|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Lost - spoilery |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-02, 11:55 Lost - spoilery
Baretki:  |
|
|
Tu mo?na rozmawia? o fabule serialu.
Na pocz?tek, plotka co do odcinków:
LOST sezon 3
E01 The Tale of Two Cities -Kate- 4 pa?dziernik...
E02 Further Instructions -Claire- 11 pa?dziernik...
E03 The Glass Ballerina -Sun- 18 pa?dziernik...
E04 Every Man For Himself -Desmond- 25 pa?dziernik...
Czy?by wi?c 'brother" Desmond nie zgin?? w "ekslozji" bunkra? A mo?e to b?dzie retrospekcja? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-02, 14:17
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Czy?by wi?c 'brother" Desmond nie zgin?? w "ekslozji" bunkra? A mo?e to b?dzie retrospekcja? |
Mój ulubieniec raczej nie zgin??. Wiele na to wskazuje, a i wiele w?tków nowych b?dzie kr?ci?o si? wokó? niego.
BTW: czy Ty aby nie wybiegasz za daleko? Przecie? jeste? jeszcze przed fina?em 2 sezonu. Nie psuj sobie zaskoczenia. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-02, 14:18
|
|
Ju? nie jestem przed fina?em Odcinki 23-24 obejrzane |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-02, 14:28
|
|
|
| No to pi?knie! Czyli jedziemy na jednym wózku! Prawda, ?e fina? jest kapitalny?! Scena ze stacj? na Antarktydzie mnie znokautowa?a. Z k?d oni bior? te pomys?y, brother? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-03, 12:06
|
|
Scena z Antarktyd? czy gdzie to by?o by? jak cios w splot s?oneczny. Przez jakie? 2-3 minuty gapili?my si? z Asi? w ekran i nic nie mówili?my Noga statui te? niez?a Ale dla mnie to i tak nic przy ca?ym tym psychologicznym budowaniu napi?cia w bunkrze! Musz? przyzna?, ?e i ja przez chwil? da?em si? nabra?, ?e ca?a ta afera z "Execute" to ?ciema, my?la?em o tym od samego pocz?tku... a tu taka niespodzianka! Aczkolwiek na to, ?e button jest wa?ny wpad?em odrobin? wcze?niej, gdy "armia" Michaela dotar?a do tej góry z zeszytami obserwacji, okaza?o si?, ?e to jednak nie do stacji Pe?a DHARMA przywi?zuje najwi?ksz? rol? I kto wie, czy to nie Per?a w?a?nie nie jest psychologicznym eksperymentem Pu?apki w pu?apkach.
Co z tymi misiami polarnymi?? W pewnym momencie scenarzy?ci zacz?li sugerowa?, ?e te misie maj? co? wspólnego z Waltem (te zbli?enie na p?on?cym komiksie z misiem), ale pó?niej nied?wiedzie bodaj?e pojawi?y si? te? w filmie instrukta?owym DHARMY... sam nie wiem
Czy Henry to ju? najwy?szy przywódca Innych, czy te? "On" o którym wspomina w bunkrze jednak istnieje?
I jeszcze jedno, tak na gor?co: czy pami?tacie, jak Henry wycedzi? do Anny, ?e zabi?a DWÓCH Innych? Co znaczy: "dwóch"? Ja pami?tam tylko Goodwina? |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-03, 19:20
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Co z tymi misiami polarnymi?? W pewnym momencie scenarzy?ci zacz?li sugerowa?, ?e te misie maj? co? wspólnego z Waltem (te zbli?enie na p?on?cym komiksie z misiem), ale pó?niej nied?wiedzie bodaj?e pojawi?y si? te? w filmie instrukta?owym DHARMY... sam nie wiem |
My?l?, ?e i to i to. Walt w jednej z retrospekcji w S1 czyta? w domu ksi??k? o ptakach gdy nagle przez okno wpad? i pad? ( ) martwy ptaszek z obrazka. hmmm... |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-03, 23:32
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Scena z Antarktyd? czy gdzie to by?o by? jak cios w splot s?oneczny. Przez jakie? 2-3 minuty gapili?my si? z Asi? w ekran i nic nie mówili?my |
Kolesie na biegunie to Portugalczycy - przynajmniej rozmawiaj? po Portugalsku. 4x8x15x16x23x42 = 7418880. Na komputerze u Portugalczyków wyskoczylo okienko "Wykryto anomali? elektromagnetyczn? 7418880" |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-03, 23:39
|
|
| Gazza napisał/a: | | Watcher napisał/a: | | Scena z Antarktyd? czy gdzie to by?o by? jak cios w splot s?oneczny. Przez jakie? 2-3 minuty gapili?my si? z Asi? w ekran i nic nie mówili?my |
Kolesie na biegunie to Portugalczycy - przynajmniej rozmawiaj? po Portugalsku. 4x8x15x16x23x42 = 7418880. Na komputerze u Portugalczyków wyskoczylo okienko "Wykryto anomali? elektromagnetyczn? 7418880" | Wow, gratuluj? spostrzegawczo?ci Có?, to pewnie taki smaczek realizatorów, ale kto wie, co w?a?ciwie maj? symbolizowa? te liczby (czy mo?e s? zupe?nie przypadkowe).
Jeszcze jedno: czy ten jankes z Iraku, który zmusza Saida do torturowania Tarika to ten sam go??, który poprzedza? Desmonda w roli wciskacza? |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-04, 06:45
|
|
|
To nie ja jestem taki spostrzegawczy. S? ludzie, którzy siedz? w tym temacie o wiele g??biej ni? my. Zreszt? pozwól, ?e zacytuj? (znajdziesz te? odpowied? na swe ostatnie pytanie) kilka faktów z samego tylko ostatniego odcinka:
"....
- Desmond przyp?yn?? na ?ódce, któr? da?a mu Libby. M?? Libby nazwa? j? na cze?? swojej ?ony "Elizabeth"
- Test ci??owy Sun, reklama w 2x12 na fabryce i balon Henry'ego Gale'a maj? na sobie logo Widmore. Charles Widmore, odebra? Desmonda z wi?zienia.
- Jack wysiada z samochodu we we flaszbaku Desmonda - scena na stadionie.
- Desmond podczas sztormu chwyta ksi??k? "Nasz wspólny przyjaciel" (Our Mutual Friend) Charlesa Dickensa.
- Mina i tekst "Myli?em si?" Locke gdy dochodzi do "System Failure" - bezcenne.
- Ptak naprawd? krzyczy imi? Hurleya
- Aktor graj?cy Kelvina Inmana - Clancy Brown zagra? wcze?niej w odcinku 2x14 po?wi?conym Sayidowi - Joe Inmana.
- Swojsko brzmi?ce nazwisko - Razinski. Dokona? on obróbki filmu Orientation. Potem si? zastrzeli? w haczu.
- ?ódka mija statu?, po której zosta?a tylko stopa z 4 palcami. Odniesienia do Kolosa Rodyjskiego?
- Data rozbicia samolotu to 22 wrze?nia 2004.
...."
|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-04, 08:34
|
|
| Cytat: | | Desmond przyp?yn?? na ?ódce, któr? da?a mu Libby. M?? Libby nazwa? j? na cze?? swojej ?ony "Elizabeth" |
Na ten temat dyskutowali?my z Asi?. Czy to na pewno Libby?
| Cytat: | | Jack wysiada z samochodu we we flaszbaku Desmonda - scena na stadionie. | Tego akurat zauwa?y?em
| Cytat: | Mina i tekst "Myli?em si?" Locke gdy dochodzi do "System Failure" - bezcenne.
| To prawda
| Cytat: | | Aktor graj?cy Kelvina Inmana - Clancy Brown zagra? wcze?niej w odcinku 2x14 po?wi?conym Sayidowi - Joe Inmana | OK. Ale czy to ten sam cz?owiek? |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-09-04, 16:51
|
|
|
| Watcher napisał/a: | Cytat:
Desmond przyp?yn?? na ?ódce, któr? da?a mu Libby. M?? Libby nazwa? j? na cze?? swojej ?ony "Elizabeth"
Na ten temat dyskutowali?my z Asi?. Czy to na pewno Libby? |
Aktorka ta sama, ale mo?e posta? inna np: siostra.
| Watcher napisał/a: | Cytat:
Aktor graj?cy Kelvina Inmana - Clancy Brown zagra? wcze?niej w odcinku 2x14 po?wi?conym Sayidowi - Joe Inmana
OK. Ale czy to ten sam cz?owiek? |
Raczej nie, mo?e brat (imiona ró?ne) bli?niak or something. Z Libby mo?e by? podobnie.
BTW: dla mnie jeden z lepszych flashbacków to ten w którym Locke robi przegl?d instalacji w domu pewnej kobiety, która okazuje si? ukochan? Sayda. |
| Ostatnio zmieniony przez Gazza 2006-09-04, 16:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-04, 16:54
|
|
| Gazza napisał/a: | | Watcher napisał/a: | Cytat:
Desmond przyp?yn?? na ?ódce, któr? da?a mu Libby. M?? Libby nazwa? j? na cze?? swojej ?ony "Elizabeth"
Na ten temat dyskutowali?my z Asi?. Czy to na pewno Libby? |
Aktorka ta sama, ale mo?e posta? inna np: siostra. | Hmm, po ?mierci Libby by? mo?e nigdy si? ju? nie dowiemy
BTW: wyczyta?em informacj?, ?e twórcy serialu maj? zaplanowane 4 serie! Czyli jeste?my dopiero na pó?metku I dobrze |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-09-04, 22:29
|
|
| ja s?ysza?em o 5 sezonach i o normalnej kinówce jako fina?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2006-09-06, 18:28
|
|
Czym jest wyspa?
Dochodz? do wniosku, ?e jakiego? rodzaju "kieszonkowym" wszech?wiatem. Innym wymiarem, jak powiedzieliby inni, aczkolwiek wola?bym to pierwsze okre?lenie Te ci?g?e aluzje w stylu: "tu nie ma Boga", "nie ma nic poza oceanem" itp... By?by to wszech?wiat zasklepiony w sobie, tak jak nasz zreszt?: to znaczy, ?e p?yn?c wci?? na zachód jak Desmond, dop?yn?li?my do wyspy tak czy inaczej, cho? z drugiej strony.
Z drugiej strony, tej mojej teoryjce przeczy kilka faktów. Fale radiowe od czasu do czasu przechodz? na zewn?trz i do wewn?trz: transmisja z numerami odebrana w Australii czy stacja radiowa odebrana przez Saida i Hurleya. No i od czasu do czasu pojawiaj? si? tam kolejni rozbitkowie Na razie nie wiem, jak wyja?ni? t? niespójno?? |

|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-09-17, 16:20
|
|
|
| Gazza napisał/a: | Watcher napisa?/a:
Cytat:
Na ten temat dyskutowali?my z Asi?. Czy to na pewno Libby?
Aktorka ta sama, ale mo?e posta? inna np: siostra. |
Albo Libby to skrót od Elizabeth...
A pami?tacie ojca dziewczyny, która zmartwychwsta?a, której spraw? bada? ksi?dz Eko (bodaj?e w odcinku 20) ? Przecie? to ten sam który by? jasnowidzem w pierwszej serii i do którego przyszed? który? z bohaterów o porade czy ma lecie? tym samolotem. (bodaj?e Claire)
| Gazza napisał/a: | | ?ódka mija statu?, po której zosta?a tylko stopa z 4 palcami. Odniesienia do Kolosa Rodyjskiego? |
Sayid wiedzia? ?e to nale?y do Kolosa Rodyjskiego mówi?c: "Nie wiem czego bardzie sie bac... Tego ?e nie ma reszty pos?gu, czy tego ze ma on tylko 4 palce....)
Koncówka jest zaskakuj?ca i sam nie wiem o co chodzi |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|