?e?, ale po Twoich tu ostatnich wpisach ci??ko si? o tym przekona? :)

A u mnie: W.A.S.P.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2006-12-04, 19:36   

1. Orange Range - Viva Rock!
2. Younha - Houki Boshi
3. Stare Dobre Ma??e?stwo - Panna Anna

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-12-05, 20:03   

Watcher napisał/a:
Szerszych horyzontach?

Taa, odnosz? wra?enie, ?e prócz "heavy" ma?o kto s?ucha czego? innego. Tzn tutaj, ofkoz, bo paru "outsiderów" przesta?o tu ju? postowa?.

Watcher napisał/a:
Kiedy ostatni raz s?ucha?e? jakiego? heavy?

Nie pami?tam. W zesz?ym tygodniu chyba. A co??

Watcher napisał/a:
Albo folku?

Praktycznie nie licz?c nie?miertelnych The Levelers ( o ile to jeszcze folk) to nie s?ucham ju? wcale. Nie ?ebym nie lubi?, ale czasu na S?UCHANIE mam tak ma?o, ?e je?li ju? to wybieram ulubione gatunki/wykonawców b?d? takie odkrycia jak N.Furtado feat Timbaland.

Watcher napisał/a:
po Twoich tu ostatnich wpisach ci??ko si? o tym przekona?

A czy ja tu folk albo heavy lansuj?? Heavy s?ucha?em jak by?em w wieku wi?kszo?ci forumowiczów, na szcz??cie z czasem i pod wp?ywem prze?y?, bliskich osób, a przede wszystkim smakowi (?e tak napisz? nieskromnie) wyselekcjonowa?em ziarno od plew. ;)
Pozdrawiam.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2006-12-05, 21:49   
   Baretki: zalozyciel

Gazza napisał/a:
Watcher napisał/a:
Szerszych horyzontach?

Taa, odnosz? wra?enie, ?e prócz "heavy" ma?o kto s?ucha czego? innego. Tzn tutaj, ofkoz, bo paru "outsiderów" przesta?o tu ju? postowa?.
No przepraszam. To, ?e na przyk?ad ja s?ucham elektroniki (co prawda nie w klubowym brzmieniu), to jednak jest tu widoczne (nie dalej jak bodaj dwie strony temu wspomina?em Schultze). A je?li nawet nie tu, to wida? to w Top 50 :)

Cytat:
Watcher napisał/a:
Kiedy ostatni raz s?ucha?e? jakiego? heavy?

Nie pami?tam. W zesz?ym tygodniu chyba. A co??
No widzisz. A sk?d wiesz, ?e taki np. Edgecrusher nie s?ucha? w zesz?ym tygodniu dajmy na to Lynyrd Skynyrd?

Cytat:
Watcher napisał/a:
Albo folku?

Praktycznie nie licz?c nie?miertelnych The Levelers ( o ile to jeszcze folk) to nie s?ucham ju? wcale. Nie ?ebym nie lubi?, ale czasu na S?UCHANIE mam tak ma?o, ?e je?li ju? to wybieram ulubione gatunki/wykonawców b?d? takie odkrycia jak N.Furtado feat Timbaland.

No widzisz. Zauwa?, ?e to zdanie mo?na odwróci? (zast?puj?c Furtado dajmy na to Therionem).

Cytat:
Watcher napisał/a:
po Twoich tu ostatnich wpisach ci??ko si? o tym przekona?

A czy ja tu folk albo heavy lansuj??
A Iksi?ski muzyk? dajmy na to klubow??

Cytat:
Heavy s?ucha?em jak by?em w wieku wi?kszo?ci forumowiczów, na szcz??cie z czasem i pod wp?ywem prze?y?, bliskich osób, a przede wszystkim smakowi (?e tak napisz? nieskromnie) wyselekcjonowa?em ziarno od plew. ;)
No rozumiem. Smak to kwestia indywidualna :) Zauwa? jednak, ?e bywaj? ludzie, którzy z heavy nie wyrastaj? ;)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-12-08, 20:23   

To mo?e ja napisz?, co u mnie, bo dawno nie pisa?em, a nie chce by? postrzegany jako cz?owiek s?uchaj?cy jedynie heavy.

Wg LastFM jak mo?na zobaczy? to ostatnio g?ównie Floydzi i do zasranej staro?ci si? to pewno nie zmieni! Co do inny rzeczy to powoli, aczkolwiek skutecznie zaczynam s?uchaj ambitniejzej muzyki elektronicznej. Od heavy odszed?em ju? dawno, je?eli w ogóle kiedy? w tym siedzia?em(?). Jeszcze sporo lat przedemn? i mam nadziej, ?e za wyj?tkiem PF odnajde co? dla siebie! :)

pozdrawiam

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-12-08, 23:04   

A u mnie nadal ma?o ambitnie :)

Lebensteuer- Freestyler :D :D :D :D
Amon Amarth- Fate of Norns
Kazik- 12 groszy :)

Troch? rozstrza?, ale jakos ostatnio s?ucham tego co mi najbardziej wpada w ucho :)

strzelba 
Arcyksiążę

Wysłany: 2006-12-09, 17:47   

Je?li zapyta? o kryteria oceny, to oka?e si?, ?e nie ma podstaw do okre?lenia czegokolwiek jako ambitne, i przeciwnie, jako nieambitne - to na ko?cu g?ównie sprawa czysto subiektywna, pojedynczych osób, b?d? wi?kszych lub mniejszych grup.

Prosty przyk?ad - Mozart by? w swych czasach uwa?any za kolesia od taniej rozrywki, a w oryginalnej partyturze Bacha Mendelsohn kupi? ryb?. Wi?kszo?? tych dystynkcji zale?y od popularnej w ostateczno?ci b?d?, co b?d? koniunktury.

Dobry przyk?ad to pos?uchanie po sobie "Light My Fire", "Sweet Home Alabama", "Mr Crowley" i "Black Star" (te ostatnie to Ozzy Osbourne i Yngwie Malmsteen - dla osób nie s?uchaj?cych heavy) - podumanie nad tym, co jest ambitniejsze w ró?nych kategoriach

a po tym wszystkim
"Nella Fantasia" Sary Brightman do muzyki Enio Morricone - oka?e si? jak niewiele znaczy dyskusja nad ambitno?ci? utworów nazwijmy to "popkulturowych" - wobec duetu SB/EM

i tak mo?na by pewnie ad absurdum, bo zawsze znajdzie si? co? co kasuje konkurentów o poziom wy?ej. W ko?cu i tak si? oka?e, ?e gubimy kryteria, albo nie jeste?my w stanie zaakceptowa? czego?, co idzie za daleko. Cho? na pewnym poziomie, rozró?nienia dla tych, co pozostali nieco w tyle b?d? zbyt subtelne, i Bono wyje, a Montserrat Caballé pieje.

Tak my?l? przynajmniej.

RNR 
Książę

Wysłany: 2006-12-11, 20:38   

Bee Gees- Stain Alive- bardzo podoba mi si? ten basowy motyw
GNR- Mama kin <peace>
Paradox- Betonowe pokolenie- genialny tekst

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2006-12-12, 10:47   

1.Electropolis - New Age Dimension
2.The Drill- One more Night
3.Abel Ramos-Electro Fun (E Craig Remix)

Te pozycje to obrona jednego z ostatnich bastionów na tym forum ambitnej clubowej electroniki:)

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-12-15, 22:22   

mychafront 
Książę

Wysłany: 2006-12-17, 16:27   

Judas Priest- "Revolution"
Iron Maiden- "The Pilgrim"
Metallica- "Some kind of Monster"
Black Sabbath- "Children of The Grave"

gerald 
Książę