Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Night Goblin Regiment with spear and shield I

Oceniamy:
0 - autor
14%
 14%  [ 1 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
57%
 57%  [ 4 ]
5
28%
 28%  [ 2 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 7

Autor Wiadomość
jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-10-26, 10:12   Night Goblin Regiment with spear and shield I
   Baretki: zalozyciel

Tak wi?c wreszcie ich sko?czy?em. Prezentuje pierwszy z trzech regimentów jakie na razie posiadam.

Klub: battleground

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2006-10-26, 11:10   

Fachowa robota Jacek!! Porzadnie dobrana kolorystyka, estetyka na wysokim poziomie, dosc szczegolowo. A same pampry bombowe!! 4 z duzym +

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-10-26, 15:34   

Ja równie? 4+. Bardzo podobaj? mi si? zabrudzenia dolnych cz??ci szat oraz bia?e wzorki na kapturze dowódcy. Ocen? lekko zani?a ten z?oty gong, a w?a?ciwie ?ó?ty na nim ksi??yc - te dwa kolory si? zlewaj? i wygl?daj? nieciekawie.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Zapał 
Arcydemon

Armia WH40k:
Blood Angels

Wysłany: 2006-10-26, 15:58   

Hehe, no nie?le nie?le. Bardzo mnie si? podoba? :lol: Prezenruje si? fachowo. Szczególnie ?adnie wygl?daj? groty w?óczni oraz to ostrze, które dzier?y kapitan. 5-

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-10-26, 16:43   

Najbardziej podobaj? mi si? przybrudzenia szat, ciekawe podej?cie do metali oraz tradycyjnie podstawki (trawka najbardziej).
Mniej podobaj? mi si?: drzewce w?óczni (ten czerwony jest jaki? taki dziecinny (ma?o w nim brudu Warhammera jaki wsz?dzie widzia?by Watcher :-P )), ziele? skóry (czy ty rozja?niasz j? bia?ym? jaka? taka md?a wysz?a :???: ), bia?e ko?nierzyki (je?li te NIGHT Gobliny maj? szaty utrzymane w ciemnym tonie i na dodatek jeszcze ostro przybrudzone to jakim cudem ta biel si? tam utrzymuje? :shock: jako? nie w klimacie ta czysto??), ?ó?? na tarczach, sztandarze i tym nieszcz?snym gongu (ten jasny odcie? to zostawi?bym na ko?cowe rozja?nienie, a nie jedyn? warstw?).

Generalnie waha?em si? mi?dzy 3, a 4 (ilo?? mnie nie zwiod?a, a jak wiadomo w kupie si?a i co za tym idzie wygl?daj? te? lepiej), jednak za ca?okszta?t i oddanie wystawiam 4.
Pozdrawiam.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-10-26, 16:52   

Dlaczego bia?e oblamówki u dowództwa? Sam nie wiem widzia?em takie na innych modelach i mi si? spodoba?y, bo po prostu wyró?niaj? ich spo?ród reszty ch?opaków. Wiem, ?e mo?e si? to nie podoba? no, ale trudno tak wysz?o.
Co do czerwonych drzewców? Przeczyta?em, ?e akurat Night Gobliny takie maj? i ?e o ile pami?tam nawet jeden z klanów mia? od nich swoj? nazw?.
Dzi?kuje wam za tak ciep?e ich przyj?cie a nad nast?pnymi postaram si? jeszcze bardziej.
A i rozja?nienia zapomnia?em o nich. Rozja?nienia zieleni nie s? robione bia?ym, lecz za pomoc? farbki Rotting Flesh. Na fotografiach mo?e i wida? to jako bia?y, lecz nim nie jest zreszt? czaszki tez wysz?y za bia?e, cho? lekko przebija si? to przybrudzenie (prosz? si? przyj?e)

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Armia WH40k:
Bloodaxes Nekroni

Armia WFB:
Ogry

Wysłany: 2006-10-26, 18:36   

Z moj? ocen? by?o podbniej ak w pryzadku Gazzy. Zdecydowa?em sie jednak na 4- ze wzgledu na ogólny wizerunek regimntu, który na stole bedize sie prezentowa? niew?tpliwie bardzo ciekawie.
Generalnie równie? nie pdobaj? mi sie drzewce- czewony spoko, ale nie tak czysty moznaby powiedziec "oczojebny", w 40tkce moze i cos takiego da?oby rade ale imho nie w WFB.
Co dobieli na kapturach to moze ona byc- ale znów nie tak "oczojebna". Na zdjeciach wychodzi ona bardzo tak "korektorowato", acz moze to jedynie na zdjeciach :)
Co do skóry to zdecydownie wzmocni?bym cieniowenia, zacza? od DA Green i stopniowo przechodzi? do Goblin Green na koniec przemywaj?c jeszcze ciemnozielonym inkiem, efekt imho duoz lepszy, acz kwestia gustu. :)
To by by?o na tyle, rezta zdecydownie bez zarzutu- a cieniowanie szat i podstawki na prawde na baaardzo wysokim poziomie :) REgiment bedzie sie mysle prezentowa? okazale na polach bitew :)

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-10-26, 18:44   

Aaaa, jeszcze jedno: muchomorki na sztandarze wygl?daj? zbyt... sielankowo. To nie ta bajka :)

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2006-11-01, 00:53   

A mi sie bardzo podoba! Figurki sa utrzymane troche w klimacie starej dobrej 5 edycji - dla mnie kwintesencji klimatu. Warto zauwazyc ze malowanie figurek jest jak kazda inna dziedzina w zyciu, dziala na nie moda. Tak jak teraz modne sa pastele i NMM, tak kiedys modne bylo wlepic czerwien na wiekszosc figur w duzych ilosciach, a juz szczegolnie u orkow i goblinow. Jak dla mnie punkt dla Jacaka za oldschool.

Podobniez biel na kapturach - to jest "a must be!" bo dzieki temu zyskujemy fajny kontrast pomiedzy zielonoscia skory, czernia ?achmanów i wlasnie ta biela. IMO nie jest wada "bajkowosc" - ona jest zaleta, figury WFB najlepiej sie prezentuja jesli sa bajkowe, a wrecz komiksowe.

@Gazza: Nie wiem co jest zlego w uzywaniu bieli do rozjasniania zieleni. Zwlaszcza jesli chce sie osiagnac pastelowy kolor...

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-11-01, 11:40   

KOOBA.84 napisał/a:
figury WFB najlepiej sie prezentuja jesli sa bajkowe, a wrecz komiksowe.

No prosz?, kolejna bratnia dusza widz?ca w M?otku nie tylko brud, syf i zepsucie. RESPECT.

KOOBA.84 napisał/a:
@Gazza: Nie wiem co jest zlego w uzywaniu bieli do rozjasniania zieleni. Zwlaszcza jesli chce sie osiagnac pastelowy kolor...

Przecie? nie twierdz?, ?e co? w tym z?ego!?! Dla mnie rozja?nienia wysz?y do?? md?o co mog?o by? efektem rozja?nienia bazowego zielonego bia?ym, cho? jak si? okaza?o Jacoleko zastosowa? zupe?nie inny wariant. A wracaj?c do rozja?nienia - ?ó?ty IMO by?by idealnym rozja?nieniem cho? to tylko moja opinia, a przecie? ja raczej celuj? w ?redni tabletop wi?c nie b?d? si? ju? wym?drza? wi?cej.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-11-01, 11:53   

KOOBA.84 napisał/a:
IMO nie jest wada "bajkowosc" - ona jest zaleta, figury WFB najlepiej sie prezentuja jesli sa bajkowe, a wrecz komiksowe.

IMO tak, to niech si? Konfrontacja prezentuje, ale wszczynanie na ten temat dyskusji nie ma sensu :) W ka?dym razie ja wol? Warhammer nihilistyczny i dekadencki.

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2006-11-01, 15:04   

@ Gazza - no niby zolty... ale mi sie z kolei nie podoba wtedy chorobliwie zolty odcien skory :)

@ Watcher: Mysle ze po obejzeniu paru Poznanskich armii zmienilbys zdanie :)

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-11-01, 15:43   

KOOBA.84 napisał/a:
no niby zolty... ale mi sie z kolei nie podoba wtedy chorobliwie zolty odcien skory

?ó?ty dodawa?bym stopniowo do zielonego (rozja?niaj?c go tym samym), a nie brushowa? samym zó?tym.

Watcher napisał/a:
W ka?dym razie ja wol? Warhammer nihilistyczny i dekadencki.

Ha, a ja wol? taki jaki kreuje GW - kolorowy, ?ywy i dekadencki tam gdzie trzeba. :-P

KOOBA.84 napisał/a:
Watcher: Mysle ze po obejzeniu paru Poznanskich armii zmienilbys zdanie

Nie s?dz?. Widzisz, admin to do?? uparty cz?owiek i nawet je?li spodoba?yby si? mu te armie to i tak zdania nie zmieni, a przynajmniej nie przyzna si? do tego. :lol:

KOOBA.84 
Arcyksiążę

Armia WH40k:
Raven Guard

Armia WFB:
Bretonnia

Wysłany: 2006-11-01, 16:45   

Gazza napisał/a:
?ó?ty dodawa?bym stopniowo do zielonego (rozja?niaj?c go tym samym), a nie brushowa? samym zó?tym.

No torobilibysmy podobnie, z tym ze ja uzywalbym bialego i wystrzegalbym sie drybrusha gdzie tylko mozna. Layering daje lepsze efekty.

Cytat:
Nie s?dz?. Widzisz, admin to do?? uparty cz?owiek i nawet je?li spodoba?yby si? mu te armie to i tak zdania nie zmieni, a przynajmniej nie przyzna si? do tego.

W takim razie ja daje za wygrana :) przypominajac jednak ze WFB to nie do konca spadkobierca WFRPG, stad nie wszystko musi byc "mroczne".

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-11-01, 17:28   

Gazza napisał/a:
Nie s?dz?. Widzisz, admin to do?? uparty cz?owiek i nawet je?li spodoba?yby si? mu te armie to i tak zdania nie zmieni, a przynajmniej nie przyzna si? do tego.

To nieprawda. Podobaj? mi si? armie "bajkowe", nigdy tego nie kry?em. Nie w tym rzecz, Gazza powiniene? to wiedzie?. Zupe?nie z czego innego wynika moja optyka w przypadku WFB.

KOOBA.84 napisał/a:
W takim razie ja daje za wygrana przypominajac jednak ze WFB to nie do konca spadkobierca WFRPG, stad nie wszystko musi byc "mroczne".

No tak, Kuba wie, w którym dzwoni ko?ciele :) Jestem weteranem WFRP i nic ju? tego raczej nie zmieni. Ja zakocha?em si? w ?wiecie chyl?cym si? ku upadkowi rodem z pierwszej edycji fabularnej wersji ?wiata, st?d bajkowo?? mnie razi w armiach typu Imperium, orki czy chaos. Razi mnie te? skr?canie w stron? heroic fantasy, je?li ju? o tym mowa. Ale to moja wizja Warhammera i nikogo z bitewnym m?otem nad g?ow? do niej zmusza? nie b?d?. Tak jak ju? pisa?em - nie jest ona do ko?ca bezzasadna nawet teraz, skoro nawet w takiej arturia?skiej Bretonii autorzy puszczaj? czasem oko do graczy "mojego typu" (wzmianki o bezgranicznej n?dzy ch?opstwa, ten piesek szczaj?cy na he?m czy wreszcie mój ulubiony motyw - Bretonia jest w istocie marionetk? otumanion? przez Loren :) ).

Odpowiedz do tematu