|
Ork Kommandos Nob |
| Ocena: |
| 0- Dla mnie |
|
25% |
[ 1 ] |
| 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 3 |
|
25% |
[ 1 ] |
| 4 |
|
25% |
[ 1 ] |
| 5 |
|
25% |
[ 1 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 4 |
| Wszystkich Głosów: 4 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-12-04, 23:08 Ork Kommandos Nob
|
|
|
No nareszcie si? pojawi?, my?l? ?e wyszed? mi ca?kiem zacnie, na stó? si? nada .
Enjoy (or not) ! |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-12-04, 23:16
Baretki:  |
|
|
Dam 4-.
Podobaj? mi si? elementy metalowe (u Ciebie to ju? w?a?ciwie standard). Ork jest do?? jaskrawy, czyli trafia w moje orcze gusta rodem z 40k Uwa?am jednak, ?e troszk? zbyt brutalne s? te czarno-zielone przej?cia na bicepsach, to wygl?da imho bardziej jak malowanie maskuj?ce ni? cieniowanie. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-12-04, 23:27
|
|
|
Kolor bazowy na zdj?ciach wyszed? czarny, w rzczywstosci jest to DA Green, mo?e troszke przyciemniony Dark Green Inkiem . |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-12-05, 18:40
|
|
|
Z ocen? punktow? musz? si? wstrzyma?. Jeszcze.
Model zacny. To fakt.
Metale dobre, cho? miejscami te br?zy na?o?one s? nieco "na odczep" - tak mi si? wydaje przynajmniej.
Skóra. Tutaj próby cieniowania i rozja?niania przynis?y ró?ne efekty. S?usznie wytyka knoty Watcher. Odnosz? wra?enie, ?e to wina ci??kiego drybrushu. Na pocz?tek to metoda mo?e i fajna, ale pomy?l o przej?ciu na warstwowanie mokrymi rozja?nieniami. DA to dobry wybór na bazowy kolor, ale zacznij go rozja?nia? stopniowo (dajmy na to Goblin Green'em), bez po?piechu (wtedy przej?cia b?d? "p?ynne") i nanosz?c na coraz bardziej wypuk?e elementy modelu. Nie zapominaj?c o konkretnym rozrzedzaniu farby (w?a?nie zasychaj?c, stopniowo rozja?niana da p?ynne przej?cia). Oczywi?cie rada ta odnosi si? do malowania nie tylko skóry i nie tylko u tego modelu. Je?li po?wiczysz to efekty przyjd? szybko i b?dziesz usatysfakcjonowany za w?o?ony w nie trud.
Zrz?dzenie moje ma oczywi?cie zastosowanie w przypadku gdy pragniesz si? rozwija? i poznawa? bardziej zaawansowane techniki. Je?li starcza Ci osi?gni?ty ju? poziom to wiedz, ?e jak dla mnie to PORZ?DNY TABLETOP. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-12-05, 19:40
|
|
|
Mo?e na zdj?ciach tego nie wida?, ale model jest warstwowany (znaczy probowa?em go warstwiowa?), DA rozja?nia?em najpierw Snot Greenem, nastp?nie Goblin Greenem, a na koniec przejecha?em Dark Green Inkiem.
| Gazza napisał/a: | | Metale dobre, cho? miejscami te br?zy na?o?one s? nieco "na odczep" - tak mi si? wydaje przynajmniej |
Tu masz racj? jesli chodzi o Power Clawa, na niego ju? nie mia?em si?y .
btw. Jest to pierwszy model, w którym probowa?em zastosowa? malowanie "na mokro" na szersz? skal?, wysz?o jak wysz?o- jak na pierwszy raz jestem zadowlony |
|
 |
|
|