|
Co s?dzicie o komiksach |
| Czy komiksy to..... |
| gorsza forma rozrywki niż telewizor i komputer |
|
11% |
[ 1 ] |
| komiks jak komiks całkiem fajny |
|
77% |
[ 7 ] |
| wole tradycyjną książkę |
|
0% |
[ 0 ] |
| nie lubie komiksów |
|
11% |
[ 1 ] |
|
| Głosowań: 9 |
| Wszystkich Głosów: 9 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2006-10-18, 22:06
|
|
|
Oooooo Ja uwa?am komiks za czysta sztuke. Zaczyna?em dawno, zaczytujac sie w Spawn'a, Spider-Man'a, Green Lantern'a, Bat-Man'a i X-Men'ow. Od tego czasu pozna?em jednak wiele innych oryginalnych produkcji np. Lobo, Pilgrim, japo?skie komiksy (niektore naprawde bombowe).
Niestety wielu ludzi my?li, ze komiks jest dla dzieci. Sztuka ta nie odnios?a u nas wi?kszego sukcesu. Cho? w naszych, ci?zkich realiach wyrós? bardzo dobry znawca i imponujacy kolekcjoner komiksu, którego bardzo dobrze znam, a mianowicie Gazza. Respect Man. TrzebA tu ten Temat o?ywi? |
| Ostatnio zmieniony przez darthmateusz 2006-10-18, 23:12, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-10-18, 22:16
Baretki:  |
|
|
| darthmateusz napisał/a: | | Sztuka ta nie odnios?a u nas wi?kszego sukcesu. |
To prawda, cho? mieli?my tu prawdziw? per??: mówi? o panu Baranowskim. Gigantyczny talent, gdy sobie przypomn? "Na co dybie...", to jeszcze dzi? u?miech pojawia mi si? na twarzy |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-10-19, 21:37
|
|
|
Sukces komiksu w Polsce to dopiero pocz?tek XXI wieku. Wreszcie zacz?? si? sprzedawa? (zaprzyja?niony w?a?ciciel ksi?garni/dystrybutor Egmontu na Wielkopolsk? nieco mi te realia przybli?a), a to za spraw? kilku pr??nych wydawnictw/przedstawicielstw. Wko?cu, kiedy nie mam ju? na to prawie czasu, mo?na i?? do sklepu i kupi? praktycznie co tylko dusza zapragnie.
| Watcher napisał/a: | | To prawda, cho? mieli?my tu prawdziw? per??: mówi? o panu Baranowskim. |
Nie zapominajcie o wielkich Polakach na obczy?nie: Rosi?ski i Kasprzak! W krajach frankofo?skich to prawidziwi WIELCY komiksu. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-10-19, 22:19
|
|
|
| Mam smutne wra?enie, ?e o ile Kasprzak rozwin?? si? na Yansach, to Rosi?ski ostatnio spuszcza formy w Thorgalach. Jak porówna? ?uczników, albo Alinoe do Gigantów, czy Niebieskiej Zarazy, to wida? jak upraszcza rysunek. Wydaje si? jakby robi? co?, czego nie lubi. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-10-21, 08:23
|
|
|
Nie zgadzam si? do ko?ca. No chyba, ?e rozpatrujemy tylko ten odsetek pozycji wydanych w naszym za?cianku.
Co do GR i Thorgala: najnowszy album to w?a?nie dalsze próby poszukiwania formy - ca?o?? jest MALOWANA!! Robi wra?enie! Co? jak Hrabia Skarbek. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-10-21, 12:22
|
|
|
Widzia?em te plansze. Rzeczywi?cie to co? innego. Na pewno lepsze ni? ostatnie rzeczy wydane w Polsce ??cznie z Kriss Valnor. W?a?ciwie, to po Stra?niczce Kluczy nie by?o chyba nic godnego uwagi w tyej serii. Nie chodzi mi tylko o rysunek, ale tak?e o badziewne scenariusze z tylkoma dziurami, ?e mogli je ratowa? juz tylko kosmici i przenoszenie si? w czasie.
Dopóki nie zobacz? ca?ego komiksu - Ofiary - wstrzymam si? z os?dem, bo po tych 5 planszach zamieszczonych w necie przez wydawc? trudno jeszcze ocenia?. Mam nadziej?, ?e nowy scenarzysta wniesie jak?? ?wierzyzn? do Thorgala, bo Van Hamme najwidoczniej si? ju? wypali?. Ciekawe, czy b?d? w stanie si?gn?? takich szczytów, jak ?ucznicy. |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-10-22, 00:39
|
|
|
| Sorki, ?e odchodz? od tematu, ale mam wa?ne ( dla mnie) pytanko. Otó? szukam od jakiego? czasu Thorgala. Czy ma kto? jeszcze ten komiks i czy by? by w stanie j? udost?pni?? |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-10-22, 12:41
|
|
|
| EdgeCrusher napisał/a: | | szukam od jakiego? czasu Thorgala |
Kiepsko si? starasz! Wci?? mo?na przecie? dosta? ca?y cykl w Egmoncie, albo dowolnej porz?dnej ksi?garni. |
|
|
|
 |
|
|