|
Praca wakayjna...czy warto |
| Autor |
Wiadomość |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-08-20, 22:05 Praca wakayjna...czy warto
|
|
|
| uzna?em ze warto o tym podyskutowa?, gdy? jest to istotna forma sp?dzania wakacji dla wielu z nas..prosz? wypowiedzccie sie na ten temat:) |
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-08-21, 11:13
|
|
|
Nie jestem pewna czy nie jest ju? za pó?no na tego typu temat. Owszem, wspomnienia mo?na napisa?, ale oferty to ju? chyba troch? nieaktualne, szczególnie dla ucz?cych si? osób... W ko?cu za dwa tygodnie pocz?tek roku ;_; Tak mi si? wydaje przynajmniej.
W tym roku zaliczy?am moj? pierwsz? prac?. Pracowa?am jako pomoc w Bibliotece Miejskiej. Ojj, fajnie si? uk?ada katalog szufladkowy -_- jako wynagordzenie otrzyma?am mas? gad?etów o Chodzie?y i kilka ksi??ek o znanych chodzieskiech ludziach. Op?aca?o si?? Dla mnie tak, bo zawsze chcia?am zobaczy?, jak funkcjonuje biblioteka od drugiej strony. Mam nadziej? jeszcze kiedy? za?apa? si? na tak? prac?. |
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-08-23, 23:33
|
|
|
No temat rzeczywi?cie troche spó?niony, ale mam co? na ten temat do powiedzenia...
Pracuje (jutro ostatni dzie?) w MZK jako... ogrodnik, generalnie jedynym atutem tej pracy jest to, ?e moge sobie troche zarobi? (i tak niewiele) i to by by?o na tyle.
Poza tym:
1. Niezno?na kadra (wiekszo?? to chamy, "m?oty" i menele)
2. Szef (juz s?ysze krzyk...)
3. Ci??ki zapieprz
My?le, ?e je?eli ktos planuje prace w wakacje to powinien to powaznie zaplanowa? (zalezy to od rodzaju pracy i czasu jaki zamierza przepracowa?), bo z jednej strony, jesli pracuje krótko to za duzo nie zarobi, a je?eli d?ugo to (pomimo wiekszych zarobków) wróci przem?czony do szko?y, ale w ko?cu ?ycie to sztuka wyboru.
Ja sam wybra?em t? drug? opcj? .
1,5 miesi?ca roboty, zero zrealizowanych wakacyjnych planów i naprwad? niewiele odpoczynku...ale jakos prze?yje |
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-08-24, 12:46
|
|
|
| EdgeCrusher napisał/a: | | moge sobie troche zarobi? (i tak niewiele) |
czy mog? zapyta?, ile mniej wi?cej oznacza to "niewiele"? jestem ciekawa ile p?aci si? za mimo wszystko do?c wyczerpuj?c? prac?? |
|
 |
Zapał
Arcydemon

|
Wysłany: 2006-08-24, 18:20
Baretki:  |
|
|
| silek napisał/a: | | EdgeCrusher napisał/a: | | moge sobie troche zarobi? (i tak niewiele) |
czy mog? zapyta?, ile mniej wi?cej oznacza to "niewiele"? jestem ciekawa ile p?aci si? za mimo wszystko do?c wyczerpuj?c? prac?? |
Hehe, to wszystko zale?y co si? z?apie, i jakie ma si? podej?cie do pracy. W zesz?ym roku pracowa?em na budowie za 5z? za godzine. Pracowa?o si? 10 godzin dziennie wi?c dniówka do?? spora jak na pierwszy zarobek. Ludzie byli spoko, a i nie narobi?em si? na wiele. Wi?c loozik. Skoda ?e w tym roku si? nie za?apa?em. |
|
 |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-08-24, 23:40
|
|
|
| ja w?a?nie teraz pracuje u znanego chodzieskiego blacharza i musz? przyzna? ?e naprawd? jest to zno?na i nawet przyjemna praca . Codziennie od 8-16 ale i tak najlepszy z tego jest FAJRANT:P. Zdradz? wam ?e nawet kilku forumowiczów zostawi?o tam swoje auta.. oj z jednym to serio jest du?o roboty...a o zarobkach napisz? jak juz dostan?:) |
|
|
|
 |
EdgeCrusher
Książę

|
Wysłany: 2006-08-26, 13:47
|
|
|
| To niewiele to jakie? 900z? za pó?tora miesi?ca. Zazwyczaj pracowa?em po 8 h ( 4 z? za godzin?) od pi?tej do trzynastej (opcjonalnie od szóstej do czternastej), cho? zda?a?o sie troche d?u?ej - raz nawet 12 h. |
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-08-27, 15:09
|
|
|
| hm...jak na moje to i tak du?o, zw?aszcza, ?e jeste? mimo wszystko nieletni. Ja by?abym usatysfakcjonowana ^_- Tym bardziej, ?e ja za do?c monotonn? i mimo wszystko m?cz?c? prac? przy katalogu szufladkowym w bibliotece "zarobilam" siatke gad?etów o Chodziezy plus kilka ksi?zeczek, równiez o naszym mie?cie... |
|
 |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-08-27, 18:31
|
|
|
| no to interesu zycia nie zrobi?a?:P |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2006-08-27, 22:45
|
|
|
| fakt, nie by? to interes ?ycia, ale mnie g?ownie chodzilo o to, by zobaczy?, jak wygl?da praca w bibliotece, jak dzia?a ten ca?y system "od ?rodka". i uda?oby mi si?, gdyby nie fakt, ?e akurat na czas mojej pracy pad? serwer i wszystkie komputery przesta?y dziala? >_< niczego si? nie nauczy?am, mo?e oprocz tego, jak uk?ada? katalogi i jak uk?adac ksiazki na pó?kach. Ale mam nadziej?, ?e w przysz?ym roku ju? na d?u?ej si? tam za?api? ^_- |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

|
Wysłany: 2006-08-29, 13:11
Baretki:  |
|
|
| DonSzumerro napisał/a: | | ja w?a?nie teraz pracuje u znanego chodzieskiego blacharza i musz? przyzna? ?e naprawd? jest to zno?na i nawet przyjemna praca . Codziennie od 8-16 ale i tak najlepszy z tego jest FAJRANT:P. Zdradz? wam ?e nawet kilku forumowiczów zostawi?o tam swoje auta.. oj z jednym to serio jest du?o roboty...a o zarobkach napisz? jak juz dostan?:) |
hm ... ciekawe czy to moja Dzidzia ? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-08-30, 16:49
|
|
|
| taa to w?asnie Twoja fura.. powiem Ci ?e ciekawe obra?enia mia?a...bo teraz jest juz klepana i lepiej troche wyglada:) |
|
|
|
 |
DonSzumerro
Patrycjusz

|
Wysłany: 2006-08-30, 16:50
|
|
|