Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Praca wakayjna...czy warto
Autor Wiadomość
DonSzumerro 
Patrycjusz

Wysłany: 2006-08-20, 22:05   Praca wakayjna...czy warto

uzna?em ze warto o tym podyskutowa?, gdy? jest to istotna forma sp?dzania wakacji dla wielu z nas..prosz? wypowiedzccie sie na ten temat:)

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2006-08-21, 11:13   

Nie jestem pewna czy nie jest ju? za pó?no na tego typu temat. Owszem, wspomnienia mo?na napisa?, ale oferty to ju? chyba troch? nieaktualne, szczególnie dla ucz?cych si? osób... W ko?cu za dwa tygodnie pocz?tek roku ;_; Tak mi si? wydaje przynajmniej.

W tym roku zaliczy?am moj? pierwsz? prac?. Pracowa?am jako pomoc w Bibliotece Miejskiej. Ojj, fajnie si? uk?ada katalog szufladkowy -_- jako wynagordzenie otrzyma?am mas? gad?etów o Chodzie?y i kilka ksi??ek o znanych chodzieskiech ludziach. Op?aca?o si?? Dla mnie tak, bo zawsze chcia?am zobaczy?, jak funkcjonuje biblioteka od drugiej strony. Mam nadziej? jeszcze kiedy? za?apa? si? na tak? prac?.

Klub: battleground

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-08-23, 23:33   

No temat rzeczywi?cie troche spó?niony, ale mam co? na ten temat do powiedzenia...

Pracuje (jutro ostatni dzie?) w MZK jako... ogrodnik, generalnie jedynym atutem tej pracy jest to, ?e moge sobie troche zarobi? (i tak niewiele) i to by by?o na tyle.
Poza tym:
1. Niezno?na kadra (wiekszo?? to chamy, "m?oty" i menele)
2. Szef (juz s?ysze krzyk...)
3. Ci??ki zapieprz

My?le, ?e je?eli ktos planuje prace w wakacje to powinien to powaznie zaplanowa? (zalezy to od rodzaju pracy i czasu jaki zamierza przepracowa?), bo z jednej strony, jesli pracuje krótko to za duzo nie zarobi, a je?eli d?ugo to (pomimo wiekszych zarobków) wróci przem?czony do szko?y, ale w ko?cu ?ycie to sztuka wyboru.
Ja sam wybra?em t? drug? opcj? .
1,5 miesi?ca roboty, zero zrealizowanych wakacyjnych planów i naprwad? niewiele odpoczynku...ale jakos prze?yje 8)

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2006-08-24, 12:46   

EdgeCrusher napisał/a:
moge sobie troche zarobi? (i tak niewiele)

czy mog? zapyta?, ile mniej wi?cej oznacza to "niewiele"? jestem ciekawa ile p?aci si? za mimo wszystko do?c wyczerpuj?c? prac??

Zapał 
Arcydemon

Wysłany: 2006-08-24, 18:20   
   Baretki: zalozyciel

silek napisał/a:
EdgeCrusher napisał/a:
moge sobie troche zarobi? (i tak niewiele)

czy mog? zapyta?, ile mniej wi?cej oznacza to "niewiele"? jestem ciekawa ile p?aci si? za mimo wszystko do?c wyczerpuj?c? prac??

Hehe, to wszystko zale?y co si? z?apie, i jakie ma si? podej?cie do pracy. W zesz?ym roku pracowa?em na budowie za 5z? za godzine. Pracowa?o si? 10 godzin dziennie wi?c dniówka do?? spora jak na pierwszy zarobek. Ludzie byli spoko, a i nie narobi?em si? na wiele. Wi?c loozik. :-D Skoda ?e w tym roku si? nie za?apa?em. :x:

'I believe in my Chapter. My primarch, my Emperor… My brothers'

DonSzumerro 
Patrycjusz

Wysłany: 2006-08-24, 23:40   

ja w?a?nie teraz pracuje u znanego chodzieskiego blacharza i musz? przyzna? ?e naprawd? jest to zno?na i nawet przyjemna praca . Codziennie od 8-16 ale i tak najlepszy z tego jest FAJRANT:P. Zdradz? wam ?e nawet kilku forumowiczów zostawi?o tam swoje auta.. oj z jednym to serio jest du?o roboty...a o zarobkach napisz? jak juz dostan?:)

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-08-26, 13:47   

To niewiele to jakie? 900z? za pó?tora miesi?ca. Zazwyczaj pracowa?em po 8 h ( 4 z? za godzin?) od pi?tej do trzynastej (opcjonalnie od szóstej do czternastej), cho? zda?a?o sie troche d?u?ej - raz nawet 12 h.

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2006-08-27, 15:09   

hm...jak na moje to i tak du?o, zw?aszcza, ?e jeste? mimo wszystko nieletni. Ja by?abym usatysfakcjonowana ^_- Tym bardziej, ?e ja za do?c monotonn? i mimo wszystko m?cz?c? prac? przy katalogu szufladkowym w bibliotece "zarobilam" siatke gad?etów o Chodziezy plus kilka ksi?zeczek, równiez o naszym mie?cie...

DonSzumerro 
Patrycjusz

Wysłany: 2006-08-27, 18:31   

no to interesu zycia nie zrobi?a?:P

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2006-08-27, 22:45   

fakt, nie by? to interes ?ycia, ale mnie g?ownie chodzilo o to, by zobaczy?, jak wygl?da praca w bibliotece, jak dzia?a ten ca?y system "od ?rodka". i uda?oby mi si?, gdyby nie fakt, ?e akurat na czas mojej pracy pad? serwer i wszystkie komputery przesta?y dziala? >_< niczego si? nie nauczy?am, mo?e oprocz tego, jak uk?ada? katalogi i jak uk?adac ksiazki na pó?kach. Ale mam nadziej?, ?e w przysz?ym roku ju? na d?u?ej si? tam za?api? ^_-

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-08-29, 13:11   
   Baretki: tartar zalozyciel

DonSzumerro napisał/a:
ja w?a?nie teraz pracuje u znanego chodzieskiego blacharza i musz? przyzna? ?e naprawd? jest to zno?na i nawet przyjemna praca . Codziennie od 8-16 ale i tak najlepszy z tego jest FAJRANT:P. Zdradz? wam ?e nawet kilku forumowiczów zostawi?o tam swoje auta.. oj z jednym to serio jest du?o roboty...a o zarobkach napisz? jak juz dostan?:)

hm ... ciekawe czy to moja Dzidzia ? :)

Klub: battleground-castigatores

DonSzumerro 
Patrycjusz

Wysłany: 2006-08-30, 16:49   

taa to w?asnie Twoja fura.. powiem Ci ?e ciekawe obra?enia mia?a...bo teraz jest juz klepana i lepiej troche wyglada:)

DonSzumerro 
Patrycjusz

Wysłany: 2006-08-30, 16:50   

350z? to jest moj zarobek przez 11 dni 9 godzin dziennie...:(

Odpowiedz do tematu